• Anotherone

    Förskola tips och synd om barnet?

    Jag har precis skolat in en drygt tvååring och det är verkligen inte synd om honom. Snarare känns det i mammahjärtat när jag ser småttingar på dryga året som knappt kan gå.
    Jag förstår att man ibland måste lämna så små barn, alla gör det de behöver för att få ihop vardagen med jobb, studier och annat. Men i den processen nu där jag skolar in min tvååring och andra föräldrar skolar in barn som är hälften så gamla så har jag ju reflekterat en del över det.

    Om du hellre slutar tidigare och din man hellre är ledig en hel dag så blir väl det en jättebra kombination. Eller missförstod jag?
    Mitt barn mår bättre av att vara varje dag på förskolan, än att vara helt ledig. För han är fortfarande inte helt nöjd över att behöva vara där så då har vi gjort så. Hellre varje dag men korta dagar (8-1330) än att vara hemma här och där för det gör honom bara förvirrad.

    Andra barn kanske hanterar det på annat vis. Ni kanske kan testa en modell och utvärdera hur det funkar just i er familj? Det är ju det viktigaste.

  • Anotherone
    Anonym (Deltidsmamma) skrev 2019-09-12 09:41:55 följande:

    Vet inte exakt hur fria vi är att bestämma arbetstiderna, behöver kolla med arbetsgivarna. Men ni gav mig lite nya inputs på att det kanske kan gå att börja senare också...

    Om jag börjar 9 två dagar, slutar 14 en dag och han slutar 13.00 två dagar: 8.30-16.30 två dagar, 7.30-14.30 en dag och 7.30-13.30 två dagar. Isf skulle jag lämna alla dagar men då ha två lite senare mornar men bara hämta 1?2 dagar. Att jag får börja tidigare och han senare tror jag blir lite för mycket ändringar i tiderna men får kolla med cheferna.


    Enligt lag så är det era önskemål som gäller om det inte innebär påtaglig störning för verksamheten. Det är arbetsgivaren som ska påvisa att det innebär påtaglig störning (om de hävdar detta).
    Men med det sagt så håller jag med ovanstående om att det är ganska skönt att sluta samma tid varje dag eller så ofta det går. Både för att minska sin egen stress (slutar jag 13 eller 15 idag??) samt för kollegor som vet hur de kan förvänta sig att man är på plats och inte.

Svar på tråden Förskola tips och synd om barnet?