• Anonym (hatade att bli kvinna)

    Fråga till er kvinnor? Hur upplevde ni mäns blickar när ni var tonåringar?

    Vill gärna höra från er andra kvinnor hur er tonårsuppväxt var och hur ni upplevde  och handskades med äldre mäns blickar och uppmärksamhet?

    Var det något som ni drabbades av och var obekväma med? Fick ni några men, blev utsatta eller annat? Jag hade personligen oturen att råka ut för flera pedofiler och hamnade i väldigt utsatta situationer utöver olidligt dräggel och blickar. Undrar därför hur vanligt det är?

    Någon som inte märkte av något alls kanske?

  • Svar på tråden Fråga till er kvinnor? Hur upplevde ni mäns blickar när ni var tonåringar?
  • Anonym (J)

    Fördelen med att vara ful: man slapp sånt skit som många andra fick utstå.

    Just då, när jag var ung och inte fattade bättre var jag snarare avundsjuk på de tjejerna. Nu inser jag de inte alls hade nåt önskvärt läge.

  • annabellelee

    Jag hamnade aldrig i skarpt läge där det var fara för våldtäkt eller liknande.

    Det var bara obehagskänslan, den konstiga skammen som JAG kände när slemmiga blickar gled över kroppen. Tafsande av främmande män om man var ute med tjejkompisar.

    Jag minns speciellt en gång femtonårsåldern när jag var ute på stan för kanske första gången med ett gäng tjejkompisar. Jag kände mig så stor och vuxen, en härlig känsla, och så kom en äldre gubbe och tog mig på brösten och genast krympte jag och blev liten och kände mig rädd och sårbar.

    Men som sagt, inget egentligt allvarligt.

  • Anonym (Plankan)

    Jag var smal och sent utvecklad så jag slapp undan sånt som tur var.

  • Anonym (...)

    Ja, var med om många obekväma situationer som tonåring. Blickar, kommentarer, kläm på rumpan..

  • Ananasbitar

    Ja råkade ut o för en pedofil när ja va 13 o 2 år fram me honom va ett helvete.

    Är latin så min kropp utvecklades redan runt 11.

  • CitronTulo

    Kan inte minnas att jag blev besvärad av att äldre män kollade eller kommenterade.. Men däremot sparkade jag en gubbe på benet en gång när han försökte klämma mig på brösten!

    Nu i vuxen ålder kan jag däremot fundera över vissa saker, som att varför gubbar som kunde varit både ens pappa eller rent ut av morfar/farfar kollad in en och ansåg sig ha rätt till att kommentera vad de såg! Men tänkte inte så mycket på det då..

  • Giftskåneman
    Ananasbitar skrev 2019-10-22 07:31:01 följande:

    Ja råkade ut o för en pedofil när ja va 13 o 2 år fram me honom va ett helvete.

    Är latin så min kropp utvecklades redan runt 11.


    Fy fan
  • Ivye

    Blev som barn utsatt av sexuella övergrepp av en släkting vilket var oerhört traumatiskt men framförallt så gjorde det mig ännu mer uppmärksam på hur män tittade på mig och jämnåriga tjejer (vilket skedde ofta). Tycker nästan att det värsta var att de förväntade sig att vi skulle titta bort innan de gjorde det.

  • cosinus

    Märkte inget då och helt ärligt inte sen heller.

    Blivit nyp i rumpan ett antal ggr på krogen men det är ungefär det. Min manliga f d kollega blir väldigt mycket mer antastad av 50-åriga leopardtanter än vad jag blivit genom åren.

    Jag tror att jag klarat mig för att jag inte haft den stilen som många slemmisar går igång på. Aldrig varit intresserad av smink och typiskt tjejiga/kvinnliga stilar utan mer åt det sportiga hållet.

    Fått otroligt många komplimanger genom åren och väldigt många som visat intresse (blir väl lätt så när man är nästan ensam tjej i teknikvärlden) men aldrig på otrevliga sätt.

Svar på tråden Fråga till er kvinnor? Hur upplevde ni mäns blickar när ni var tonåringar?