• LoveRain

    Är det verkligen mitt fel?

    Din partner har varken respekt för sin mamma eller för dig.

    Din partner utnyttjar helt klart din mamma och det är tråkigt men det borde inte vara det du ska fokusera på.

    Han har slagit dig! Han har tagit strypgrepp på dig! Han kastar saker på dig! Detta är helt oacceptabelt och brottsligt. Du skriver dessutom att detta inte är första gången han gör detta.

    Det han gör är 100% fel. Att du berättar om hans beteende för hans mamma är inte fel, lite onödigt kanske att du lägger din energi på detta eftersom du borde lägga energin på att komma ur den våldsamma relation du är i!

    Det är INTE ditt fel att han slår dig! Oavsett hur jobbig och taskig han tycker du är är det inte ok!

    Ta dig ur relationen. Den typen av relationer blir aldrig bättre, bara sämre.

  • LoveRain
    Anonym (Eget val.) skrev 2019-09-21 20:32:54 följande:

    Ja det är ditt fel att du sitter i denna situation idag. Du hade kunnat lämna när du fick blåtiran. Du valde detta liv.


    På vilket sätt tror du din kommentar hjälper TS? Tror du att människor som blir misshandlade i sitt hem och är i en utsatt situation behöver höra att det är deras fel? Tror du behöver läsa på lite mer kring hur våldsamma relationer fungerar. Om det vore enkelt att lämna så hade de som är i en våldsam relation redan gjort det. Det börjar aldrig med blåtiran. Innan blåtiran har det förekommit manipulation och psykiskt våld.

    Givetvis behöver man när man tagit sig ur en våldsam relation reflektera över vad som hände och bearbeta att man blivit manipulerad och kränkt. Man behöver rusta sig mentalt för att inte bli ett lätt byte för fler våldsamma personer. Men det kan msn göra efteråt. Nu är fokus att TS borde lämna denna destruktiva och farliga situation hen är i. Skuldbeläggande kommentarer bidrar inte på något sätt till att TS får ett bättre liv så bara sluta skriva sådant.
Svar på tråden Är det verkligen mitt fel?