• LoveRain

    Vem ska stå för kostnader avseende fritidsintressen vid växelvis boende?

    Blir svårt att kräva att pappan ska betala för dyra fritidsaktiviteter eftersom han inte har råd med detta när han inte har jobb och lever på försörjningsstöd. Han lär behöva ?sin? del av barnbidraget för att köpa mat och kläder till barnen. Kanske kan han bidra med en mindre del men troligen inte hälften av kostnaden.

    Kan du och barnen spara in på något för att ha råd med aktiviteterna? Vet inte hur gamla varven är men du kan ju faktiskt prata med barnen om att din ekonomi blivit sämre och ni behöver tänka på hur ni kan spara för att ha råd med det ni i familjen vill göra (i detta fall hockey och ridning). Ät gröt till middag två ggr/vecka, spara veckopengen, skippa ev andra aktiviteter som semester, lekland och annat liknande. Tänker att det är nyttigt att lära sig hushålla med pengar och prioritera. Givetvis ska du inte berätta att de ekonomiska problemen beror på deras växelvisa boende, det vore allt annat än bra.

    Annars kanske du kan ha ett extrajobb den veckan/helgen de är hos sin pappa? På så sätt finansierar du deras aktivitet tills dess han får ett jobb och lön.

  • LoveRain
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-14 00:10:44 följande:

    Självklart kommer jag inte berätta det för dem. Däremot så tror jag till 100% att de hellre skulle bo med mig heltid och varannan helg hos pappa om det innebar att de fick fortsätta gå sina aktiviteter...


    Kan de inte få gör det då? Har ni avtal eller dom på hur barnen ska bo?

    Du verkar göra mycket för dina barn och kämpa för att de ska få göra de aktiviteter de vill. Vilken fin och bra mamma du verkar vara!
Svar på tråden Vem ska stå för kostnader avseende fritidsintressen vid växelvis boende?