Inlägg från: viktorjohan |Visa alla inlägg
  • viktorjohan

    Flytta till Umeå?

    Jag har bott i Umeå många år. Jag bor numera i söderort (Stockholm).

    Umeå har ett stort och mycket varierat kulturutbud. Hyfsat många restauranger av olika typer och kvalitet.

    Det är liksom en liten storstad med svenska mått.

    Huspriserna är höga för att vara en stad i Norrland. Men med en budget på 6 milj kommer det inte vara några större problem att hitta hus. Jag kan tycka att den största fördelen med närhet till centrum går förlorad om man bor i tex Tavelliden. Visst är det fint där med många barnfamiljer. Men det blir ca 20-30 min med buss till centrum. Ungefär som med pendeln från Skogås till Centralen. Bättre då att bo mer centrumnära. Haga, Sandbacka, Berghem, Teg eller Mariedal. Max 10 min med cykel till centrum. Cykelbanenätet är väldigt väl utbyggt och snöröjs effektivt vintertid. Umeå är verkligen en cykelvänlig stad.

  • viktorjohan
    Anclo skrev 2019-10-28 20:32:57 följande:

    Tack snälla för input! Ja, 20-30 min med buss vill jag helst slippa. Vi har tittat lite på området vid Grubbe och tycker det verkar intressant. Väldigt spännande!


    Grubbe är ett bra område enligt mina kriterier. Kolla även på Ön. Det är en ö mitt i älven med lantkänsla endast nån km från centrum. Den kommer säkerligen få ytterligare en bro direkt mot stan till. Då blir det väldigt centralt med avsevärd värdestegring som trolig följd.

    Mitt råd är annars att ta in på hotell några dagar, låna cyklar och känn er för vad som kan passa.
Svar på tråden Flytta till Umeå?