• Smillefix

    10 åring bio pappa borta 7 år nu vill han ha umgänge och vårdnad?

    Jag tror inte han har någon chans att få vårdnaden, barnet känner inte ens honom och de skulle inte rycka upp henne från sin invanda miljö för att bo med pappan. Däremot har han rätt att få umgänge, eller snarare det är barnet som har rätt att få umgänge med honom.

    Neka till gemensam vårdnad med motiveringen att han inte funnits i barnets liv under hela hennes uppväxt, men att du är villig att verka för att han och barnet ska få umgänge till en början med er båda närvarande och på sikt på egen hand och allt mer. När de lärt känna varandra och ni ser att det funkar bra.

  • Smillefix
    Anonym (Mamma) skrev 2019-09-23 23:21:24 följande:

    Har självklart en advokat som hjälper mig i ärendet,

    Vill mest ha tips och råd ifrån allmänhet för hur det går till, vad de tror utgången kan bli och veta hur andras domar sett ut.

    Jag har velat att dem ska ha haft umgänge hela tiden men börjar bli så trött på att han varje gång gör dottern ledsen och besviken varje gång har någon anledning att inte komma på bokade träffar när vi tackar nej till andra saker för att han ska komma, jobbigt att se henne ledsen.


    Jag vet det gör ont i hjärtat, min äldsta dotters fick också kontakt med sin pappa först när hon var 11 år, han bor långt borta men lovade komma och hälsa på, min dotter var så glad och berättade i skolan att pappa skulle komma men han kom aldrig. Fröken i skolan berättade för mig hur ont det gjorde henne att se min dotter besviken... det tog riktigt hårt att höra...
Svar på tråden 10 åring bio pappa borta 7 år nu vill han ha umgänge och vårdnad?