Inlägg från: Anonym (Sanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sanna)

    Känner mig trängd av bonusbarnet

    pyssel skrev 2019-10-16 21:41:13 följande:

    Du gjorde just det.


    Jag tror du överlever.
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-16 21:59:43 följande:

    Ja falska påståenden om att "göra slut" överlever jag, synd bara att de fyller fu ktionen att elda på de svåra känslorna TS har gentemot 3-åringen.Att du låter ditt eget agg, eller bara okunskap, fungera som välmenta råd till en frustrerad tjej på 22, är som att råda någon som fryser att kissa i brallan. Du skadar mer än du gör nytta. Klart det känns skönt för TS att bli bekräftad i sin fokus att ungen härskar och killen kryper. Konstruktivt, du.


    Har jag rådit någon som fryser att kissa i brallan? Känner du att du har full koll på läget? Fullständig insyn? Vem tänker du på när du läser ts? Din egen historia? Någon du känner? Vad läser du in?
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-16 22:50:27 följande:

    1. Ja, det har du. För på sikt är det en del bedrövliga råd. På väldigt kort sikt, skön bekräftelse. Och då menar jag inte att det är fel att bekräfta känslorna, vilket TS behöver, utan bekräftelsen du ger åt den felaktiga problembeskrivningen och lösningen.

    2. Nej, jag känner inte, jag VET, att jag har koll på det som felar av det mest väsentliga. Halva tråden vet samma sak. Hur klen pappan ev är i sin fostran är förstås inte oväsentligt för en bonusfamilj, men är INTE pudelns kärna här.

    3. Informationen är alldeles tillräcklig. Jag har inte dina anspråk på fullständig insyn för självklara råd baserade på evidens och beprövad erfarenhet.

    4. TS, förstås. Är du så nyfiken har jag bonushistorier från ung vuxen ålder, lite yngre än TS, men ingen bitter sådan som blir väsentlig för att bekräfta att ungen antingen ska fostras mer eller laissez-faire.

    5. Jag LÄSER, svart på vitt, att TS är frustrerad - inte konstigt - och att barnet inte har en bra situation och har ett beteende som ges felaktiga förklaringar och lösningar.

    När tänker du själv lyfta dig över dina egna bonusmammakänslor och resonera utifrån både utvecklingspsykologi och vad som är bästa lösningen?


    Om du verkligen vill hjälpa, och inte bara söker tillfällig uppskattning av andra som råkar läsa och uppskatta just dina inlägg, så kan du ju hellre berätta mer om den där erfarenheten du har, när du var yngre än ts.
  • Anonym (Sanna)
    möjligt skrev 2019-10-16 23:24:15 följande:

    Så förklara gärna specifikt vad det är du attackerar som bedrövligt i sannas inlägg. Det enda hon skriver om man summerar är att det är synd att pappan inte har någon gränssättning för sitt barn och att detta inte tjänar barnet i längden. Hon skriver ingenstans att detta är den enda biten av problemet och jag ser inte att hon ger ett enda konkret råd till TS utom att tala med pappan.

    Så vad i detta är det du slår bakut om?

    Tycker du hon har fel, anser du att pappan drar bra och tydliga gränser?


    Tack. Det är sorgligt att en tråd ska förvandlas till en debatt där en enda person ska gå i clinch med alla som inte håller sig till hennes diskussion och ta död på all annan diskussion. Det är som att flera diskussioner inte kan få pågå samtidigt och det går bara ut på att "ha rätt".
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 06:44:49 följande:

    Varför det? Jag kände inte svartsjuka, troligen inte barnet heller, och situationen var inte heller likadan. TS är inte det minsta hjälpt i sitt fall av att höra om det. Att känna igen sig fyller många funktioner men att få bekräftelse på känslor utifrån likartade situationer är inte samma som att vara i behov av dåliga råd.


    Ja, och vem du tycker det är som har de "goda" råden, det vet vi ju nu.
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 06:54:16 följande:

    Höj dig över egna känslor och vänd dig till litteraturen då. Det här är ingen monopoliserad kunskap eller "min" på det vis du vill påskina.


    Jag har vänt mig till litteraturen och studerat styvfamiljsdynamiken i flera år. Tråkigt att du ska ha så mycket förutfattade meningar.
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 07:03:07 följande:

    Kunskap om den dynamiken utesluter inte att skaffa sig parallell och relevant kunskap om bl.a anknytning och beteendeförändring.


    Så när jag skriver om det ena så får jag inte utesluta det andra men när du pratar om det andra så går det alldeles utmärkt att bortse från allt annat.
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 08:08:01 följande:

    Var läser du det? "Får"? Är det helt omöjligt att lägga de här känslorna av "få och inte få" i bonusfamiljer till sidan i diskussion med andra människor? Det är kopplingen till beteendet och att gränssättning löser de beskrivna situationerna vi är oense om. Tycker det är olyckligt att man eldar på denna föreställning som också TS har, det slutar inte lyckligt. Förstår du inte skillnaden?


    Jag tycker att det är du som framstår som känslosam och den som "eldar upp".
  • Anonym (Sanna)
    Akidoki skrev 2019-10-17 08:32:26 följande:

    Det är lustigt, för jag uppfattar det som att du gör allt för att provocera.


    Då får det stå för dig. Intressant att du blir provocerad. Du kan ju testa att läsa en gång till och se om du blir lika provocerad andra gången du läser. Det kanske är du som läser in nåt som inte finns.
  • Anonym (Sanna)
    Akidoki skrev 2019-10-17 08:45:59 följande:

    Jag blir inte provocerad.


    Vad bra.
  • Anonym (Sanna)
    möjligt skrev 2019-10-17 08:47:05 följande:

    Det är inte att gå i clinch med barnet om pappan lugnt säger efter 10 bamse spelningen att nu ska vi lyssna på något annat och accepterar(!) att barnet då skriker och blir missnöjt. Det är inte heller att gå i clinch med barnet om pappan lugnt säger,

    Nej man slår inte I bordet det är inte ok, då kan bordet gå sönder. Var det något du ville säga till oss som vi missade?

    Det är att markera och dra en gräns.


    Visst är det intressant vad olika man kan läsa in i "korrigering"? Jag beskrev att jag korrigerade mina egna barn men hur det inte fanns någon som naturligt korrigerade min mans barn, ett fenomen som kan förekomma i just styvfamiljer, men det blev enbart fokus på hur dåligt detta lilla barn skulle må av lite gränsdragning. Som om gränsdragning rent generellt vore dåligt. Där finns inte ens någon definition på hur gränsdragningen eller korrigeringen ser ut, i alla fall inte från min sida. Det är tydligen okej att våra gemensamma barn korrigeras men inte hans barn sen tidigare (?) Detta sagt av en kvinna som har levt i styvfamilj (?) men som aldrig upplevde några problem och således inte har den erfarenheten, inte heller lever hon i styvfamiljkonstellationen längre (?).
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 16:48:03 följande:

    Jag lever i en bonusamilj nu. På vilket sätt är det mer relevant än vad forskningen säger och kunskap och erfarenhet från familjearbete? Varför lägger du till egna betydelser till andras inlägg efter att det passerat ditt eget "styvfilter"?


    Jaha, så du lever ihop med någon som har barn sen tidigare? Jag tyckte inte att det framgick.
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 16:48:03 följande:

    Jag lever i en bonusamilj nu. På vilket sätt är det mer relevant än vad forskningen säger och kunskap och erfarenhet från familjearbete? Varför lägger du till egna betydelser till andras inlägg efter att det passerat ditt eget "styvfilter"?


    Tror du på riktigt att ditt sätt att se är utan filter? Samtidigt som du gärna påpekar vilket filter jag tittar igenom?! Jag försöker vara öppen med vilken erfarenhet jag har, just för att den som läser själv ska kunna väga in det när de läser. Varför pratar du om forskning som om just du sitter inne på den rätta kunskapen för att göra en korrekt utvärdering? Du berättar inte ens vilken forskning, hävdar bara något lösryckt om forskning, som om själva ordet forskning ska skapa respekt. Tror du på riktigt att du är den enda som läser litteratur, artiklar och forskning, att du är den enda som har intresse av att förkovra sig?
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 21:35:17 följande:

    Vi har båda barn sedan tidigare. Det framgick inte för det tillför inget till tråden.


    Ni har båda två barn in i relationen. Det är en helt annan dynamik att ni båda har barn sen tidigare än om enbart en av er hade haft det. Kan du förstå att det är skillnad?
  • Anonym (Sanna)
    pyssel skrev 2019-10-17 22:04:59 följande:

    Förstå skillnad på vad? Nu lägger du till egen info igen. Det är inte jag som använt egna barn som bevis och argument. Våra barn är helt irrelevanta för diskussionen, och det är inte för att vi båda har barn. Vi kanske har vuxna barn, eller en har vuxna barn. Någon påstod innan att jag inte var bonusförälder och jag berättade att jag var det ungefär i TS ålder men att det inte är relevant för de råd jag gett.


    Jaha? Och det här tillförde vadå? Att du som sagt anser att du inte har ett filter som du själv ser världen igenom, men att t ex en sån som jag har det. Att du grundar dina inlägg på djup och grundad forskning medan en sån som t ex jag svänger ihop något ifrån en höft? Att just din personliga livssituation inte på någondera sätt färgar hur just du väljer att titta på ett problem. Men en sån som jag klarar inte av att se utanför min egen sfär.
Svar på tråden Känner mig trängd av bonusbarnet