• Shoegal81

    Hur berätta för bära och kära om en riskgraviditet?

    Ebo88 skrev 2019-10-19 22:54:34 följande:

    Första barnet förlorade vi efter han föddes i v.24+4 pga försvagad livmoderhals och hjärtformad livmoder.

    Andra barnet förlorade vi i magen i v.24+1 pga att en GBS infektion tog sig in till henne. Födde henne stilla 2 dagar senare.

    Jag har även hög risk till blodproppar (APC)

    Så sen v.15 är jag sjukskriven med cerklage, Lutinus (progestron som kan användas senare i graviditet för att stärka livmoderhals) Fragmin-sprutor (blodförtunnande) Trombyl och långtidsbehandling av antibiotika sen v.12 pga GBS

    Så det är en del och därför tycker vi att det är värt att tala om för närmaste, dels för det även blir rätt så uppenbart när jag lyser med min frånvaro haha


    Fy, låter tufft. Jag skulle absolut berätta för t.ex mina föräldrar, men vi står iof varandra väldigt nära. Det är ju skönt att få stöd/hjälp och även om något jobbigt skulle hända så vet de varför ni är ledsna. Stor kram till dig, hoppas allt går vägen den här gången!
  • Shoegal81
    Tiina87 skrev 2019-10-20 02:58:44 följande:

    Varför behöver du gå ut med att du är gravid? Är väl bättre att isåfall säga något när det börjar synas.

    Tekniskt sätt är alla graviditeter riskgraviditeter och man vet egentlig aldrig om fostret/barner överlever tilö förlossning, om man född för tidigt eller om det hände något under förlossningen.


    Fast vissa har högre risk än en normalgraviditet, vilket TS helt klart har i det här fallet. Varför skulle man inte berätta?
Svar på tråden Hur berätta för bära och kära om en riskgraviditet?