Inlägg från: IceKitten |Visa alla inlägg
  • IceKitten

    Hjälp, vad ska vi skaffa för valp?

    JuicyJ skrev 2019-10-30 11:56:02 följande:

    Tack för fina svar! 

    Det är inte första gången jag har hund, utan jag har växt upp med hund och fick min första hund vid 10 årsåldern (En stor blandning av bla border collie och schäfer som inte passar när man är 10, men som är fantastisk när man blivit äldre!). Jag har redan en hund nu också. Hade jag varit ny hade jag inte lagt någon tanke på aussies eller schäfrar :) 

    Barn är inte direkt något som är aktuellt, jag kanske aldrig får barn heller. Men med tanke på min ålder så tänker jag att det eventuellt kommer att ske inom några år, det vet man ju aldrig. Jag är tacksam över rådet, men eftersom jag är osäker på att jag någonsin kommer att få barn så väntar jag inte och ser med det :) 

    Jag skulle gärna vilja tävla med hund, men då ska både vovve och jag må bra av det också. Ingen stress eller så, utan det ska vara ren och skär arbetsvilja och glädje. Det som behöver byggas upp där är väl mest mitt självförtroende också.

    Jag vet inte exakt varför jag inte fastnar för goldens och labradorer om jag ska vara helt ärlig. Det som lockar med aussies och schäfrar är väl anledningen till att de är krävande och nerviga hundar - De är sjukt intelligenta och energiska. Det finns otroligt mycket att jobba med. De goldens jag har träffat har varit lite "slö", vilket inte riktigt lockar mig, men jag vet ju att det är många som har goldens som jobbar med dem mycket och att de också är väldigt smarta hundar. Jag menar slö i personlighet (familjehundaktig om ni förstår), intei energi. Labbar, och speciellt jaktlabbar, har ju också arbetsviljan osv. Men jag vet inte, det blir inte någon riktig "sparkle" till sådana hundar för mig. Det kan ju vara så att om jag skaffade en sådan så skulle jag ångra mig totalt?

    Jag är glad att tollare har kommit upp här! Det är också en ras som lockar :) Det jag tänker med jakthundar är att de kanske är svåra att ha lösa i skogen? Att det är så stark jaktdrift? Å andra sidan kan ju en aussie kanske få för sig att valla i skogen också hehe :) 

    Jag är så glad och tacksam för era svar! Ni är välkomna att tipsa om andra raser också, jag är inte helt låst till dessa - Även om Australian shepherds är ledande just nu :) 


    Tollare är lösa när man jagar med den, det är ju en appoterande jakthund så att ha den lös, efter träning så klart, bör inte vara några problem. Enligt mig låter det ärligt talat som hunden för dig.

    Annars hade jag även kollat på jakt-golden? Mindre, smartare och mer arbetsvilliga än sällskapsversionen.
Svar på tråden Hjälp, vad ska vi skaffa för valp?