• Anonym (Ts)

    När vänjer man sig?

    Känslan när man såg plusset, tacksamheten över att man kunde bli gravid, att det var en frisk liten krabat på ultraljudet... till den här känslan.

    Har en en veckas bebis hemma och livet har aldrig känts så hopplöst. Jag vet jag vet jag vet. En vecka. Men känslan är där ändå. Varför kan man inte vara glad. Är det såklart ibland. Men oftast hoppas jag att hon inte ska vakna (läs inte dö, fortsätta sova). Undrar varför vi skaffade barn. Inser att livet med bebis inte alls blir vad jag tänkte mig. Såg framför mig att med barnvagn göra det ena och andra. Men det hon har visat än så länge är att hon är sååå krävande. Vågar knappt åka till amningsmot på måndag. Hur ska jag ens kunna handla mat? Har hästar och trodde att jag skulle tillbringa tid där när sambon jobbar. Alltså va.

    Ge mig lite pepp. Att det blir bättre efter tre månader är ingen tröst nu när man inte har en aning om hur livet är efter nästa mattillfälle...

    Och ja, jag förstår att jag är chockad, hormoner, det är helt normalt, men jag vet inte hur jag ska tackla känslan

  • Svar på tråden När vänjer man sig?
  • Anonym (Ts)

    Missade att godkänna anonyma svar. Kan man ändra det?

  • Anonym (Ts)
    Anonym (Anna) skrev 2019-09-21 19:12:48 följande:

    Känns ju lite naivt att tro att livet bara ska fortsätta som vanligt när man får barn.

    Men du har rätt, en vecka är ingenting. Nästa vecka kan vara helt annorlunda. Trejde veckan kan vara helt hopplös igen. Så är det att ha barn, ju mindre de är, desto mindre förutsägbara. 

    Finns inget du kan göra, mer än att ändra inställning. Förvänta dig ingenting, så blir du positivt överraskad när kan du göra saker trots att du har barn.


    Absolut. Har försökt tänka hur jobbigt livet skulle bli, men det gick inte riktigt in. Jag och sambon pratade om hur vi skulle hantera ett krävande barn, kolikbarn mm men eftersom vi båda var så oförskämt enkla ungar tänkte vi att det gäller inte oss. Haha, som att gener styr sånt. Så ja, fruktansvärt naiv.
  • Anonym (Ts)

    Tackar för andra svaren! Skönt att läsa att man inte är ensam i detta. Tror absolut att jag kommer att vänja mig/lära mig/acceptera tillslut. Men som sagt. Hormoner och fortfarande slutkörd efter helvetesförlossning. Andas och ta nya tag.

  • Anonym (Ts)

    Precis, min sambo är hemma, men det är främst han som har drabbats av depression efter förlossningen. Han var övertygad om att jag skulle dö, satt bara och skrek rätt ut tills han svimmade. Och nu har jag i vissa fall hittat sätt att trösta/få att somna men han kan inte. Så hon hamnar i mina armar ändå, trots att hon inte ammas, för det givetvis funkar inte heller.

    Förstår att allt kommer att bli bättre, men ibland orkar jag inte ens ta paus i matandet för att hon ska få rapa (gör det givetvis ändå)

    Ska till en psykolog men först om en månad.

    Tack för alla fina svar, så skönt att så många känner igen sig. Gör allt mycket lättare att se ljust på framtiden

Svar på tråden När vänjer man sig?