• Kusinen

    Underhåll

    Fredriksson1 skrev 2019-10-30 09:59:25 följande:

    Underhållsstöd undrar om jag kan få underhållsstöd när jag är gift fast vi inte kommer att bo ihop han kommer att flytta sin adress till en annan kommun och bo där


    Är du gift med pappan till barnet?
  • Kusinen

    För att försöka reda ut det.

    Underhållsstöd betalas ut av FK i de fall där umgängesföräldern (enligt FKs beräkningar) inte har ekonomisk möjlighet att betala ut fullt underhåll eller att det blir stora problem med utbetalningarna. De går alltså in och stötter upp när den underhållsskyldige inte klarar av sitt ekonomiska åttagande för barnet.

    Underhållsbidrag betalas ut av den förälder som inte bor med barnet till den föräldern som bor med barnet.

    Om din make är förälder till ditt barn är han underhållsskyldig om han ej bor med barnet (tex har barnet varannan helg). Har han inte ekonomisk möjlighet till detta kan FK efter ansökan gå in och stötta upp med underhållsstöd. Vad jag kan se från FKs info spelar ert civilstånd ingen roll. (Men bra att ringa till FK och dubbelkolla). Däremot kan jag tänka mig att de gör en extra undersökning kring maken och barnets boende i ett sådant fall för att säkerställs att det inte handlar om fusk.

    Du skriver att han ska skriva sig i en annan kommun - men han ska alltså flytta dit han skriver sig också? Låter öite lurigt när du formulerar dig så.

Svar på tråden Underhåll