• ETA92

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej! Jag är ny här inne och försöker att bli gravid. Tyvärr fick jag inte ett enda positivt test på RFSUs äl-test förra cykeln. Denna cykeln har jag fått en blinkande gubbe på clearblues test men fick aldrig någon topp... Jag funderar på om jag ska gå vidare med detta till GYN, eller är det bara mitt huvud som sätter käppar i hjulet för att jag så gärna vill bli gravid?!

  • ETA92

    Clearblue digital som kan utläsa 4 mest fertila dagar. Direkt på morgonen ?efter min längsta sovperiod?. Hade bara blinkande gubbe i 9 dagar och då är det ingen topp och då ska man inte testa mer stod det. ????

  • ETA92
    Entusiastisk skrev 2019-12-04 18:42:10 följande:

    Jag körde också med cbs dubbla indikator:)

    Och vad jag läst mig till så ska man testa dom på morgonen fram till blinkande gubbe pga att den först mäter ökningen av östrogenhalten vilket påvisas just efter längsta sovperioden(direkt på morgonen).. Därefter kan man testa oftare för då letar den efter LG-toppen..

    Och vad jag förstått så behöver man ta cbs test lite innan äl är beräknad för att den ska veta hur hög östrogen du har normalt och därmed kunna upptäcka stegringen..

    Östrogenet är näml. Det första hormonet som höjs och har en lite längre höjning strax innan LH höjs som gör mer än snabb stegring(för de flesta).. Vissa kan ha en kort östrogenhöjning också och kan därmed få fast gubbe direkt.. Eller tvärtom en östrogenhöjning och en super kort LHtopp som gör att man inte hinner upptäcka den och därmed bara får blinkande gubbe..

    Men det är därför denna visar fler fertila dagar för östrogenet är första indikatorn på att LH höjningen snart kommer och när den toppen kommer så dröjer det ca 12-36h innan ägget släpps(även om inte heller en LH-topp garanterar att ett ägg släpper - men oftast gör det det om man har en relativ regelbunden mens cykel)

    Men jag tyckte det var lite knepigt just som ngn skrev här att man menar att LH toppen oftast är mellan 10-20 och att man då efter den blinkande gubben kanske behövde byta tid alternativt testa fler ggr!? Det blev jag däremot aldrig klok på.. Inte heller ifall cb typ "låser sig" på blinkande gubbe oavsett om östrogenet sjunker igen.. Dvs om man missade LH-stegringen men så fortsätter den blinka ändå för den fortsätter leta(den är ju inte så smart att den har förstått att den missat det liksom)

    Jag körde iaf både med cb(testade ibland 2 ggr/dag efter blinkande gubbe) tillsammans med sånna billiga äl-stickor(tog de 2ggr/ dag vid kl12 och kl17) men fick aldrig någon stegring på LH och blinkande gubbe i 10 dagar.. Pratade med min BM och hon sa att det är inte alla som ger utslag och att man inte ska stirra sig blind på dom.. Man kan försöka känna efter lite själv i kroppen också och jag tyckte jag kände min äl med äl flytningar och äl-smärta i magen.. Brukar du känna något vid din äl?

    Med min dotter fick jag inte heller någon stegring på sånna billiga stickor men blev gravid ändå..

    Nu har jag haft grav.Symptom i snart en vecka så ska testa när min man kommer hem i helgen.. Så återkommer här ifall jag kanske ändå blev gravid trots inga utslag.. :D

    Lycka till <3 hoppas du blev klok på det..


    Tack för svar :* Jag känner ägglossningssnärtor som mensvärk. Just nu har jag sjukt mkt och haft de senaste 3 dagarna men inte just denna ?smärta? som nu. Nu har jag inga fler tester då mina 10 redan är förbrukade för nu. Det känns som att jag också stirrar mig blind på testerna och inte riktigt känt av kroppen. Men om jag ska gå på kroppen nu så kanske det är så att en ägglossning är just nu :)
  • ETA92

    Skippade alla tester denna månaden och kört på att ligga regelbundet istället (varannan dag). Tyvärr gav aldrig äl-testen något positivt de två andra månaderna så därför skippade jag dem nu pga satte sig i huvudet och blev jobbigt!

    Äl enligt min app Flo (14 dagar efter första mensadag) var 1 januari men har legat varannan dag med sambon efter mensens slut. På nyår mådde jag sjukt illa, kunde knappt äta och alkoholen gjorde det absolut inte bättre, dagarna nu efteråt har varit förskräckligt med molvärk i vänster sida som gått ner i båda benen, trött, illamående med jämna mellanrum under dagarna och ömma bröstvårtor, huvudvärk och sjukt svullen mage. Jag hade bestämt att ej ta ett gravtest men kunde inte hålla mig... Visade inte ens ett svagt streck utan bara negativt. Jag förstår att inget visas ifall jag hade blivit gravid på nyår utan jag hoppades på att jag redan var gravid innan dess i så fall. Nu undrar jag varför jag känner såna här symptom som jag aldrig gjort innan och jag hoppas innerligt att mensen inte kommer om 11 dagar... Vad tänker ni?! :/

  • ETA92

    Grattis till er alla som plussat!! Så himla härligt! Och till alla oss som inte gjort det, än! Sjung i huvudet ?min tid kommer?. Har alltid Håkans låt med mig i huvudet för att vara positiv. <3

    Jag slutade med p-ring (NuvaRing) i april och varit utan hormoner sen dess. Sambon var äntligen ?redo? i oktober och sen började vi aktivt försöka då så tre försök. Känns som det varit längre då jag varit redo över ett år. Skönt nu när man är på samma plan! Även om det inte gått lång tid sen jag började känna gravidsymptom och hade negativt test så har jag hopp om att mensen inte ska komma som sagt. Men vi är aldrig ensamma och vår tid kommer! Kram på er! <3

  • ETA92
    Malllin skrev 2020-01-04 22:51:31 följande:

    Det är så konstigt. Man har haft mens i alla dessa år. För mig har den kommit regelbundet och varit okomplicerad. Nu när man vill bli gravid så analyserar man mensen så noga. Är den över nu eller när är den över på riktigt? Tänk om jag fyller i fel datum i appen så äl blir fel?

    Herregud det är så knäppt.

    Jag blev gravid för flera år sedan och gjorde en abort pga att jag inte var redo och inte hade allt ordnat i livet. jag blev gravid sen igen flera år senare men fick missfall.

    Nu har vi allt så ordnat för oss. Stabilt förhållande, otroligt sällan bråk/tjafs. Stabila och bra jobb, bostadsrätter och låga utgifter, men har ändå en oroskänsla och tror att jag inte kommer kunna bli gravid. Det tär!

    Någon mer?


    Jag förstår dig precis... Det är ju de där tankarna och ens eget huvud som är så himla jobbigt alltså. Så tycker man att det alltid verkar så lätt för andra för det enda man hör är de som säger att det gick på första försöket och det enda man ser är gravidmagar... I allt jobbigt får man bara försöka tänka positivt. Ens egen tid kommer att komma förr eller senare. Under tiden får man prata med de som förstår en, leva livet och unna sig. Försöka må bra. Tillåta sig att gråta. Ett tips: skriv dagbok eller någonstans du kan skriva ner känslorna! Kram!
  • ETA92
    Queenofspades skrev 2020-01-05 16:25:43 följande:

    Läste precis en artikel om det du skriver, att man inte tänker eller ser annat än barnvagnar och gravidmagar.. tydligen fungerar den mänskliga hjärnan så, att om du är inne på att du ska köpa en röd bil, ser du bara massa röda bilar osv osv.. Inte konstigt man blir knäpp när man inte kan skydda sig mot sin egen hjärna och mänskliga instinkter.


    Nej jösses... Man är sin egen fiende på sätt och vis! Samma när man vill klippa en viss frisyr eller färga håret, alla har ju den frisyren ;) Haha! :p
  • ETA92
    Lunis2020 skrev 2020-01-05 19:06:01 följande:

    Hej !

    Hoppar gärna in i denna tråd skönt att få skriva av sig och diskutera.

    Vi har valt att inte berätta för någon att vi försöker vilket gör att det börjar bli jobbigt att hålla allt inne och inte ha någon att prata med.

    Jag blir mer och mer ledsen när mensen kommer.

    Och vill inte diskutera allt med min man då det är svårt att prata med någon som inte kan känna saker på samma sätt med kroppen.

    Vi har provat nu i snart 6 månader och inget har hänt.

    Använt nuvaring i ca 8 år innan vi börja försöka.

    Och den här månaden vet jag inte ens om jag har haft ägglossning eller inte då äl testen har varit så konstiga...jätte frustrerande men har "känts" som ägglossning vid två tillfällen men vet inte om det var något eller inte.... då frustrerande !!


    Åh jag förstår precis!! jag har också haft NuvaRing i x-antal år och innan dess p-piller osv. Försöker ni aktivt (2-3 ggr) i veckan? <3 Jag förstår verkligen dina känslor och det är så viktigt att vi kan prata av oss och en sån här grupp är ju guld! :)
  • ETA92
    Lunis2020 skrev 2020-01-06 12:53:53 följande:

    Hej!

    Jap sex är det inte för lite av.... denna gång har vi haft sex varje dag sen 25/12 T.o.m igår.

    Minus nu i lördags då min karl var lite onykter hehe...

    Dom andra månaderna brukar vi hålla på i en vecka runt äl och annars 1-4 dagar i veckan.

    Använder du något äl test ? Sådana fall vilket ?

    Det jag mår mest dåligt av är att jag blev gravid typ första gången vi hade sex för typ 8,5 år sedan.

    Men vi hade precis börjat träffas jag gick i skolan och skulle snart fylla 18 så vi tog bort det.

    Då tänkte båda att det kommer bli lätt när vi är redo och ja det stämmer verkligen inte !

    <33


    Det är ju toppen att ni har det så ofta! Då är det inte något sånt att ni inte prickar rätt dag tänker jag på. :) Jag använde äl test, RFSU 14 stickor och CB digital som kan utläsa fyra mest fertila dagarna eller vad det är. Fick inte utslag på något av de där testerna och kände mig aldrig sugen då testerna satte sig i huvudet och jag bara blev ledsen. Så nu har vi kört utan tester för jag ville bara ?koppla? bort stressen med äl test... Så egentligen har jag ingen aning om jag ens har någon ägglossning :,p Men nu mår jag inte illa och har inte ont i magen etc så nu känner jag att jag nog inte alls är gravid, häromdagen hade jag ändå förhoppningar i några dagar! :p

    Så trist att det inte gått lika lätt denna gång som första gången du blev det :( fasen att det ska vara så svårt och påfrestande!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...