• Mrs Moneybags

    10 åring bio pappa borta 7 år nu vill han ha umgänge och vårdnad?

    Jag känner igen mig...som barnet. Min pappa var precis sådär. Han hörde inte av sig långa perioder, sedan skulle vi stå på Centralen och vänta på att han skulle dyka upp (han låtsades att han hade bokat tågbiljetter mm) och så kom han aldrig. 

    En pappa som beter sig som din dotters pappa kommer aldrig bli en aktiv förälder. Om jag vore dig skulle jag låtsas gå med på allt. Det kommer strax att visa sig att han inte har tid, orkar, har lust, "han jobbar just då" eller "han har fått förhinder" etc etc. Tyvärr kommer din dotter bli grymt besviken, men det är dessa kort hon har fått tilldelade. 

  • Mrs Moneybags
    Kjell2 skrev 2019-09-24 08:56:53 följande:

    Det vanliga utfallet är att om du bromsar, tar hjälp av advokat, kräver samtal på familjerätten, kräver övervakat umgänge innan långsam upptrappning så kommer pappan ge upp att gå via domstol. Det kan sen leda till flera olika  saker.

    Pappan förvinner helt
    Pappan börjar med annat som trakasserier
    Barnet kommer senare anklaga dig för att förstört kontakten med pappan


    Nu var det ingen som sa att han skulle ha övervakat umgänge, om jag inte missade något någonstans i tråden. En långsam upptrappning är i barnets intresse, så en vettig förälder kommer att vilja detta oavsett. Tror säkert att familjerätten kommer att gå på den linjen också. 

    Som barn är man enbart tacksam över att mamman inte skickar iväg en vind för våg med en halvt främmande människa. Det är i alla fall så jag ser det. Det är en vettig förälder som gör så. 

    Om en förälder försvinner helt, är det helt och hållet förälderns problem och ansvar. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Mamma) skrev 2019-09-24 13:53:06 följande:

    Ursh jag lider med dig och alla barn som fått det så här!

    När vi sågs senast så berättade han att han var arg och jag i princip var en dålig mamma som lät min dotter kalla min man som varit pappa till dotters i 8 år för pappa. Det skulle jag tydligen inte fått tillåta fast dottern valt det helt själv :(

    Berätta gärna hur det var för dig? Vad hade du velat att din mamma gjort? Har ni kontakt idag? Vad tror du va anledningen till att han inte klarade it det?


    I min pappas fall berodde det mest på att han var alkoholiserad i högre grad än jag förstod. Jag hade nog inte velat att mamma gjorde något annorlunda. Hon gjorde sitt bästa och uppmuntrade mig att ringa honom då och då osv. Det blev ingen nära kontakt med min pappa i slutändan (han dog 1999, när jag var 28). Men vi hade ändå någon slags kontakt under de förutsättningar som fanns. 

    Jag tycker att du gör rätt och verkar vara en fin mamma. Du känner ditt barn på ett sätt som han aldrig kommer att göra, troligtvis. Det är ju mest hans förlust. Innerst inne kanske han förstår det eftersom han nu önskar delad vårdnad. Men jag tror inte att han fixar det. Vissa är inte skapta att vara föräldrar, även om de råkar få barn under livets lopp...
Svar på tråden 10 åring bio pappa borta 7 år nu vill han ha umgänge och vårdnad?