• liloma

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej! 
    Jag hoppar gärna in i den här tråden. 
    Jag slutade med p-piller för drygt en månad sen och hade första riktiga mensen förra veckan. Prick på dag 28 kom den, så det var skönt att se att det verkar funka :) Tänkte testa med ägglossningstest nu till helgen för första gången. 

    Min sambo har först varit tveksam till barn, vilket var jättejobbigt, men vid årsskiftet pratade vi igenom det ordentligt och han hade ändrat sig och sa om ett år, och det kom vi överens om. Han säger själv att händer det innan så händer det, men att vi kan börja mer aktivt efter nyår. 
    Själv kan jag inte tänka på annat sen jag slutade med p-piller och min längtan är så stark. Eftersom han inte är riktigt där jag är det lite svårt att prata om det, så det känns skönt att kunna dela det här! 

  • liloma

    Jag tänker också att det är bra att försöka aktivera sig och inte fokusera allt för mycket på det, även om det är svårt...!

    Oroar ni er mycket? Typ, att det inte ska gå, att det kan bli missfall osv. Jag är generellt en person som oroar mig lite för mycket och har lite för många katastroftankar, så de tankarna kommer även kring det här. Speciellt eftersom jag på sistone tycker mig ha hört om många i min närhet som fått missfall, och/eller att det tagit väldigt långt tid. Men å andra sidan har det gått snabbt och enkelt för andra. 

    Jag vill och försöker inte oroa mig för mycket, utan hoppas såklart på att det går snabbt och enkelt (vem önskar inte det!). Och försöker intala mig själv att det inte är någon idé att börja oroa sig nu, utan först om det visar sig vara svårt... 

  • liloma
    Steeph skrev 2019-10-31 19:56:57 följande:
    Jag är som dig liloma, som har lätt att oroa sig och har katastroftankar. Har en vän som fick mf i vecka 6 för 1,5 år sedan (har inte tagit sig sen dess) men också vänner som har blivit gravida inom 3-9 månader :) nu försöker jag bara fokusera på att få igång cykeln, äta rätt, röra på mig och försöka stressa ned. Vi har dessutom lite resor inplanerade så det känns superbra att ha något att se fram emot.
    Det låter klokt :) Ska verkligen försöka att inte tänka och oroa mig alltför mycket. Livet fortsätter ju oavsett liksom! 
  • liloma

    Jag gjorde ett ÄL-test idag, det visade inget men förhoppningsvis ger det utslag de närmaste dagarna.. Så nu är det bara att vänta och hoppas...

  • liloma
    KajsaMia skrev 2019-11-02 13:18:02 följande:

    Det där med äl-tester är alltid lite stressigt, tänker ni ibland att de kanske inte behövs? Hur många äl tester gjorde jag, det vet jag inte, men vi tänkte många gånger att låta bli göra dem och köra på med allt när vi vill. Men man blir så nyfiken på NÄR det är bäst att försöka, även om man stressar upp sig själv lite också. 


    Jag tänkte testa det nu efter att ha slutat med p-piller för att se om det stämmer överens med ungefär när jag tror jag har det, men tror inte jag kommer göra det till en vana varje månad (om det blir så). Jag brukar inte direkt känna så mycket symtom under ÄL. 
    Apropå det här med att inte stressa upp sig föör mycket, det känns som ÄL-tester lätt skulle kunna bidra till det :) 

    Jag har testat igår och idag men det har inte visat något än. 
  • liloma

    Får jag fråga hur ni tänker kring alkohol när ni försöker? Det är inte så att jag dricker mycket annars, men nåt glas vin eller nån öl då och då. Tänker å ena sidan att sluta dricka helt blir ju att jag inte "lever som vanligt" och eftersom jag inte vet hur lång tid det kan ta kan det ju handla om flera månader. Att det får ta över liksom. Å andra sidan läser jag att man bör avstå om man försöker bli gravid......

    Tycker också det blir lite jobbigt hur jag ska förhålla mig om jag slutar, då det känns som när man har middag typ kommer andra kanske reagera på att jag inte dricker nåt glas vin som jag brukar. Jag tänker speciellt tiden under och efter ÄL. Det skulle kännas lättare att hantera om jag faktiskt visste att jag var gravid men nu när man försöker och inte vet... :)

  • liloma

    Tack för era svar och tankar kring det här med alkohol. Jag kommer nog inte sluta dricka helt, men inte dricka mer än ett glas vin då och då. Ikväll är vi bjudna på middag på restaurang och imorgon fyller sambon år så nåt blir det nog i helgen...!

    Gällande kaffe dricker jag vanligtvis 1-2 koppar om dagen, och tänker inte att jag kommer sluta med det.

    Fick äntligen utslag på ÄL-testet (några dagar senare än jag trodde) så nu är det bara att hålla tummarna och vänta!

  • liloma
    Lillfluga skrev 2019-11-09 23:48:22 följande:

    Hur går det för er alla?


    Hade ÄL i fredags så nu är det bara att vänta..... :)
  • liloma
    Önsketänk skrev 2019-11-11 20:24:45 följande:
    Vi kör på för fullt nu.

    Nu med Clearblue advanced digital ägglossningstest nu. Tog precis test och den visar på maximal fertilitet så ska på?t igen idag och imorgon tänkte jag ;) vi körde igår också och i förrgår så vi har gjort allt vi kan i så fall för denna gången :)
    Håller tummarna! Känner också att vi gjort allt vi kan denna ÄL ;) så nu är det bara att vänta.... Skönt att vi kan följas åt! Kommer garanterat gå runt och känna efter alldeles för mycket i kroppen, varenda liten stickning eller allt vad det är kommer jag tänka om det är ett tecken. Än så länge har jag inte känt något men jag vet ju att det dröjer ett tag så försöker bara chilla. Försöker också tänka att det inte kommer hända på första försöket, samtidigt som jag ser framför mig att det blir precis så. Haha, svårt det där att bara slappna av! 
  • liloma
    Önsketänk skrev 2019-11-11 21:40:50 följande:
    Tack, håller tummarna för er också :) 

    Haha känner igen det där. Man tänker att nu ska jag låta ödet bestämma och inte känna efter så mycket, sen hugger det till lite i magen och så är tankarna igång haha. 

    Det är supersvårt att slappna av, man är ju liksom så besatt av tanken på att bli gravid så det är svårt att ha utrymme för annat. Jag har försökt att aktivera mig med annat för att inte överanalysera allt. Klart tänker man på det men jag är inte lika besatt nu som förra månaden ;) 

    När ska du ha din mens (hoppas att den inte kommer)? 
    Ja, haha, varenda liten grej så är man där! 

    Enligt mensappen ska den komma 19/11, men det bygger bara på att föregående cykel var 28 dagar. Hade min ÄL 8-9/11 men det kanske betyder att jag har lite kortare lutealfas. Det var första gången jag testade ÄL och har inte reflekterat så mycket över det innan jag började med p-piller. Vet inte om det också kan ändras  från månad till månad, eller om man kan räkna med att det är ungefär samma om man har regelbunden cykel? 
    När är din beräknad? 
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...