• Anonym (Jagg)

    Konstig andning, ångest/oro eller fysiskt

    Är du spänd i kroppen också?

  • Anonym (Jagg)

    Jag har liknande besvär och gör andningsövningar dagligen. Djupandas i några minuter om dagen? Sedan tar jag SSRI plus Atarax vid behov. Tar även högdos omega 3. Annars är det psyk som kan hjälpa... Hoppas du får ordning på det!

  • Anonym (Jagg)
    Anonym (Andaren) skrev 2019-10-23 17:46:18 följande:

    Hur länge har du gått på SSRI och ger det dig något positivt?

    Vet inte riktigt vad psyk kan göra faktist, är ju SSRI o kbt i öppenvården som rekommenderas, går man på öppen psykiatrin i min stad får man samtala med en skötare(undersköterska med inriktning på psykiatri) som i sin tur pratar med psykiatriker, gav mig inte mycket mer än vårdcentralen gör, slängs diverse mediciner efter en som man utvärderar efter någon månad, sen byter till nästa osv.

    Inlagd på psykiatrin är som jag förståt det mest förvaring under akuta skeden, sen ut till öppenvården


    Jag förstår, ibland kan de inte göra så mkt...men kbt är ändå ett steg på vägen. Jag har gått på SSRI av och till i ca 8 år. Jag tycker de normaliserar mig lite, men när jag känner att effekten klingar av brukar jag faktiskt byta preparat. Har testat Cipralex, Paroxetin och Brintellix. Tycker de funkar bra i låg dos, höga ger bara bieffekter som yrsel mm.

    Andningsövningar trodde jag inte skulle hjälpa, men de har hjälpt. Om du hittar ett sätt att andas lugnt en stund varje dag, eller meditera, lär det få effekter på sikt...

    Lycka till!
Svar på tråden Konstig andning, ångest/oro eller fysiskt