Inlägg från: SweetCA |Visa alla inlägg
  • SweetCA

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    [quote=80209152][quote-nick]Littlestar78 skrev 2020-02-06 08:17:24 följande:[/quote-nick]Fyller 42 i sommar och är gravid i vecka 38 med en efterlängtad sladdispojke.

    Väntar ivrigt på att få träffa den lille så varje dag letar man tecken på eventuella symptom på värkar/quote]

    Oj du har inte långt kvar. Lycka till! Vet du vad det blir? Ledig?

  • SweetCA
    Littlestar78 skrev 2020-02-08 13:41:53 följande:
    Nä nu börjar de äntligen närma sig. Gick in i vecka 39 igår. Väntar en liten (stor enligt bml kille.

    Fick graviditetspenning 24/12 så varit hemma sen dess.. Så skönt då jag fått mycket krämpor denna gravidit.
    Så skönt! Förstår att du längtar till det är dags! 
  • SweetCA
    Amwildas skrev 2020-02-10 15:45:30 följande:

    Jo tack gick in i v 19 idag och känner mig otymplig haha. Jag slutade ju snusa och har väl ätit upp mig kan man säga . Vart uppsagd från min provanställning för att jag är gravid . Men jag är rätt nöjd ändå . Jag ska banne mig njuta denna sista gång . Nu ser jag framemot rul på måndag . Men vi ska inte ta reda på kön .


    Njut och lycka till! Men det som känns konstigt är att de verkligen sa upp dig pga graviditeten? Det är väl inte lagligt oavsett prövotid eller inte?
  • SweetCA
    Amwildas skrev 2020-02-10 18:22:44 följande:
    Nej det de gjorde va fult och de sa så klart inte rakt ut . Men i samma mening som hon sa att jag inte passade in sa hon även att det va ju tråkigt att du skulle bli gravid under din prövotid. Inte något jag kan styra över då vi hade lagt ner allt vad barn hette efter två års försök . Så ja jag kan anmäla . Vi får se hur jag gör . Det va inte mitt drömjobb efter ett stort varsel på mitt jag hade innan . Jag njuter som sagt och har jag nu betalat A-kassa i flera år kan jag väl utnyttja det en liten tid . Oj vad långt detta blev .
    Riktigt dåligt! Skönt i alla fall att det inte var något dröm jobb. Bra med positiv fokus på bebis och gör det som känns rätt och du orkar med anmälan  Solig
  • SweetCA
    LindaWiberg skrev 2020-02-17 10:54:23 följande:

    Hej halloj

    Tänkte kasta mig in här om det är ok.

    Är 42 och hade inga som helst planer på att bli gravid, varken jag eller gubben kände att det var något att "jobba" på, men ja nu sitter vi här gravid och gladare än någonsin. Enl uträkningens alla konstens regler så har jag BF i oktober så jag är inte längre än i v 6+. Lite orolig dock för min ålder och att det inte ska gå vägen......har 3 barn sedan innan med helt okomplicerade graviditeter och har ingen historia med missfall men ändå så är jag lite orolig. Dum som man är så läser man intensivt om risker och det ökar nog på oroligheterna lite det med. 

    Ömma bröst och en "mens" värk är det jag känner av men inget mer. Allt känns så overkligt.

    Hade först tänkt vänta med att ta kontakt med BM då jag tänker att det ändå tar ett tag innan man får komma osv osv, men jag kanske har fel. Brukar de vilja att man kommer tidigare eller något eftersom man är över 40?


    Välkommen! Samma erfarenhet som Amwildas, inget speciellt för att man är sk gammal!
  • SweetCA
    Esmes skrev 2020-02-17 19:25:59 följande:
    Ja det verkar mycket smidigare. Mitt görs på Sahlgrenska i Göteborg. I morgon är det 10 arbetsdagar sedan. De sa att det kunde dröja ca 14 dagar.
    ååå vad frustrerande att vänta! hoppas det går bra och att det kommer idag!!!
  • SweetCA
    Littlestar78 skrev 2020-02-18 14:21:12 följande:
    Jag har BF nu på fredag den 21a men gissar på att jag går över som sist... Dock har jag mycket förvärkar nu så håller tummarna varje dag det ska dra igång ????
    Hoppas det är på gång då! Hur känns det? Inte förvärkarna då utan inför förlossningen! Hur mår du? 
  • SweetCA
    Littlestar78 skrev 2020-02-19 22:11:02 följande:
    Fram till och med vecka 30 är detta den lättaste graviditeten sen kom dock alla krämpor som en käftsmäll.

    Ang förlossningen är jag livrädd trots att jag gjort detta 2 ggr innan. Smärtan skrämmer skiten ur mig samt att jag på nåt vis ska få de kämpigare bara för min "höga" ålder. Jag inbillar mig massa skräcksenarion samtidigt som jag inget hellre vill är att få föda Nuuuu.

    :O är i vecka 30 nu! får se om det blir samma här, har haft det ganska enkelt hittills förutom all hemsk oro. 


    oh vad jobbigt att ha alla motstridiga känslor. Men det är ju inte så mycket man kan göra, bara åka med. Men hoppas verkligen inte det blir värre pga åldern (nu ska vi inte stressa upp varandra hehe) Hur länge sen var det du fick din senaste? Antar att det inte har satt igång mer då sen du skrev sist?

  • SweetCA
    Littlestar78 skrev 2020-02-21 07:46:44 följande:
    Min dotter fyller 10 i mars och min son 18 i maj så det är ett tag sen jag födde barn. Men min BM säger att åren inte spelar in , kroppen kan de här och hon är övertygad om att allt kommer gå såå bra. Däremot tror hon pojken är stor och de känns ju lite nervöst. Dotter vägde 4010 och hon tror denna är större...

    Idag har jag iaf gått 100% av min graviditet så nu påbörjas övertiden.

    okay, låter bra att hon säger så :)


    Ja det var en del, förstår att du hoppas hon har lite fel. Vad är planen för dig nu då? hur lång tid kommer de låta dig vänta?

  • SweetCA
    Miva skrev 2020-02-21 11:06:29 följande:

    Tänkte höra med er andra, jag är i vecka 22 och känner mig fortfarande ok. Är 45 och i alla mina andra graviditeter har jag mått bra och jobba tills förlossning, fast det är ju flera år sedan. Nu känner jag att det börjar ta emot litet, börjar få myrkrypningar i benen, blir lättare trött, känner litet värk i ljumskar och det är ju ett tag kvar... Ni andra som är längre fram i graviditeten, hur har ni mått i slutet? Har det varit jobbigt fysiskt? Jag funderar på om jag orkar jobba heltid (jobbar som sjuksköterska) ända fram till förlossningen och kanske måste prata med jobbet....


    Är i vecka 31, inga problem än. Trött, men det har jag varit mest hela tiden... Lite tyngre och är inte lika snabb som vanligt, men har inget att jämföra med.


    Men har ett kontorsjobb så det är lite lugnare. Jag har dock tagit ledigt ca 1 månad innan beräknad bf för att ta det lugnt. Ser fram emot att bara ta hand om mig själv och ta det lugnt. 

Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)