Inlägg från: SweetCA |Visa alla inlägg
  • SweetCA

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Snurranfian skrev 2020-03-30 15:28:54 följande:

    Ja, graviditeten blir inte det där gemensamma projektet man tänker sig. Maken är lite ledsen. Men men..huvudsaken bebis är frisk. Men besviken får man vara! Hoppas kunna få filma på RUL iaf.


    Nej det blir ju inte det. Speciellt inte om det blir så att de inte får vara med på förlossningen!

    Ja det borde du kunna få eller få köpa en film i alla fall!
  • SweetCA
    Amwildas skrev 2020-04-10 10:15:25 följande:

    Hej alla gravida 40 + ! Hur går det för er alla så här i Corona tider ? Jag är nu i v 27 och vill inte ha någon flunsa . Jag håller mig ganska isolerad och åker inte till affären i onödan . På ett sätt ganska skönt att bf är i juli , då kanske det värsta lagt sig och sambon får följa med även om han råkar vara lite snorig . Här i Örebro är det ganska lugnt än så länge . Har alla här klarat sig ???

    Glad Påsk på er !!!


    Glad påsk! Vecka 38 här och det rullar på ganska bra. Men sambon är sjuk, han är dock bättre och har några veckor på sig att tillfriskna. (förhoppningsvis)
    Jag har klarat mig, tempar både morgon och kväll ifall febern skulle komma. Men han har varit sjuk sen i lördags och jag hoppas att jag borde blivit smittad/brytit ut vid det här laget så den initiala paniken över att han blev dålig har lagt sig.
    Vi håller oss också isolerade så gott det går. 

    Det jobbigaste för mig är att han har sjunkit ner så han kommer åt någon nerv i ljumskarna så det pangar i insidan av låren till när han knölar runt. Annars är jag fullt rörlig och har inga problem med promenader eller annat. Inga bristningar än heller så jag hoppas det håller sig så!

    Hur mår du då? 
  • SweetCA
    Amwildas skrev 2020-04-10 17:08:33 följande:
    Jo tack har problem med fogarna så klarar korta promenader . Dammsuga hemmet går i omgångar . Pigg och mår bra men min kropp strejkar kan man säga . Försöker ändå njuta en sista gång och vet ju vad som kommer ut . Läääängtar .

    Hoppas du klarar dig från sjukdomar . Corona verkar ju hänga i flera veckor på vissa . Men man vill ju föda med sin partner .
    Aj då! Det var inte kul att höra. Hoppas det blir bättre! Tänkte säga att du har ju inte så länge kvar men jag har 20 dagar och det känns som det är långt kvar ibland Flört
    Dammsuga får jag ont av med, men det är för att det är så konstiga ställningar så det får sambon göra. 

    Ja corona verkar ju göra det men han blir bättre varje dag så det borde vara okay. Plusset är att han blir immun om det var corona så då är vi hemma safe.
    Men var det influensa så förklarar det varför jag inte blev dålig så det blir fortsatt distansiering/isolering ändå. 
  • SweetCA
    Let it Rain skrev 2020-04-17 23:30:16 följande:

    Är det nån här som fått gå på extrakontroller hos en uska hos slutet av graviditeten pga åldern? Isf vad var det som kollades då?


    Jag träffar barnmorskan varje vecka nu, blodsocker, blodtryck o mätning varannan v, så inget speciellt (sen v 36) men hon sa i början av grav att de inte är speciellt oroade för att jag var 40. Men har fått extra flödeskoll för att jag bad om det /var orolig men inget som är standard.

    Sen blir vi igångsatta senast 41+0 pga åldern.
  • SweetCA
    Grilimy skrev 2020-04-24 12:37:53 följande:

    Hej

    Jag får kliva ur gruppen ett tag. Idag på ultraljud v.10 konstaterades att bebisen inte lever längre. Jag har fått med mig tabletter hem att ta i morgon bitti för att den ska komma ut. Jag är så fruktansvärt ledsen. Bara gråter. Hopplöshetskänsla är tillbaka. Så länge som vi kämpade för att bli gravid och så blev det så här. :(


    <3 vad jobbigt. Massor av kramar
  • SweetCA
    Grilimy skrev 2020-04-25 11:00:46 följande:

    Tack alla för ert stöd. <3 Har påbörjat behandlingen med alla piller som ska stöta ut bebisen, ligger och väntar på att det ska sätta igång. :(


    Hoppas det kickar igång snabbt och går över fort. När jag fick MA för ett tag sen så tog det lång tid innan min kropp fattade vad pillren skulle göra. Inget kul alls och känner verkligen med dig. Fytusan :(
  • SweetCA
    Grilimy skrev 2020-04-25 21:45:39 följande:

    Ja. Nu ska jag läggas in över natten. Och som om jag inte plågades nog så finns bara plats på BB bland nyfödda bebisar... :(


    Hur mår du nu? Hur har det gått? Tänker på dig!
  • SweetCA
    Grilimy skrev 2020-04-26 11:36:02 följande:

    Tack snälla :) Jag har precis blivit utskriven och ska få åka hem. Är lite svag och yr men det beror ju på blodförlusten så det blir nog bra snart. Psykiskt är det värre. Bröt ihop när jag hörde bebisar skrika utanför mitt rum. Skräck inför att försöka igen, rädd att det slutar lika.


    Förstår det. Skönt att få åka hem.

    Försök landa, sörja och återhämta dig innan du börjar tänka på att försöka igen. Det tog mig tre månader innan jag orkade. Har varit på väldigt många ultraljud med han som ligger i magen nu och oron finns ständigt där.

    Kram
  • SweetCA

    Nu blev det åka av i natt. 12h totalt, värkstart 15 ish. Vi hann inte med ryggbedövning och lustgas funkade inte alls, höll på att spy! Vi var tvungna att åka iväg till Södertälje för BB Stockholm var fullt!

    3372g 50.5cm.

    Vi får stanna så länge vi vill och vi fick ett super bra team! Så har haft en toppen upplevelse. Svårt att sova nu men de andra två snusar gott.

  • SweetCA
    Grilimy skrev 2020-05-05 10:01:26 följande:

    Åh grattis!! Så underbart!


    krammm skrev 2020-05-05 12:30:55 följande:

    Grattis! njut av stunden!


    Tack! Ja den enda skillnaden med att vara 40+ var att vi fick två barnmorskor! Det kändes ju helt okay
  • SweetCA
    Malva74 skrev 2020-05-05 14:06:21 följande:

    Svar till Najo (vet inte hur man svarar i tråden!). Det började 30/4 med lite bruna flytningar. Ska väl inte vara så farligt tänkte jag. Fortsatte på fredag och i lördags 1/5 ökade det på lite men fortfarande brunt. I söndags lite molvärk och mer blodlikt. Igår, måndag, jäkligt ont (som förlossningvärkar med tillslut bara en minut mellan) och klumpar och blod. Till slut en stor blobb som var ?det? liksom. Därefter avtog värkarna. Ringde 1177 som rådgjorde med gyn och de ville att jag skulle komma in. Det var kvar lite grejsimojs i livmodern som pillades ut och sen fick jag tre cytotec för att driva ut det sista. Helt slut kom jag hem och lade mig att vila. Idag mindre blödning och lite molvärk. Antar det är livmodern som drar ihop sig. Jaha. That?s it. Jag tror inte jag vågar mig på detta med graviditet fler gånger för det var ingen rolig upplevelse att få MF. Grattis till bäbisen till dig som fått och lycka till alla andra ??


    Ja det är livmodern. Lämna det beslutet till att strunta i graviditet tills sen. Det kändes exakt så för mig med och man får ändra sig. Det är så skit jobbigt att gå igenom det du just upplevt men det betyder inte att det inte går. Även om det låter klyschigt så är det positivt att du kunde bli gravid. (höll på att strypa de som sa det till mig för inte fan kändes det så, men det är det)

    Kramar
  • SweetCA
    Esmes skrev 2020-05-05 18:48:25 följande:

    Grattis! Så fint att förlossningen blev en så bra upplevelse! Skönt att höra när man oroar sig en del för vad som komma skall. Ha det så härligt nu!


    Ja det är toppen att få lite boost på det bra sättet med! Vi är några i april tråden som hade bra snabba förlossningar
    Amwildas skrev 2020-05-06 09:10:03 följande:

    Grattis ???? Jag vill oxå , v 31 än så länge bara och det börjar bli tungt .


    Det kommer gå super snabbt till du är där!
    Najo skrev 2020-05-06 09:42:06 följande:

    Grattis SweetCA!!


    <3 tack
  • SweetCA
    Sol2020 skrev 2020-05-08 23:45:55 följande:

    Åhh Grattis SweetCA!

    Så härligt att höra att allt gått så bra!

    Mys på nu!

    Idag gick jag in i v 23 & mår bra! Har bara en grym foglossning

    men det hade jag med dom andra 2 också.

    Har blivit permiterad från jobbet en del % så nu kommer jag börja jobba lite mindre framöver vilket ska bli lite skönt nu.

    Hoppas ni andra mår bra!


    Tack! Skönt att du ser positivt på permiteringen.

    Det andra man kan tänka positivt om är att det är väldigt lugnt på BB, inga anhöriga får ju hälsa på och man kan verkligen fokusera på att ta det lungt!
  • SweetCA

    Hej. Jag hoppar väl ur tråden nu. Är ju inte längre gravid! Lycka till tjejer och kom ihåg att ni är starka och kommer bli bra mammor även om vi är lite 'till åren'

    Kram

Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)