Inlägg från: Anonym (Alarm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alarm)

    Skulle du lämna 13-åring ensam hemma över natten m okänd kompis?

    En främling från nätet han pratat med i flera år men som väntar på att träffas tills denna 13-åriga pojke är helt själv hemma flera dagar utan sina föräldrar? Och dina alarmklockor går inte på högvarv?!

    Finns inte en chans att det borde få hända. Se till att första gången dom träffas är under din översyn. Varför kommer inte denna internetfrämling över till er någon gång innan resan så att du 1. Får se att det inte är något äldre äckel som lurat din son och 2. Att om det faktiskt är en pojke att han inte är någon manipulerande eller vild unge som din son inte kan hantera eller stå upp emot.

  • Anonym (Alarm)
    Sphynxey skrev 2019-10-22 12:02:53 följande:
    Alltså, att lämna honom ensam har jag som sagt öht inte sett som ett problem så jag har inte öht reflekterat över alternativen, men om jag skulle komma fram till att jag inte ens vågar lämna honom ensam in the first place så går det nog att ordna. Nu gällde ju frågan dock om jag skulle våga låta honom ha en kompis här över natt, vilket jag är ganska säker på att jag inte kommer att tillåta efter alla era svar
    Finns det någon annan vuxen som kan kolla till din son några gånger under tiden du är borta? Blir både en trygghet för dig och din son som vet att någon kommer dit ibland ifall han undrar något, känner sig ensam eller något går fel. 

    En 13-åring som har blivit ordentligt uppfostrad kan absolut vara själv hemma och ta hand om sig själv några dagar. Känns lite sorgligt att man börjat daddla med unga och se dom som okapabla småungar så högt upp i åldrarna nu för tiden. 
Svar på tråden Skulle du lämna 13-åring ensam hemma över natten m okänd kompis?