Inlägg från: Anonym (Inte igen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte igen)

    Graviditet och ingen träning

    Jag känner heller inte igen mig i vad du skriver.

    Jag är gravid med 3e barnet i v.23 på loppet av 5 år. Under graviditeterna så måste jag ta det lugnt då jag har försvagad livmoderhals och inte kan röra mig så mycket.

    De två tidigare gångerna har jag gått upp ca 19 kg men det är mycket vätska så ca 10kg försvinner på en gång och sen så har jag promenerat mycket och ätit bra kost, inte bantat eller kört med nån diet utan ätit frukost, lunch och middag i rätt bra mängd. Mellanmål ibland. Jag har tränat upp bål och core med yoga - efter graviditet - framför tvn och jag har alltid sen typ 20årsåldern kört med knipövningar.

  • Anonym (Inte igen)
    Anonym (Chorus) skrev 2019-09-15 16:26:33 följande:

    Jag förstår din frustration, men det är inte slut/över/förbi. Det finns hjälp.

    Vi brukar använda oss av beskrivningen blixtlås, knip från ändtarmen och framåt men UTAN att spänna skinkorna, det är inga stora muskler och det ska inte vara att ta i för kung och fosterland. Andas är essentiellt för muskelfunktion, en muskel som inte blir syresatt kan inte tillgodogöra sig träningen, enkelt förklarat.

    Fingrar kan vara ett sätt, knipkulor ett annat. Tänk dig kulorna som en liten vikt man för in och tyngdkraften kommer göra att de vill trilla ut - då måste du hålla emot med de inre musklerna för det finns inget annat som hindrar de från att åka ut.

    Om allt man gör själv inte fungerar finns det hjälp hos exempelvis specialistsjukgymnast på KK eller en uroterapeut på ett bäckenbottencentrum som med elektroder kan stimulera för knipaktivering men även mäta muskelaktivitet om man misstänker nervskada (vanligare efter förlossning).


    Knipkulor är jättebra !! Håller med om det!
  • Anonym (Inte igen)
    anonym2005 skrev 2019-09-16 08:45:54 följande:

    Jag köpte sådana, men märkte ingen skillnad. De satt bara därinne... Men det är förmodligen för att jag gör fel. :( =(


    Vänd dig till din bm, dom är jätteduktiga på att lära ut och hjälpa till :)
Svar på tråden Graviditet och ingen träning