• LLW

    Nån som ruvar nu?

    Här är en till ruvare! Femte gången för mig. Fjärde ivf-behandlingen. De första tre återföringarna (en ET och två FET) blev inget av, och den fjärde (ET) blev graviditet som slutade med MA som upptäcktes i vecka 8. Det var i juni, nu har vi bytt till privatkliniken Livio Falun och har kört långa protokollet för första gången.

    Har dessutom fått mediciner som trombyl, prednisolon och intralipiddropp denna omgång. Fick tillbaka en blastocyst av hög kvalitet (enligt läkaren) i tisdags, så är nu på ruvardag 4! Tiden går så himla långsamt när man ruvar, fy.

    När jag plussade i somras gjorde jag det på ÄP +15 (tycker det ibland är lättare att räkna dagar efter äggplock eftersom man ibland får 5-dagars och ibland 3-dagars.) så jag tror jag testar samma dag igen. Min mens blev en vecka sen första gången jag tog lutinus, trots att jag inte var gravid, så litar inte på när BIM skulle vara.

    Någon mer här som fått några andra mediciner än vanliga lutinus?


  • LLW
    Tussss skrev 2019-10-07 18:07:40 följande:

    Ja det var plus i morse. Men nu har jag såklart börjat få en blödning.. Än så länge ljusrosa bara, men modet är i botten. Lär väl inte gå vägen denna gång heller :(


    Tar du lutinus? Man får ju ofta blödningar av den då den irriterar livmodertappen. vet hur orolig man blir!!
  • LLW

    Hej tjejer!

    Jag fick plus igår på ruvardag 7. Livrädd. Kan inte släppa tankarna på att det slutade i missfall sist.. testade idag också och strecket är starkare. Alltid något. Testdag är inte förens på måndag, sen tror jag att jag ska åka till Falun igen och få en omgång intralipiddropp till. Om det håller i sig så länge.

    Man är så smärtsamt medveten om att det här kan ta slut när som helst. Psykisk terror varje gång man går på toaletten. Har haft en den småblödningar men försöker tänka att det är helt normalt, för det är det verkligen! Vart man än läser så har kvinnor fått blödningar i tidig graviditet och sedan fått friska barn.


  • LLW
    Tussss skrev 2019-10-09 07:29:59 följande:

    Ja tydligen kunde man det, men det slutar i missfall mu så.. Verkar inte vara meningen dethär :(


    Men har du börjat blöda mer? Är du säker på missfall? Ååh hoppas inte :(
  • LLW
    Tussss skrev 2019-10-09 08:07:41 följande:

    Alltså, det började bli lite mer "vattning" blödning i natt, inte klarrött eller så utan bara lite mer flow. I morse runt kl 5 så kom det några få småå klumpar också. Idag är sista dagen med lutinus men jag vågar verkligen inte sticka upp ngt 

     


    Tänk inte så om lutinus!! Fostret sitter ju i livmodern, du kan absolut inte skada det eller reta upp något med lutinus! Jag tänker snarare på det som att jag tillför näring som kroppen behöver för att hålla kvar graviditeten.

    Sist jag blev gravid ville jag inte ens sluta med lutinus utan tog det två veckor till efter att kliniken sagt att jag kunde sluta. Det skadar ingenting och många med upprepade missfall blir rekommenderade att fortsätta längre. det är ju jättemeckigt och kladdigt och skit men allt är ju värt det i slutändan! När har du testdatum? Har du tagit några fler test idag?
  • LLW
    SY83 skrev 2019-10-10 15:37:48 följande:

    Är på ruvardag 5 och försöker inte tänka på det pga ett tidigare misslyckat IVF försök. Jag lever som vanligt och tänker att det blir som det blir. Men idag har jag börjat bli förkyld och har ont i halsen. Får jag ta värktabletter och halstabletter? Blir orolig att det ska förstöra något :/.


    Hej!

    Alvedon kan du alltid ta enligt min klinik, däremot inte Ipren och liknande. Halstabletter vågar jag inte uttala mig om man kan inte tänka mig att de innehåller något skadligt?
  • LLW
    Tussss skrev 2019-10-12 17:18:31 följande:

    Idag kan jag, utan att vara expert, men till 99.9, säga att jag nu har fått missfall. Hade förhoppningar fram till igår. Igår och idag har det tilltagit rejält med massa innehåll :(


    Nej vad tråkigt att läsa :( ska du kontakta kliniken på måndag och rådfråga? Vilken vecka räknar du att du skulle vara i?
  • LLW
    Dirvas skrev 2019-10-27 16:55:10 följande:

    Har nu börjat blöda så MF känns som det enda troliga.. Får se när vi samlar kraft till nästa försök.


    Åh vad tråkigt :( fy tusan vad man måste gå igenom i denna resa. Styrkekram till dig!
  • LLW
    Karins08 skrev 2019-11-13 12:54:32 följande:

    Mitt plus visade sig vara en tom hinnsäck.

    Känner mig alldeles tom inuti, och att det alltid ska vara så krångligt detta med graviditeter

    Fick tid igen om en vecka, men det känns ju rätt hopplöst Antar att det är en MA, vet nån vad nästa steg är?


    Jag beklagar verkligen, har själv gått igenom det. Min första graviditet var en ofostrig/MA och min andra ett MA där fostret dött i 6+1 som jag just nu blöder ut efter en medicinsk abort igår. Skulle varit i 8+6 idag.

    Vilken vecka skulle du vara i nu?

    Det som hände för oss första gången var att vi precis som du fick ett återbesök en vecka senare där två läkare var med och bekräftade att det inte fanns något foster.

    Sedan fick jag ganska snabbt komma och göra en medicinsk abort (kan inte göra skrapning då min livmoder är hjärtformad och det är stor risk att ska den). Blödde ca 10 dagar och sen kom cykeln igång igen rätt snabbt.

    Tyvärr har jag bara dålig erfarenhet av medicinsk abort då jag får fruktansvärda smärtor av tabletterna, men jag vet att många knappt känner något alls.

    Rent mentalt är det jättetufft. Först att få beskedet och sen att gå runt och vänta. Att förlora något man kämpat för så länge, det är så orättvist och så hjärtskärande. Det tog mig lång tid att bearbeta första gången, men jag visste ganska omgående att vi skulle försöka igen så fort vi kunde och fick.

    Du kan läsa på min blogg om du vill, jag har skrivit rätt mycket om mina tankar och upplevelser kring missfallen och tiden efteråt.

    Och undrar du något får du gärna fråga, <3
Svar på tråden Nån som ruvar nu?