Inlägg från: Tessaloniki |Visa alla inlägg
  • Tessaloniki

    Pepptråd, Letrozol, hoppas det hjälper

    Jag joinar här också. Har precis tagit sista tabletten dag 7 och har mitt första vul på onsdag, dag 10. Enkeldos. Vi har försökt i över 1,5 år och fick nyss också veta att simmarna är lite trötta. Jag är oregelbunden även om jag får mens varje "månad" (senaste cykeln var 42 dagar) så tanken är att detta ska göra att jag får tidigare och bättre ägglossning (sist var den cykeldag 29).

    Vi har dock en abort (2016) och ett missfall (april 2019) bakom oss så det har ju funkat tidigare.

    Får se hur tillväxten går på onsdag. Tänker att de valde dag 10 för att kunna få in ett vul dag 12 också innan helgen i värsta fall. Har inte haft några biverkningar som jag mått dåligt av, men har vart lite extra känslig (gråtig) och igår var mina bröstvårtor väldigt ömma.

  • Tessaloniki
    sussan skrev 2019-10-20 19:19:27 följande:

    Spännande, då ligger du lite före oss. Det kanske inte är så ovanligt med ultraljud dag 10 då som jag trodde. Tänkte att det var ytterligare en motgång för mig att det skulle komma en j....la helg mitt i allt.

    Återkom gärna efter din undersökning :)


    BambiStockholm skrev 2019-10-20 21:00:43 följande:

    Tessaloniki, är det första gången du testar letrozol?

    Är det första barnet för er båda?


    Absolut, jag återkommer efter undersökningen :) jag har inte jättemycket förhoppningar dock, med tanke på hur sent jag vanligen får äl, så tänker att dubbel dos kanske ger bättre resultat för mig. Men vi får se!

    Ja, det är min första gång med letrozol och första barnet för oss båda. Vi är hyfsat unga också (Jag 28 och han 24).
  • Tessaloniki
    sussan skrev 2019-10-20 22:04:20 följande:

    Jag/Vi har ett barn sedan innan. Han kom 4 år efter att jag tagit ut min spiral. Då hade vi inte så bråttom och jagade ingen ägglossning så det tog den tid det tog. Nu i efterhand förstår jag varför det han gå hela 4 år. Så jag tänker att det inte ska vara helt omöjligt nu när vi får lite hjälp på traven. Har du barn?

    Ja, dag 10 känns väldigt tidigt för mig med men jag hoppas att tabletterna gör sitt. Gynekologen sa att jag skulle ta sprutan hos honom men min magkänsla säger att det är för tidigt.


    Oj, fyra år..!

    Nä vi har inga barn sedan tidigare.

    Min läkare sade inget om att ta ägglossningsspruta så vi får se vad hon säger på onsdag helt enkelt.
  • Tessaloniki

    Då var första kontrollen gjord. Tre äggblåsor hittade vi, 10-12mm stora. De måste vara 20mm för ägglossning så det var inte riktigt dags ännu. Egentligen ville de ha in mig igen på fredag men det fanns tyvärr ingen på plats då för att kolla mig, så jag fick en tid inbokad på måndag eftermiddag istället. Då ska vi se om det är dags för ägglossning, och hur många äggblåsor som är redo.

    Vi fick nu rådet att skydda oss, eftersom det var tre blåsor på gång. Åtminstone fram till måndag, när vi (förhoppningsvis) kan avgöra hur många äggblåsor som kommer att lossa.

  • Tessaloniki
    sussan skrev 2019-10-23 19:56:52 följande:

    Betrayed kul, en till att hålla tummarna för!

    Tessaloniki Men va typiskt.. Då får du uppdatera oss igen på måndag.

    Jag tog min sista tablett igår. Brukar varje månad efter mens känna mig svullen och ha mensvärk i ytterligare två veckor. Den här gången känner jag absolut ingenting. Det behöver ju inte hänga ihop men det är ett märkligt sammanträffande. Har mitt ultraljud på fredag.


    Ja, känns lite typiskt att få sexförbud mitt i alltihopa... Men förhoppningsvis är det ändå inget som lossnar förrän efter måndag. Och läkaren så det att det är okej att köra på om två lossnar men om alla tre gör det kan det bli farligt.

    Får se hur det går för dig på fredag då! Dag 10-klubben!
  • Tessaloniki
    sussan skrev 2019-10-25 14:55:51 följande:

    Nu har jag varit på mitt ultraljud. Ett ägg, 18 mm stort. Så han skrev ut Otrivelle som jag ska ta själv hemma i morgon eftermiddag. Sen hoppas vi att naturen gör sitt..

    Blir det inget resultat denna gången så börjar jag om igen i nästa cykel. Nu vet vi att enkel dos letrozol fungerar för mig. 


    Oj jösses! 18mm på dag 10? Då svarade du väldigt bra på letrozolet! Grattis!
  • Tessaloniki

    Jag har inte känt av restless legs heller. Har däremot mycket "växtvärk" som säkert beror på att de växer snabbare än vad de brukar. Är så nervös över att missa ägglossningen, ska ta tester i helgen för att hålla lite koll. Men maken vägrar ha sex innan läkarbesöket på måndag så får jag ägglossning nu så är det kört denna månad...

    Måndag är cd 15 så det känns som att det blir verkligen på håret!

  • Tessaloniki

    Jag är nu på cykeldag 15 och har vart på mitt andra ultraljud. En äggblåsa av de tre vi hittade i onsdags har nu dragit ifrån de andra och är på 18mm. Jag har hämtat ut ovitrelle som jag ska ta på onsdag kväll. Så bara att hålla tummarna nu!

  • Tessaloniki
    sussan skrev 2019-10-28 22:27:27 följande:

    Har de två mindre blåsorna stannat av helt så ni är på "säkra" sidan igen?

    Jag tog min ovitrelle i lördags och idag har jag haft fruktansvärt ont i nedre magen på höger sida. Samma sida som äggblåsan sätt på. Tidsmässigt stämmer ägglossningen med sprutan så jag hoppas det släppt nu.


    Ja de såg ut att vara lika stora som i onsdags. Min läkare mätte inte dem men gav oss godkännande att köra på! :)

    Hoppas det går bra för dig! Usch, ser inte fram emot två veckors väntan sen... Jag är van vid att det smärtar runt ägglossning men det blir intressant att se om det är värre än vanligt med sprutan.
  • Tessaloniki
    minnie768 skrev 2019-10-30 11:31:00 följande:

    Hej!

    Har följt tråden lite på avstånd ett tag men nu är det äntligen dags för första tabletten letrozol, enkel dos imorgon. Bäbisverkstaden har varit i snart 1,5 år och  jag har precis fått mensen efter 10 dagar med Provera. Har problem med oregelbundna cykler och ingen/dålig ägglossning.

    Inte mycket "mens" men har i alla fall fått en blödning vilket är skönt i sammanhanget. Dock har jag idag fått nästan kramper i magen vilket jag hoppas släpper under dagen.

    Har inte varit prat alls om att jag ska in på vul innan ägglossning?! Är det något ni bett själva om att få göra eller hur har det varit för er?


    Nä det var läkaren som bestämde att jag skulle komma in på ultraljud. Det är viktigt att följa så att man inte får ägglossning med flera ägg har jag fattat det som. Och det är ju svårt att veta riktigt när ägglossningen kommer annars. Du får nog ringa din mottagning och höra med dem. För min del så skulle jag ringa kliniken dag 1 i cykeln och då bokades första ul in.
    sussan skrev 2019-10-29 19:28:26 följande:

    Så himla bra, då håller jag verkligen tummarna för er nu! 

    Jag brukar också ha smärtor runt ägglossning, det brukar sätta sig över höfterna och mola lite som mensvärk. Men detta var något helt annat. Mellan kl 8.00 och 15:00 igår kunde jag knappt röra mig. Kände mig som en 90 åring.. Sambon undrade om det var sex på schemat ikväll också eller om de två senaste kvällarna typ räcker. Det är inte så kul att ligga för att man måste, när man gjort det så länge. Men eftersom jag inte vet att ägget släppte igår under smärttimmarna vågar man ju inte annat än fortsätta ett par dagar till. 


    Håller tummarna för er också!!

    Oj, att det ska göra så ont! Jag räknar med att äl kommer igång torsdag natt/fredag morgon så då har jag något att se fram emot... Haha! Jag är som tur är ledig på fredag så då kan jag ta det lugnt hela dagen :)
Svar på tråden Pepptråd, Letrozol, hoppas det hjälper