• Anonym (Asså)

    varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?

    Blir ju ratad hela tiden bara för jag har barn. Ser mig inte som nån modell direkt men tycker jag har ett fördelaktigt utseende och en karisma som fått många kvinnor på fall. Detta verkar funka än idag då jag lyckas charma lite brudar men så fort jag berättar att jag har barn är de som bortblåsta.

    Med singelmammor funkar det lättare men utbudet av dem är inte alltför stort här i Stockholm och distansförhållande kan jag inte ha då jag jobbar här och har mitt barn varannan vecka.

    Så jag fattar det inte. Det var barnets mamma som gjorde slut med mig alltså lär hon ju inte lägga sig i om jag skaffar ny partner, tror hon skiter i det, och jag skiter i henne. Singelmammor har det ju då jävla lätt eftersom män kan anpassa sig, varför ska singelpappan då vara dömd att misslyckas bara för att han har ett barn?

  • Svar på tråden varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?
  • Anonym (nä)
    Anonym (haha) skrev 2019-10-16 11:34:21 följande:
    Du kanske borde läsa innan du kommer med dryga kommentarer?

    Skitsamma, du vet vad jag menar och vi behöver inte fortsätta fucka upp tråden mer än den redan är med meningslösa diskussioner.
    Jag läste och du skrev att du tyckte det var vulgärt att kalla TS incel, jag tolkade (tydligen felaktigt)  det som att du tyckte att jag skulle vara rättvis och säga till den personen uttryckte sig vulgärt eftersom jag skrev till TS att han hade vulgärt språkbruk och att jag har förståelse för att kvinnor väljer bort det. Men jag missförstod tydligen och då ber jag om ursäkt
  • Anonym (nä)
    Anonym (haha) skrev 2019-10-16 11:51:46 följande:
    Jag har samma åsikt som andra i tråden som faktiskt försökt ge TS råd ja, feministerna har mest ägnat sig åt att håna TS och försöka göra tråden till en sandlåda.

    Blanda inte ihop feminister med vettiga människor.
    Det blir nog lätt ett sånt klimat och de går i viss offensiv så fort TS visar upp den attityden som inte uppfattas som klädsam av kvinnor (varför får inte jag ligga när den kvinnliga motsvarigheten till mig får ligga, jag är förtryckt, jag hittar ingen som ser hyfsat bra ut). Därmed inte sagt att det är rätt speciellt inte i känsliga rummet där TS ber om hjälp med något känsligt som han mår dåligt över.
    Det är känsligt för båda "sidor". och svårt att hålla disciplinen i tråden. Det spårar lätt ur då.
  • Anonym (inte konstigt)
    Anonym (Lite forenklat) skrev 2019-10-16 10:27:47 följande:

    Vad jag (som bor utomlands) har kunnat utlasa av diverse tradar harinne sa verkar det vara sa att, trots ett jamlikt samhalle:

    (Nu ar detta valdigt forenklat, men i stora drag)

    Om en singelmamma traffar nagon tar hon fullt ansvar for sitt/sina barn. Killen hon traffat forvantas inte hamta pa forskolan, skjutsa till aktiviteter, hjalpa till med laxlasningen, kora igang tvattmaskinen med alla skitiga barnklader osv. utan han bara "finns" dar och behover overhuvudtaget inte ta nagot ansvar. Han kanske tittar pa TV under tiden mamman lagger barnen och nar de ar lagda har de vuxentid. En lugn maltid tillsammans utan barn, kanske se en film och sedan sex. Killar ar ju alltid ute efter sex, sa oavsett om killen ar serios eller inte sa far han vad han vill + behover inte ta ansvar for nagot i hemmet da mamman per automatik skoter allt. Det enda som kan forstora detta ar nar mamman vill att det hela ska bli seriost - da visar det sig om en djupare relation har utvecklats (win-win) eller om mamman har utnyttjats och killen lamnar da han antingen bara var ute efter sex eller att han "inte ar redo for en serios relation".

    Om daremot en singelpappa traffar en tjej utan barn sa avskracker det da singeltjejer inte alltid ar sa pigga pa att bli bonusmodrar. I sadana forhallanden hander ofta att, sa fort de blir sambor, forflyttas markservicen omarkligt over pa kvinnan. Hon ar kar och vill saklart hjalpa sambon nar det kniper. Visst kan hon hamta pa forskolan pa vag hem fran jobb. Hon satter automatisk pa en maskin tvatt nar hon ser att tvattkorgen ar full. Da hon slutar tidigare ar det dessutom hon som lagar maten, som star fardig pa bordet nar pappan kommer hem. Utan att egentligen ha menat det har tjejen fastnat i kvinnofallan (som hon sjalv inte kommer att inse forran den rosa foralskelsetiden lagt sig, men da ar det redan rutin i hemmet och svart att andra pa utan sura miner). Hon blir oavsiktligt den som skoter hemmet.

    Finns aven otaliga tradar om samarbetsproblem mellan bioforaldrar och andra skrackscenarion gallande bonusfamiljer, sa varfor ge sig in i nagot sa komplicerat nar det finns killar utan barn pa marknaden istallet? De potentiella problemen avskracker helt enkelt.

    Och da tjejer i regel ar ute efter ett forhallande (och inte bara sex) sa undrar de forstass varfor ni skildes. Ar barnet en produkt av ett oansvarigt ligg (killen ar inte serios/mogen), ett kraschat aktenskap (mansbebis? odraglig? valdsam? varfor funkade det inte med frun? ingick han aktenskap for lattvindligt? ar han okapabel att valja en passande partner? vad gick fel?) eller ar han bara helt enkelt en jattebra pappa som hade otur da karnfamiljen sprack?

    Sa lite forenklat blir det att om en tjej soker en serios relation sa blir det mycket mer komplicerat om killen har barn. De vanliga problemen i bonusfamiljer (hogtider, samarbetsproblem) + att hon riskerar att fa ta allt ansvar i slutandan (hon vill ju inte gora nagon skillnad pa barnen, om ni nu skaffar egna). 

    Killar brukar mest (till en borjan i alla fall) vara ute efter sex och har singelmamman tur utvecklas det till ett forhallande, men darav att det ar lattare for singeltjejer att hitta killar, da manga inte ar overseriosa fran borjan. 

    Jag VET att detta ar en grov generalisering och jag VET att det finns killar som inte bara ar ute efter sex och jag VET att det finns jamlika forhallanden. Vad jag skrivit ovan ar bara en trolig forklaring till TS varfor det kan vara svarare for singelpappor att hitta en tjej.


    Bra sammanfattning.
  • Anonym
    Anonym (Asså) skrev 2019-10-15 19:20:47 följande:

    Vad exet beträffar så delar vi upp både högtider och födelsedagar så nej vi firar inte ihop eller nåt sånt. Vi pratar bara om sånt som rör vårt barn och har således ingen kontakt gällande vårt privatliv. Är det meningen att alla singelpappor ska leva ensamma livet ut medan singelmammorna får hur många pojkvänner de vill bara för att män har lättare att anpassa sig? Tycker det är jävligt fittigt, och här säger kvinnor att de är förtryckta


    Som singelmamma upplever jag att det är exakt tvärtom. Att det är lättare för singelpappor att hitta någon ny då vissa kvinnor gillar pappor som är bra med sina barn. Så ser det iallafall ut i min umgängeskrets där par skiljt sig. Många män(inte alla såklart) ser inte mammarollen som någonting positivt.
  • Anonym (Tess)

    Tycker många är onödigt negativa, jag lever själv med en kille som var singelpappa när vi träffades. Hade såklart inte tänkt mig en kille med barn sen innan när vi träffades men så klickade det så bra mellan oss och det funkade även bra med hans barn. Om man träffar nån man verkligen gillar och allt stämmer kan man acceptera att han har barn sedan innan. Dessutom flyttade jag från grannkommunen för att leva ihop med honom och nu har vi ett gemensamt barn också.

    Du bor i Stockholm, det är ett ställe där många har inflyttade släkt/vänner sen tidigare så det är nog lättare att få en tjej att flytta dit än till en mindre ort hon inte har nån anknytning till alls. Har sett flera exempel runt mig på singelpappor som träffat nya flickvänner, både såna utan barn sen tidigare som de skaffat barn med och såna som träffat en singelmamma och har särboförhållande. Bor visserligen i Norrland men att flytta för kärleken är det många som gör idag.

    Sen tror jag att mycket blir väldigt ytligt på nätet och tjejer har sina kravlistor som de följer när de inte fått känslor för någon på riktigt. Se dig om efter tjejer på andra ställen också.

  • LukeStairwalker

    Det är lite kul att många som inte har barn än har den kaxiga attityden angående bonusar.

    Skilsmässostatistiken är ganska hög i Sverige så det är stor risk för att de flesta som inte har familj idag kommer att få hantera bonusar om de inte vill leva själva.

    Lite trist men det är så det är.

  • Anonym (m)
    Anonym (haha) skrev 2019-10-16 11:51:46 följande:
    Jag har samma åsikt som andra i tråden som faktiskt försökt ge TS råd ja, feministerna har mest ägnat sig åt att håna TS och försöka göra tråden till en sandlåda.

    Blanda inte ihop feminister med vettiga människor.
    När TS själv sitter i sandlådan får han de svar han förtjänar. Och man är inte feminist för att man reagerar över TS ordval.

    Varför ska man dalta med vuxna män?
  • Anonym (inte konstigt)
    LukeStairwalker skrev 2019-10-16 13:39:25 följande:

    Det är lite kul att många som inte har barn än har den kaxiga attityden angående bonusar.

    Skilsmässostatistiken är ganska hög i Sverige så det är stor risk för att de flesta som inte har familj idag kommer att få hantera bonusar om de inte vill leva själva.

    Lite trist men det är så det är.


    Man kan välja en partner med stora barn så att man slipper ta hand om barnen. Eller så finns det de som inte vill ha eller inte kan få barn.
  • Anonym (m)
    LukeStairwalker skrev 2019-10-16 13:39:25 följande:

    Det är lite kul att många som inte har barn än har den kaxiga attityden angående bonusar.

    Skilsmässostatistiken är ganska hög i Sverige så det är stor risk för att de flesta som inte har familj idag kommer att få hantera bonusar om de inte vill leva själva.

    Lite trist men det är så det är.


    Nja, självförsörjande kvinnor idag väljer de män de vill ha, annars avstår dom. De kan ju även skaffa barn själv istället för att nöja sig med bonusar. Det verkar mest vara männen som är ivriga att få till det.
  • Mandel

    Jag ratar verkligen inte singelpappor!
    Väljer i så fall bort fler män utan några barn alls och som heller inga vill ha - jag vill inte ha fler barn, men jag tolkar det som att det kommer att bli problem om man inte är medveten om vad barn innebär.

    Är nog mer ålder på barnen som är avgörande än just att det finns barn med i bilden.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?