Inlägg från: Anonym (orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (orolig)

    11-årig tjej med komplex. Vad gör man!?

    Har en bonusdottern som inte har en ålderstypisk kropp. Hon börjar få former med större rumpa och större lår. De flesta andra i hennes klass är spinkiga och smala och hon har otroligt komplex över detta.

    Hon vägrar använda något annat än stora pösiga kläder och alla 30 par andra byxor hon har i garderoben ratar hon med anledning av att hon har "tjocka lår" och det "ser fult ut". Hon vill se ut som alla andra. Har försökt prata med henne om detta och att alla det olika ut och försökt på alla sätt och vis.

    I perioder ska hon läsa på alla förpackningar innan hon äter. Se om saker innehåller socker. Frågar om saker är nyttiga osv.

    Är orolig att detta snart kommer utvecklas till någon ätstörning eller liknande. Vad gör man!?

    Som det ser ut just nu går hon runt i likadana kläder VARENDA dag och vägrar ta på sig något annat...

  • Svar på tråden 11-årig tjej med komplex. Vad gör man!?
  • Anonym (orolig)
    Anonym (Dennadär) skrev 2019-10-14 20:32:56 följande:

    Hjälp henne att hitta nyttiga sätt att äta. Inte dieter utan en god sund kosthållning. Ni kan kolla hur mycket man behöver av diverse näringsämnen på livsmedelsverket tex. Sen kan ni ju börja träna nått tillsammans kanske.

    Visa henne att man kan vara sund. Sen får du helt enkelt förklara att alla utvecklad olika och hon kommer snart inte se likadan ut. Att alla är osäkra på sina kroppar även de snyggaste tjejerna i världen.


    Vi äter redan nyttigt. Hon äter inte speciellt mycket socker. Tycker det däremot är fel att börja träna tillsammans etc det är som att bekräfta åt henne att hon är tjock, vilket hon inte är.

    Vi har förklarat otaliga gånger det du skrev sist.
  • Anonym (orolig)
    Praktisk58 skrev 2019-10-14 20:33:41 följande:

    Och du är rädd att hon ska äta nyttigt och få sockerbrist.


    Hur tänker du nu?
  • Anonym (orolig)

    Tack för alla svar!

    Vi försöker självklart inte uppmuntra henne att banta eller förändra sin kropp på något vis.

    Vi har försökt förklara detta med allas olika utveckling etc, men hon tar inte till sig det.

    Oron vi har är just över denna fixering hon har. Vi har t ex fått gömma vågen vi har då hon stått och vägt sig varje dag och mått sämre och sämre när hon gått upp i vikt. Har försökt förklara åt henne att hon växer ju och ju äldre och större man blir desto mer väger man. Finns ingen vuxen som väger 33kg som henne... Men hon förstår inte.

    Det är denna fixering vid utseendet som är oroväckande. Hon står i spegeln i timmar och provar kläder och kommenterar att hon har tjocka lår. Hon vägrade använde en jeanskjol hon köpt för att den såg konstig ut i profil ,(gylfen bultade ut lite som det gör på alla jeans). Hon menade att hon var tjock och det var därför. Jag visade mina egna jeans och att gylfen blir så. Hon trodde det inte. Hon säger att hon har tjocka rumpa på kjolen vek sig som ett V där bak.

    Hon stirrar sig blind på förpackningar när vi ska äta mat etc men har egentligen ingen aning om hur det funkar så hon äter lördagsgodis och äter kakor/fikabröd om vi har det utan förbehåll. Men innehåller yoghurten socker så skippar hon den t ex. Hon mår egentligen dåligt över saker hon inte borde må dåligt över.

  • Anonym (orolig)
    Anonym (Serny) skrev 2019-10-15 17:04:10 följande:

    Lär henne att hålla en strikt diet så att hon kan få kontroll på sin kropp och eventuellt överflöd av fett, som gärna sätter sig på rumpa och lår på tjejer. Lär henne att träna hårt och äta strikt så kommer hon få en smalare och sundare och smäckrare kropp! / gammal idrottstränare


    Hon har inget överflöd av fett....
Svar på tråden 11-årig tjej med komplex. Vad gör man!?