Inlägg från: Najo |Visa alla inlägg
  • Najo

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Vicky80 skrev 2020-03-06 07:59:13 följande:

    Hej!

    Är i vecka 17 nu men har sån oro eftersom jag inte känner någon rörelse i magen och känner mig i stort sett som vanligt och tycker nästan alla symtom är borta.. Sover knappt ingenting om nätterna och jag ringt till bm och bett att få komma på kontroll och kolla hjärtljud men dom avvisar mig bara och tycker inte det finns anledning till det.Ska på rul den 20:e mars, långt tills dess.

    V 12 såg allt bra ut på första ul.

    Är det någon mer här som känner igen det här?


    Förstår exakt! Är v i 18+4 o känner typ inget, ev ngt om jag känner efter ordentligt. Tror jag har moderkaka framtill denna gång dock. Har fått lyssna med doppler en gång i v men nu har jag hållt mig 2 v. Precis varit hos barnmorskan nu o lyssnat och allt verkade ok med 140 slag per min. Jag har RUL på onsdag så det är nära! Jag tycker det är så dåligt att du inte får lyssna på hjärtat, tar ju bara 2 min av deras tid! Försök att inte oroa dig, jag är längre gången o känner typ inget heller.
  • Najo
    Sthlmsthlm skrev 2020-03-06 15:47:45 följande:

    Hej!Ny i tråden men nygammal på Familjeliv. Under mååånga år kämpande jag för att bli gravid (6 misslyckade IVF) och lyckades till slut med ÄD (41 år gammal) och fick en dotter 2017.Nu plötsligt har jag blivit spontangravid vid 44 år. Det är extremt otumlande. Vi hade inte tänkt att göra syskonförsök. Var väldigt lycklig med ett barn, och orkade inte gå in jobbig process med oklar utkomst. Nu hände det bara! Och oron är total för att det ska vara ngt fel på barnet. Har gjort NIPT och får besked måndag. Känner mig helt distanserad och inte alls glad. Har till och med funderat på abort oavsett. Lite svårt att sortera känslorna just nu!


    Wow grattis! Förstår din oro. Ghorde också nipt pga hög risk (är 45). V 19 nu. Håller tummarna att allt går bra, det är du värd efter din historia.
  • Najo
    Najo skrev 2020-03-11 15:53:54 följande:

    RUL idag och allt såg bra ut! ????


    Allt såg bra ut... skulle vara smilie..
  • Najo
    Esmes skrev 2020-03-11 18:09:21 följande:

    Så fantastiskt skönt!! Halvtid för dig nu :)

    Jag har rul om ca 1 vecka.


    Ja det är skönt! Snart är du också där och får halvtid!!
  • Najo
    Esmes skrev 2020-03-14 22:47:28 följande:

    Okej. Jag trodde att nipt i dag erbjuds till alla som får ett sämre kub-resultat. Just för att det är helt riskfritt för fostret. Nu är det väl inte en särskilt stor risk med moderkaksprov eller fostervattenprov, men det vore ju bättre om alla blev erbjudna nipt så att man kan välja själv. Håller tummarna för att ni får ett bra resultat.


    I sthlm hoppar man nipt om sämre är 1:50, enligt min BM
  • Najo
    Esmes skrev 2020-03-21 08:30:53 följande:

    Nu har jag också varit på mitt rul. Allt såg fint ut och det är en liten flicka därinne :)


    Åhh grattis!!!
  • Najo
    Grilimy skrev 2020-03-22 16:20:15 följande:

    Tack :) känns så mysigt men overkligt.

    Ok vad skönt är att höra :) minns inte hur det var med andra barnen med molvärken. Känns så länge sen och då hade jag inte kämpat för graviditet och oroade mig inte på samma sätt. :)

    Jag bör vara i v 5 nu. :) Mensen skulle kommit i tisdags.

    Tack för ditt svar!


    Wow va underbart! Grattis till graviditet!
  • Najo

    Hej alla! Har klarat mig bra från gravidkrämpor. Är i v 24+0 och hade koll hos BM idag. Alla värden hos mig bra men har väldigt lågt blodtryck vilket gör mig matt på FM (90/60). Trots att jag sovit rätt mkt på nätterna. Magen mätte 23 cm och det ser helt normalt ut. Hjärtslag 145 slag. Jag oroar mig lite för förlossningen. Är ensamstående och är nästan aldrig ifrån min 4åring. Förra förlossningen fick min då 6 åriga dotter bo med oss på DS patienthotell 2 dygn. Har haft lång vattenavgång bägge förlossningarna o har varit tvungen att stanna 2 dygn. Nu är patienthotellet stängt pga corona och jag vill absolut inte vara kvar 2 dygn själv på förlossningen. Tanken att vara ifrån min minsta så länge ger mig ångest. Tänk om man kunde få åka hem direkt och sen få hembesök det hade varit ngt. BM sa till mig i dag att tänk inte så mkt på det nu, man får lära sig att inte kunna ha kontroll över allt särskilt inte nu i coronatider. Jag hoppas ialla fall få åka hem efter 6 timmar och vem som ska vara med på förlossning vet jag ej. Syrran hade jag tänkt använda som barnvakt.

Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)