• cosinus

    Hur gör man för att orka?

    Jag har haft en unge som kräktes konstans men aldrig att jag orkade gå upp med henne. Hon fick sova med mig på mage och så bara flyttade vi efter när hon kräktes. Slutade alltid med att vi låg i fotändan, jag i kräk men man kunde iaf halvslumra och sover där man får möjlighet.

    Skulle satsa på följande.

    Försök minska antalet måltider på nätterna till 2 och sen 1 just för att kräkisar gör det så besvärligt nattetid.

    Fundera på om hon kan ha problem med mjölkprotein för kombinationen kolik och kräkningar kan vara en ledtråd i den riktningen.

    Om det äldre barnet inte har dagis, ansök om det. Om det äldre barnet har dagis kolla om det går få dispens med tiderna så pappan kan lämna och du slipper upp på morgonen tills nätterna löser sig.

    På helgen tar pappan en morgon där du får sova ut, med öronproppar. I gengäld tar du den andra när sonen vill upp kl 6.

    Välj dina strider med sonen. Föreslå ytterkläder men vill han inte så packa med. Just kläder ger sig själv när barnen börjar frysa.

    3 av mina 4 har sovit förbannat dåligt. Jag vet precis hur värdelöst det är när man är så trött så man börjar fundera på vad rött och grönt eg betyder på trafikljusen.

  • cosinus
    Sommar26 skrev 2019-10-10 08:59:04 följande:

    Tack för de bra tipsen.

    Hon är tål troligen inte mjölkprotein så igår köpte jag ersättning på apoteket och har försökt igår och idag att ge detta men hon blir bara arg och skriker.

    Tänkte om jag ska kunna sova så måste jag se till att hon tar flaska och är mätt. Ska fortsätta öva med henne och flaskan.

    Efter tre inatt då hon bajsat två gånger och spytt massor, så väckte jag sambon och han fick ta henne. Var skönt att somna om istället då jag inte orkade.

    Till dig som tjafsar om dem och de, du fattar nog inte hur trött jag är. Prova att inte sova en hel natt på drygt tre år.

    Jag har fem års studier avklarade efter gymnasial skola så jag klarade tydligen det ändå, trots att jag är dålig på stava. Du kan ju testa det nästa gång kanske du behöver min hjälp i andra sammanhang.


    Den mjölkfria ersättningen smakar förbannat dåligt. Jag har aldrig lyckats få mina att dricka den när man börjat så sent som 3-4 månaders ålder. Den ena funkade det att blanda med sinlac så det blev en typ av välling men den andra tvärvägrade allt. 

    Om du inte når någon framgång relativt snart skulle jag satsa på att fortsätta amma, äta mjölkfritt och satsa på gröt på kvällen (det kräks de dessutom mindre av) och den vägen få ner antalet natt-amningar. Nu är hon väl lite liten för gröt än men går ju börja med smakisar om någon månad.

    Om du tror att den yngre inte tål mjölk har du funderat i de banorna för den äldre. Min ena fick diagnos så sent som vid 10 års ålder och han började sova otroligt mycket bättre efter det men framförallt blev hans humör otroligt mycket bättre av att slippa ha ont i magen. Han hade aldrig klagat på varken magont eller att det kom upp kräk i munnen eftersom han inte visste något annat men blev en helt annan unge när vi väl fick ordning på de bitarna.

    Ett annat tips är att inte sova i samma rum båda vuxna när man har barn som strular. Dela på er så att en får lite kvalitet i sömnen några timmar och så byter ni. Får man sova utan uppvak 3-4 timmar så gör det en otrolig skillnad mot för att väckas ur sömnen precis hela tiden.
Svar på tråden Hur gör man för att orka?