Inlägg från: Anonym (allergiker deluxe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (allergiker deluxe)

    Vad blir det för mat?

    Hurra, jag kan äta musslor igen! Hjärta

    Idag blir det musselsoppa.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    En vanlig fantasilös söndag.

    Ryggbiff med köpt bea och blandade rotsaker i ugn med vitlöksolja.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Sötpotatissoppa med morot och lite apelsinsaft, och mitt hembakade bröd.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Bara kokt broccoli. Obestämd

    För nu har allergierna spårat ur igen, suck.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Spätta med amandinpotatis och vitvinssås (fast jag borde inte, tål vinet sådär).

  • Anonym (allergiker deluxe)

    En stor balja köttfärssås med parmesan och pasta, för mitt förråd av matlådor är nästan tomt.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Delifalu (som jag inte tål men jag tänker äta lite ändå för jag saknar det så)
    med hemlagat smörigt potatismos och ärtor.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Stor balja köttfärssås m pasta, har slut på matlådor...

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Västerbottenpaj med creme f., rödlök och sallad- satan vad gott!

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Rostad rödkål med brynt smör och hasselnötter samt lagrad manchego.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    En enkel korv Stroganoff. Ibland är det alldeles lagom.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Panerad färsk spättafilé med potatis, morötter, citron och remoulad för den som vill.

  • Anonym (allergiker deluxe)

    Traditionell men förstärkt skånsk gåsmiddag:

    Champagne och snittar
    Svartsoppa med gåskorv alt. svampsoppa med massor av sherry
    Gås med krås, två såser, potatis, rödkål, äppelmos, gelé och grönt, pinot noir
    Två sorters äppelkaka med tre sorters vaniljsås, portvin eller mer sherry efter behag
    Kaffe med hemmalagade biskvier, godis och avec.
    Sen blir det drinkar och en hel kasse popcorn poppade i gåsfett.
    Bara för att vi kan! Flört

  • Anonym (allergiker deluxe)
    Anonym (&) skrev 2023-11-11 19:32:56 följande:
    Wow, vilken brakmiddag! Ni hade gäster, förstår jag?
    Jo. Årlig släktmiddag. Gör slut på tre gäss.
  • Anonym (allergiker deluxe)
    Auditanne skrev 2023-11-14 22:54:36 följande:
    Aldrig provat svartsoppa. Känner man av blodsmaken i denna soppa eller finns det kanske en buljong i som tar över? 
    Svartsoppa är tjock och mjölredd och smakar mest pepparkaka, den innehåller sådana kryddor.

    Så kanske en aning blodkorv och sen pepparkaka som dominant smak.
  • Anonym (allergiker deluxe)

    Hade kvar rester från gårdagen så fortsatte nibbla på Kaltbachost, digestive, marconamandlar samt björnbärsmarmelad med gin och rosmarin. 
    Till det ett 40-årigt portvin som vi fick i fylla-jämnt-present. Tungan ute

Svar på tråden Vad blir det för mat?