Inlägg från: Anonym (Joha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Joha)

    Ska de va så här?

    Jag tror du och din sambo behöver prata om vilka förväntningar och önskemål ni har på er relationen. Innan ni rett ut det och vet om den andra kan tillgodose era behov tror jag inte ni kan komma vidare. Kanske kommer det visa sig att det bästa för någon eller båda är att gå vidare.


     


    Jag bor med sambo och hans dotter. Hans dotter var nio år när vi träffades och är 14 nu. Jag tror att han känt en del som du, att han hade en annan bild av hur familjen skulle se ut, att jag skulle gå in mer i mammarollen. Vi skulle göra allt ihop, bestämma allt tillsammans. 


     


    Han har fått acceptera (fast det har gått trögt och han får återfall ibland) att jag inte är intresserad av att vara någon extramamma och att han och han dotter fått spendera mycket tid på egen hand. Och jag har samtidigt fått följa med på familjeaktiviteter etc som kanske inte varit mitt förstahandsval om jag själv fått välja för att vi ändå ska ha ett gemensamt liv. 


    Min sambo har också fått lära sig att avsätta tid till vår vuxenrelation. Något han var väldigt svår med i början. Ju mer krav han ställde på mig om att göra allt tillsammans alla tre desto ovilligare blev jag. 


    Ju äldre hans dotter blivit desto lättare blir det också att bygga en bra relation med henne och nu hittar vi på saker helt på egen hand också.


     


    Summa sumarum. Vi har alla tre fått lära oss att vårda våra relationer till varandra och det är nått vi måste fortsätta med troligtvis resten av livet. 


     


     

Svar på tråden Ska de va så här?