• MalinBud

    BIM november 2019

    mariagejan skrev 2019-10-29 09:05:52 följande:

    Det låter ju verkligen som grav symptom speciellt maten haha, hoppas så för er skull! Man hör ju väldigt många gravida som får sug efter just clementiner :)

    Jag är rädd för att jag känner efter för mycket! Får se vad testet säger imorgon!

    Tog ett CB digitalt ÄL test vet det inte är pålitligt för graviditet men det var negativt så får ner förhoppningarna lite. Jag blir så ledsen varje månad när mensen kommer :(

    Vilken dag är du på nu?


    Jag gjorde ett vanligt gravtest igår där det blev ett supersvagt streck. Köpte då ett testa tidigt från cb som var toknegativt (dock endast två timmar efter jag kissat senast så tror inte det var tillförlitlig på grund av det).

    Sen gjorde jag ett annat vanligt imorse (väääääldigt svagt streck) sen åkte jag till apoteket och köpte tidiga test (RFSU och CB) och använde samma urin som till det förra (kissade i kopp och hällde inte ut det på en gång, ursäkta informationen). Jag testade RFSUs och det var knappt synbart streck, om ens ett streck..

    Jag köpte även något hemmatest för att testa för urinvägsinfektion, men det var negativt...

    Jag har bim på fredag så är på äl+11 eller 12 idag.

    Så baserat på mina olika tester så har jag inte urinvägsinfektion, men jag verkar inte vara supergravid heller. Funderar på om jag ska strunta i att testa imorgon och vänta till torsdag eller om jag ska testa imorgon också.. det kostar skjortan att hålla på och testa såhär, haha!

    Har totalt 5 tester kvar.

    Ett cb testa tidigt

    Ett cb digital med veckoindikator

    Tre testremsor från ett annat märke (ej tidigt test)
  • MalinBud
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-29 10:46:02 följande:

    Jag börjar fundera på om jag är gravid. Jag fick en del av satsen i mig av misstag för typ tio dagar sedan (men vi har börjat prata om att börja försöka på riktigt så ingen katastrof) och det var i ägglossningstider. 

    Är väl medveten om att man kanske hoppas lite för mycket, och överkänner  symtom men jag har haft ont i sidan av brösten, ut mot armhålorna (men eftersom jag tidigare aldrig tänkt på sånt så kanske det är något jag brukar vara innan mens). Har haft ont i nedre delen av magen en del de senaste dagarna, återigen kanske något jag brukar ha utan att tänka på det särskilt mycket, och sedan igår fick jag en flytning som hade lite rosafärgat blod i sig. 

    De tre senaste dagarna har jag också varit väldigt lös i magen. Vilket jag inte brukar vara. Det är väl det som jag vet är mest onormalt. Men jag har beräknad mens på fredag, så vi får se då. Förmodligen är det ingen lyckoträff, men jag kan inte sluta tänka på det. 


    Ja, det kan mycket väl vara så att du är gravid, eller så känner du alla dessa saker för att du är medveten om att du KAN vara gravid. Du ska inte ta ett test imorgon (morgonurin) för att se om du får svar på dina funderingar då? :)

    Det är lite så för mig. Molvärk i mage och rygg, ömma bröst, tröttare än vanligt (igår gick jag upp vid 9 och när klockan var 20.40 sa jag till sambon att jag skulle gå och lägga mig). Jag har även märkt att middagen igår smakade pyton, jag var hungrig, sen började jag hulka och mådde illa och sen kände jag lukten av sambons mat (vi körde hämtmat igår) och tappade matlusten totalt. Någon direkt hungerkänsla kom aldrig som det brukar kunna bli. Åt 6 clementiner och smakade på sambons pad thai (morötterna jag aldrig smakat så mycket som den tuggan jag smakade på igår).

    Sen vaknade jag vid 11 och åt två mackor och somnade sen om.

    Fortfarande inget tydligt streck på testerna och jag har även intalat mig själv att jag var urinvägsinfektion, men det verkar jag inte heller ha.

    Började nästan gråta i bilen på väg till apoteket för att jag lyssnade på en ljudbok och de pratade om ett minne i boken. Hahah! Har aldrig hänt förut! XD

    Jag inväntar mensen som ska komma på fredag, kan inte heller låta bli att hoppas, fundera och vrida och vända.
  • MalinBud
    saran92 skrev 2019-10-29 10:18:33 följande:

    Äl+11-12 är ju fortfarande väldigt tidigt så det bästa är väll att vänta 2 dagar innan man testar igen för hcg ska väll fördubblas varannan dag har jag för mig. Tycker väntan mellan äl och bim är olidlig så förstår att du testar, kommer antagligen sitta på äl+11 själv och testa ihjäl mig haha.


    Ja, det är ju fortfarande väldigt tidigt!

    Väntan mellan äl och bim är verkligen hemsk! Tiden går så långsamt! Hahah! Hur går det för dig? :)
  • MalinBud
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-29 12:02:12 följande:

    Jo alltså det mest troliga är att jag tror att jag är gravid och övertolkar allt. 

    Jag har också haft spänningshuvudvärk och varit mer kissnödig än vanligt. Återigen sådant jag kan övertolka/inbilla mig. 

    Hur tidigt kan man ta ett test? Minns mens är alltså beräknad på fredag. Har tänkt att det är skönare att få mens än att ta ett test, för då har jag ju verkligen börjat hoppats känns det som. Men å andra sidan vet jag hur känslig jag är vid mens, så det kanske är värre att behöva inse sanningen då.


    Det finns ju tester med extra känslighet som du ha ta upp till 5 dagar innan missad mens (4 dagar innan beräknad mens) så du kan ta ett imorgon och om det är negativt vänta och se om mensen kommer på fredag eller gör ett nytt test då. Brukar du ha en regelbunden cykel och brukar mensen komma den dagen du gissar på? :)
  • MalinBud
    saran92 skrev 2019-10-29 12:51:32 följande:

    Ja det känns som varje timme kryper fram, är ju bara på äl+3-4 och är redan otålig så vettetusan hur jag ska hålla mig till bim haha.

    Är så stressad över morgondagen bara.. Ska göra cellprov på morgonen sen fick jag en akuttid till tandläkaren direkt efter eftersom en bit av min tand lossat och kan knappt sova pga tandvärk. Och har svårt för både gyn och tandläkare så ska få lugnande innan och nu är jag rädd att det ska påverka månadens försök :(


    Usch då.. det låter inte alls kul med de besöken du har under morgondagen... :/ du ska inte fråga tandläkaren imorgon innan du får lugnande då eftersom du inte riktigt vet ifall du är gravid? Men om du precis haft äl har troligtvis ägget inte ens fäst ännu. När har du bim?

    Tiden går såååå långsamt! Jag studerar dessutom på distans så jag är hemma hela dagarna och då går tiden ÄNNU långsammare än om jag varit på lektioner eller på en arbetsplats.. nu händer det typ ingenting om dagarna vilket suger eftersom klockan går vääääääldigt långsamt..

    Jag har fått en remiss om cellprov (drop in) som jag skulle tagit i september men det hanns inte med.. jag vet inte riktigt hur jag ska göra med cellprovet ifall jag nu är gravid. Påverkar det en eventuell graviditet?

    Tanken var att jag skulle ta det efter mensen (om den kommer denna månad) men jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Ska man vänta till efter graviditeten är slutförd annars eller gör det ett cellprov ändå?
  • MalinBud
    saran92 skrev 2019-10-29 13:44:20 följande:

    Nej känner mig inte speciellt taggad :( pratade med gyn idag och sa att vi försöker få barn och det är hos dom jag får lugnande så tänker att dom har koll på vad dom ger mig.. Men kan inte sluta oroa mig ändå. Tänker att inte ägget 'orkar' fästa om det är knas med det lugnande.

    Cellprov ska inte påverka graviditeten men graviditeten kan ge felaktigt resultat på cellprovet efter v.12 så man ska göra det innan v.12 isåfall, tycker absolut du ska göra det! Hade grava cellförändringar på mitt första cellprov någonsin och fick göra en konisering 2016, efter det har jag haft årliga kontroller och om även detta är bra så hamnar jag i 'vanliga' listan igen med kontroll var tredje år :)


    Okej, ja, men då bör de absolut ha stenkoll på lugnande och eventuell graviditet!

    Jag ringde faktiskt och pratade med mvc, tack för påminnelsen om cellprov! Ska dit och göra ett imorgon samt ett gravtest, måste ju passa på när de bjuder på det, haha!!

    Usch då.. men vad skönt att du förhoppningsvis är tillbaka till s.k vanliga kontroller efter denna gång!
  • MalinBud
    mariagejan skrev 2019-10-29 16:27:51 följande:

    Haha shit vad spännande!

    Jag tycker du ska ta det testa tidigt imorgon bitti och sen hålla dig till fredag morgon annars :) ja det är ju svindyrt!

    Jag har ett testa tidigt så ska ta det imorgon bitti :) har inte fått mina superömma bröst ännu som jag brukar få inför mens men det kommer kanske får se :)


    Tog ett vanligt test precis..

    Är det bara jag som ser detta??

  • MalinBud
    Flora86 skrev 2019-10-29 18:28:55 följande:

    Jag ser! Och rätt tydligt dessutom!


    Jag med, men sambon är inte övertygad ännu! Hahah! Höll precis på att kräkas på väg från bilen och mår sjukt illa. Men ska göra ett test imorgon och sen ska jag till mvc imorgon för cellprov och ska även passa på att göra ett gravtest så får även en barnmorska verifiera resultatet.
  • MalinBud
    Linnmal skrev 2019-10-30 08:27:32 följande:

    Vad kul, grattis!! :) Hur många dagar efter ÄL är du nu?

    Jag har haft liknande symptom som du har beskrivit. Jag tyckte jag kunde se ett väldigt svagt streck på cb idag men jag kunde lika bra ha inbillat mig. Jag tror det är ÄL +11 för mig idag. Beräknad mens på söndag eller måndag.


    Jag har/hade beräknad mens på fredag. Så är alltså äl + 12 idag.

    Jag skulle vänta två-tre dagar och se om du ser ett streck sen! Den första antydan jag hade var i måndags, väldigt svagt streck. :)
  • MalinBud

    Tack så jättemycket för alla gratulationer!

    Nu ska vi bara ta oss igenom den första trimestern!

    Jag önskar alla andra här få möjligheten att uppleva ett plus inom kort!

  • MalinBud
    Mevi1315 skrev 2019-10-31 14:57:22 följande:

    Mensen är över, nu dags att köra äl-test för att försöka pricka rätt.

    Är det nån som vet varför man ska ta mellan 10-20 på dagen o inte morgon?


    För att hormonet som indikerar på äl är mer koncentrerat under dagen än vad det är med morgonurin, typ ????
Svar på tråden BIM november 2019