Vad blir det för mat?
Hurra, jag kan äta musslor igen!
Idag blir det musselsoppa.
Hurra, jag kan äta musslor igen!
Idag blir det musselsoppa.
En vanlig fantasilös söndag.
Ryggbiff med köpt bea och blandade rotsaker i ugn med vitlöksolja.
Sötpotatissoppa med morot och lite apelsinsaft, och mitt hembakade bröd.
Bara kokt broccoli.
För nu har allergierna spårat ur igen, suck.
Spätta med amandinpotatis och vitvinssås (fast jag borde inte, tål vinet sådär).
En stor balja köttfärssås med parmesan och pasta, för mitt förråd av matlådor är nästan tomt.
Delifalu (som jag inte tål men jag tänker äta lite ändå för jag saknar det så)
med hemlagat smörigt potatismos och ärtor.
Stor balja köttfärssås m pasta, har slut på matlådor...
Västerbottenpaj med creme f., rödlök och sallad- satan vad gott!
Rostad rödkål med brynt smör och hasselnötter samt lagrad manchego.
En enkel korv Stroganoff. Ibland är det alldeles lagom.
Panerad färsk spättafilé med potatis, morötter, citron och remoulad för den som vill.
Traditionell men förstärkt skånsk gåsmiddag:
Champagne och snittar
Svartsoppa med gåskorv alt. svampsoppa med massor av sherry
Gås med krås, två såser, potatis, rödkål, äppelmos, gelé och grönt, pinot noir
Två sorters äppelkaka med tre sorters vaniljsås, portvin eller mer sherry efter behag
Kaffe med hemmalagade biskvier, godis och avec.
Sen blir det drinkar och en hel kasse popcorn poppade i gåsfett.
Bara för att vi kan!
Potatissoppa med purjo och varma mackor.
Hade kvar rester från gårdagen så fortsatte nibbla på Kaltbachost, digestive, marconamandlar samt björnbärsmarmelad med gin och rosmarin.
Till det ett 40-årigt portvin som vi fick i fylla-jämnt-present.