• KajsaMia

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej tjejer, jag hoppar in :) Vi och min sambo har försökt i lite över ett år nu så jag kan säga att jag kan relatera till era känslor och besvikelser och denna glädje som kommer när mensen blir försenad! För våran del är situation lite mer komplicerad men jag hoppas vi ska plussa... kanske nästa år :)

    TS och alla andra som är på väg att bli föräldrar, håll oss uppdaterad :) Jag håller tummarna för er. 

  • KajsaMia

    För dem som tycker att era killar inte fattar: berätta för era partners om era känslor, om symtomer, om barnlängtan. Våga dela med er och prata om sina känslor. De får ju lära sig lite grann om allt detta även om de aldrig ska känna detta på så sätt som vi gör det. Det är lite tråkigt med män som är likgiltiga och deras attityd är "det händer när det händer", särskilt om man försöker få barn i mer än ett par månader... Kram Hjärta

  • KajsaMia
    Önsketänk skrev 2019-10-29 12:11:13 följande:

    Hej KajsaMia,

    Kul att du hoppar in :)

    Vad tråkigt att höra att det har tagit tid för er, jag hoppas för er skull att det tar sig snart :) Visst är det en bergodalbana med alla känslor att försöka och inget händer. Du får gärna hålla oss uppdaterade också :)

    Jag har pratat mycket med min sambo om hur jag känner och han förstår väl på ett sätt men samtidigt tror jag det är lite svårare att relatera när han inte känner dom symtom som jag gör. Min sambo vill gärna också ha barn men han är liksom inte lika ?stressad? över det som jag och tror det är därför han tar lite lättare på det. Men jag tänkte faktiskt prata med honom idag efter jobbet och verkligen förklara hur jag mår kring det här, jag behöver ju liksom hans stöd i detta :)


    Jag hoppas också att det inte ska ta så mycket tid för er och för andra i tråden som det gör för oss. :) 

    Att prata om känslor är viktigt, har jag märkt. Det ska inte göra att våra män ska precis kunna leva sig in i vår situation, till hundra procent. Men just som du skrev det hjälper dem att stödja oss när de förstår oss bättre. Det är förresten kul om försök att få barn med alla emotioner och tvivel och glädje som de innebår är en gemensam grej. Eller så är det för mig och min sambo, det känns att vi blev närmare varandra.
  • KajsaMia
    Önsketänk skrev 2019-10-29 17:17:37 följande:
    Hoppas kan man alltid :) Har ni tagit till hjälp nu när det gått mer än ett år för er eller kör ni bara på som vanligt? :)

    Ja det är verkligen viktigt. Ja det håller jag verkligen med om. Det är ju ändå något man gör tillsammans :) Vad skönt att ni kan ha sånt stöd i varandra. Hade önskat lite mer stöd från min sambo men det kanske kommer. Det var ju vara ganska nyligen han faktiskt kom till den insikten att han ville ha barn så :P

    Vi borde faktiskt börja leta efter hjälp eller något just nu/snart, men vi är lite förvirrade och jag som inte särskilt mycket tycker om läkare måster förbereda mig för lång rad av olika undersökningar. Förresten, jag hoppas verkligen fortfarande så mycket att jag kan bli gravid naturligt, men ska självklart kämpa vidare. Jag tänker kanske starta ett tråd för att samla lite tips vad egentligen man gör när man har såna problem som vi har..


    Mer stöd kommer med tiden, tror jag. Bara att man inte håller sig från att prata ut det man behöver Hjärta

  • KajsaMia
    Steeph skrev 2019-10-29 16:00:50 följande:

    Lite nyfiken, ni som försöker bli gravida, gör ni något speciellt? Exempelvis kosttillskott, kost, träning? Hade varit kul att höra :)


    Äter folsyra, undviker alkohol, kör med lite träning och meditation. Håller koll på min biologiska klockan, försöker ta det lugnt i de flesta situationerna och har mycket sex. Är också viktigt att verkligen njuta av sex, och inte se det som en plikt. 

    Jag hade också en personlig diet som anpassades efter mina behov, men det var pga jag brukade vara underviktig. Det började jag faktiskt med innan vi började försöka få barn eftersom undervikt orsakade problem med min menscykel.
  • KajsaMia
    Steeph skrev 2019-10-30 11:18:32 följande:
    Ja men precis, just sexbiten kan vara svår om det blir press och stress. Vi har precis börjat resan och jag har sagt till min sambo att vi har sex när vi känner för det, och tar det lite lugnt nu. Men sen får vi se hur man tänker om det tar väldigt lång tid. Min sambo har tyvärr åderbråck i ena testikeln vilket kan försvåra för oss. Han har gjort en operation men som inte lyckats. Men jag lever på hoppet och tror att det är de bästa vi kan göra just nu.

    Ja men det är ju väldigt bra! Kosten påverkar ju fertiliteten och våra kroppar så otroligt mycket :)
    Ju längre man försöker desto mer lägger man märke till när egentligen det är bäst att ligga tyvärr. Vi försöker dock att aldrig stressa. 
    Finns det ytterligare behandlingsmöjligheter när det gäller din sambos åderbråck då? Försök med allt man kan och ge inte upp Hjärta Håller tummarna för er!
  • KajsaMia
    Linnmal skrev 2019-10-30 17:29:41 följande:

    Hur gör ni andra för att hantera alla känslor kring längtan och pressen att bli med barn, speciellt när det inte lyckas med detsamma? Jag känner att jag så lätt fastnar i tankarna kring barn och att jag har svårt att koncentrera mig på något annat, vilket gör att jag blir så besviken när det inte lyckas. 


    Försök avlägsna alla känslor som är negativa. Tänk på det att de inte hjälper alls. Jag har försökt att förvandla frustration i motivation, besvikelse i styrka, eftersom jag vet jag måste vara stark både för att hantera ytterligare möjliga misslyckanden och för att ge mitt barn det bästa. Jag vet att det låter som skitprat, men jag längtar efter ett barn, mitt barn så mycket att jag måste helt enkelt fokusera på någonting som ger mig styrka att kämpa vidare med samma energi och samma entusiasm som jag hade i början. Allt har sin tid. Negativ inställning är bara att kasta bort.  Styrkekram till dig, Linnmal. 
  • KajsaMia
    Steeph skrev 2019-11-01 12:18:15 följande:

    Jag verkar ha ägglossning nu igen. Slutade med mini piller i lördags (hade utslag på ÄL tester då) och har haft en del molvärk. Tog cb digitalt ÄL test + testlagrets stav, båda visar starkt utslag och cb visade en glad gubbe. Får se till att mysa lite i helgen och sen hålla tummarna :)


    Perfekt! Och så bra att äl inföll just på helgen så man har lite extra tid med att försöka. Lycka till och håller tummarna för er också;)
  • KajsaMia
    Jonniie skrev 2019-11-01 14:16:57 följande:

    Jag vågar inte ta ett test!

    Jag och min sambo har försökt med bebis nr 2 nu i 5 månader (nr 1 kom på första försöket) Förra månaden fick jag ett positivt test på RFSU Testa ofta stickor och negativt på gravidkollens sticka, vilket visade sig vara negativt men mensen kom 4 dagar för sent.

    Nu har jag mått smått illa i en vecka, kräkts en gång och mina bröst gör så fruktansvärt ont! Min app säger att mensen är sen men jag vågar inte testa för jag vill inte ha ett till negativt test.

    Den här månaden har jag inte ens haft koll på ÄL eller mens.

    Förlåt för långt inlägg, behöver nog bara lite pepp. :)


    Om det inte är dags idag eftersom du inte mår bra, ta testet imorgon! Men våga göra det, är osäkerheten inte värre? Även om det blir negativt så vet du att du ska kämpa vidare & du vinner lite tid för ytterligare försök genom att agera/ta testet tidigare. Jag hoppas dock testet visar sig positivt denna gång och håller tummarna! Hjärta
  • KajsaMia
    Dagdrömmaren skrev 2019-11-01 16:23:48 följande:

    Vi förösker också nu. Har haft min första ägglossning sen första gången vi försökte. Nu får man se om mensen kommer om 1 vecka. Man tänker konstant på det här. Man viöö verkligen ha barn men är rädd att det sk påverka chanser till graviditet.


    Eh jag känner igen den här stressen som kan även paralysera en och tankar som hela tiden snurrar runt i huvudet.. Håller tummarna för att ni lyckades denna gång. Minns dock att positiv inställning och lugn behövs också :) Kram!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...