Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Frågor om skuldsanering

    Anonym (ellex) skrev 2019-10-26 20:40:54 följande:

    Men hur fungerar det då, de som har lånat ut privat kommer alltså aldrig få igen sina pengar om de lånat ut till någon som sedan får skuldsanering? För skuldsanering innebär ju att alla inte kommer få pengar och jag gissar att det går till staten först, därefter företag, och sen får privatpersoner det som är kvar vilket förmodligen blir ingenting?

    Om en vän eller familj lånat ut kanske de inte går med på att deras skuld avskrivs för att personen får skuldsanering?

    Tex mitt ex har skuldsanering, han är skyldig mig pengar privat, skulle aldrig gå med på att han inte betalar mig mina pengar.


    Fast å andra sidan så ökar en skuldsanering möjligheterna för den skuldsatte att själv kunna betala tillbaks sedan när skuldsaneringen är över.
  • Drottningen1970
    Anonym (ellex) skrev 2019-10-26 21:02:02 följande:

    Jo det håller jag med om, men det var ju inte det jag kommenterade om. Om privata skulder ska ingå i saneringen som de säger här i tråden, så betyder det ju då att de är "borta" när skuldsaneringen är över. Och då kanske personen anser att den inte behöver betala sina privata skulder... vad gör man då?


    Så funkar det ju med skuldsanering. Inte alls säkert att någon av fodringsägarna får nåt. Man kan ju få skuldsanering även om man inte kan betala en krona.
Svar på tråden Frågor om skuldsanering