Inlägg från: Anonym5777 |Visa alla inlägg
  • Anonym5777

    Hur mycket egentid har man egentligen som småbarnsförälder?

    Denna fråga kommer uppenbarligen från en barnlös person, en man i detta fall som av olika anledningar inte hamnat där dom flesta i min ålder (38 år) är idag.

    Jag ska säga som det är, förutom googlande har jag inte en jäkla aning om hur mycket/lite egentid en genomsnittlig småbarnsförälder har då jag inte umgås med folk som har barn och aldrig heller gjort. Jag hade chansen att skaffa barn i mitt förra långförhållande som tog slut för ett par år sedan då hon träffade en annan (dom skaffade barn bara några år efter). Vidare är det mycket sannolikt att jag kan göra en kvinna gravid då jag gjorde det en gång när jag var yngre men som ledde till abort.

    Men jag är en person som uppskattar egentid, inte minst då jag lider av ADD och behöver stressa av mig efter jobbet för att må bra. Jag har många fritidsintressen och har tankar på att starta företag och allt möjligt, för att inte tala om att resa. Självklart vet jag att det innebär en stor uppoffring när det kommer till just egentiden att skaffa barn, då särskilt dom första åren. Men jag är genuint nyfiken på hur det generellt sett ligger till (förstår att det kan skilja sig av mängder av anledningar).

    Jag skulle bli en bra pappa det vet jag, men barn är inget som är en självklarhet för mig och inget som jag genuint längtar efter. Händer det så gör det och då skulle jag självklart ta mitt ansvar och offra allt för att bli en så bra pappa som möjligt. Men nu undrar jag alltså hur det ser ut i "verkligheten", och då det som sagt skiljer sig väldigt mycket från fall till fall undrar jag därför hur det ser/såg ut för dig när det kommer till egentid kontra (små)barn.

    Tack :)

Svar på tråden Hur mycket egentid har man egentligen som småbarnsförälder?