Inlägg från: Anonym (man kan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man kan)

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Det handlar inte om Greta som person utan om hennes roll som översteprästinna i en vansinneskult som dessutom blivit en del av makten och eliten i samhället.
  • Anonym (man kan)
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 03:03:02 följande:

    Det går att kritisera kulten utan att kasta skit på Greta.


    Hon är ju kulten. Hon kommer därför obönhörligen att få skit. Vilket en makthavare som hon ska kunna få. Sedan kan skiten formuleras på olika sätt men man måste till exempel kunna få reagera på hennes stora okunskap på område och hennes försök att skrämma upp folk.

    Det är helt rätt att peka på hur hennes symboliska båtresa kostade sex st flygbiljetter istället för bara fyra om hon och pappan istället flugit t o r.

    Läser man hennes mammas bok om familjens problem och barnens diagnoser så är det väldigt lätt att se fenomenet Greta mer tydligt.

    Det är riktigt att den största kritiken skall riktas mot hela den apparat som driver kulten men som makthavare och översteprästinna kommer hon alltid att få sin beskärda och rättmätiga del.
  • Anonym (man kan)
    Anonym (myself) skrev 2019-09-02 15:11:49 följande:

    Jag är en kvinna och förstår inte alls vad man ska hylla Greta för. Klimatet är en viktig fråga, men att använda den som ursäkt för att slippa skolan och bli populär är inte ett bra sätt att kämpa för det. Hon är en tonåring som har sina hormoner sprundlande åt alla håll, så hon bara hittade en riktning för dessa - inte för att det är så extremt viktigt på henne (i alla fall, jag tror inte på det hos henne).


    Det är inte hennes hormoner. Det är hennes diagnos.

    Mamma beskriver i boken hur befriande det är för familjen när Greta till sist hittar något att fokusera på och hur kaoset i familjen upphör när de kan göra hennes intresse till en gemensam familjeangelägenhet.
  • Anonym (man kan)
    Anna60 skrev 2019-09-02 15:16:00 följande:

    Självklart får man ifrågasätta. Men att säga att man hoppas att segelbåten skall kapsejsa, kalla henne för liten hora osv osv, är inte ok nånstans. Man behöver inte sjunka ner till underjorden bara för att man har en åsikt EMOT henne. Nivån kan hållas bra ändå.


    Det är elakheter som i alla tider har riktats mot alla makthavare.

    Varför skulle just Greta antas kunna undantas från sådant och varför skulle det vara så extra olämpligt att just hon utsätts för det?

    Samma drabbas Ebba Bush Thor av. Anna Kinberg Batra. Taylor Swift. För att nämna tre relativt unga kvinnor.
  • Anonym (man kan)
    Barbro45 skrev 2019-09-02 16:24:31 följande:

    Jag tror att det beror på att hon slår dem med deras eget vapen. Hon hänvisar till fakta, till forskning. Många, företrädesvis män har ofta trott sig vara de som alltid är realistiska, använder sig av fakta i sin argumentation och att kvinnor, ungdomar tar till känslomässiga argument. Lugnt upprepar hon, lyssna på forskarna, se till fakta, utan påhopp, utan känslomässiga argument.


    Att påstå att civilisationen som vi känner den kommer att upphöra att existera om vi inte "gör något" inom tio år är inte fakta utan känslomässiga argument.

    "Jag vill att ni ska känna panik!" säger hon i sina tal.

    För hon känner panik. För hon tror att det verkligen är sant.

    I själva verket tittar hon på en del forskares extremaste extremscenarion och tror att så kommer det att bli.

    Okunskap och känslor.
  • Anonym (man kan)
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-09-03 09:49:27 följande:

    Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om klimatet. Forskningen säger att planeten blir varmare, men konsekvenserna av detta är tolkningar och inte fakta. Så jag står med en fot på båda sidor tror jag.


    Det är både svårt och inte svårt att tro om klimatet.

    Klimatet har alltid förändrats cykliskt. Det råder det konsensus om.

    Klimatet förändras just nu. Det råder det konsensus om.

    Människan påverkar den pågående klimatförändringen. Det råder det konsensus om.

    Sedan upphör konsensusen.

    Hur mycket människan påverkar, vilka konsekvenserna blir och vad som är bästa lösningen på problemet - det råder det ingen konsensus om.

    Man kanske inte behöver tro bergsäkert alls om klimatet men man kan nog åtminstone tro att de värsta skräckscenariena inte kommer att falla ut.
  • Anonym (man kan)
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 05:40:20 följande:
    Om man är en aning bakom så kanske man ser Greta som någon slags översteprästinna och har aldrig tänkt tanken att "kultens" medlemmar kanske bara ser marknadsvärdet. Det kanske ligger något i #2, hon kommer därför obönhörligen att få skit

    Det finns mängder med folk som dyrkar henne utan det minsta ekonomiska egenintresse och ja de är en aning bakom.
  • Anonym (man kan)
    Barbro45 skrev 2019-09-04 08:39:27 följande:
    Här kan jag bara säga lyssna på forskningen, ta del av det som den samlade forskningen kommit fram till.

    Och vad säger den samlade forskningen om hennes påstående att civilisationen som vi känner den kommer att upphöra om vi inte gör något inom tio år?
  • Anonym (man kan)
    molly50 skrev 2019-09-04 08:28:43 följande:
    Ja,det är kanske så det är. Men det är ju lika illa oavsett. Vuxna människor borde ha mer vett än så. Genom att håna och förlöjliga Greta så lär de ju även barn att det är ett ok beteende. Det är ingenstans ok.

    Å ena sidan borde ingen någonsin behöva bli utsatt. I en perfekt värld. Barn borde slippa se sådant beteende. Å andra sidan är hon en makthavare och makten måste kunna få hånas och förlöjligas. Det är inte Greta Okänd 16 år som hånas utan en person med stor makt.
  • Anonym (man kan)
    Anonym (man) skrev 2019-09-04 19:11:00 följande:
    Jag tycker det är mer provocerande att det finns folk som tycker att kritik mot vår idiotiska hantering av klimatfrågan är hysterisk och att det är provocerande när människor försöker hitta alternativa sätt att få makthavarna att vakna, alla tonvis fakta och saklighet som forskarna har tagit fram i decennier verkar ju inte ha hjälpt ett skit.

    Det kan möjligen finnas oenighet kring detaljer, men ATT vårt klimat är på väg åt helvete och ATT vi behöver göra något åt det (annat än att snacka om mer fakta och saklighet) är nog alla ganska överens om utom möjligen några få tomtar som tex herr Trump som jag förmodar kommer köpa eget syre på burk och rent vatten i flaska när den sista regnskogen är borta och den sista glaciären smält.

    Ditt inlägg får mig att tänka på den där gammal stofilen i filmen Titanic iklädd i sin bästa frack som tycker folk är hysteriska som springer runt och försöker hitta livbåtar Drömmer
    Nä, man är inte överens om att klimatet är på väg "åt helvete". Sysremen är för komplexa för att man säkert ska kunna säga hur mycket klimatet kommer att ändras hur fort och vilka konsekvenser det får.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?