Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

     


    klyban skrev 2023-11-28 15:30:07 följande:

    Idag blir det en butterflyad kyckling, allt som saknas är allt utom ingredienserna.
    Så får se vad man hittar på, men funderar på att ha potatisen under och låta kycklingens fett droppa över, för det vet jag är skitgott Skrattande





    Så satans gott detta blev.
    kycklingen blev riktigt god, men potatisen med droppings av kycklingfettet gjorde potatisen sjukligt goda.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Hm) skrev 2023-11-29 22:03:40 följande:

    Fiskpinnar och makaroner


    Äter aldrig fiskpinnar, men det som de kallade i skolan när jag var där och sprödbakad torsk.


    Det är något jag köper och gör 1-2 ggr per år.
    Men gör du alltid en danskliknande remouladsås:


    har par till halv och helfabrikat jag äter.


    Och en helfabrikat idag är "Big one classic", men pimpar upp det med skinka, ost, jalapeño, svartpeppar och oliver.
    Och då blir en rätt god helfabrikat riktigt gott.


     


    Sen har jag gjort en sås till, med majonnäs, yoghurt och kryddor, en en hel del vitlök.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Lax med citronsås, så sjukligt gott är det.


    Är svårt mätt nu, men funderar ändå redan på om jag ska äta upp resten.(Går inte, för då kommer jag explodera Flört )


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Nandez skrev 2023-12-09 21:46:18 följande:

    Hemmagjord pizza


    Ingen aning hur du gör.


    Men ett gott råd för få egengjord pizza och få det bra bakat.
    Det är att sätta ugnen på full temp, med över och undervärme.
    Sen ha långpannan direkt på botten av ugnen(Eller liknande), sen när man ser botten börjar få en bra färg, så sätter man på grillen och avslutar längst upp i ugnen.


     


    Har man en pizzasten och värmt upp den bra, så är det enklare utan att hålla på greja.
    Men om man inte har en pizzasten, så är mitt råd ett utmärkt sätt att få sin pizza riktigt bra.(Tog mig bara decennier att komma på denna utan att använda pizzasten, för tycker dessa bara är för jobbiga och tar för lång tid att värma upp bra och idag inte använder en sten pga denna är bättre i mitt tycke.)


     


    Förresten, vad var det på den rackaren då?
    Själv har jag funnit pizzor utan tomatsås kan vara sjukligt goda de med.
    Även hur en bra deg och som får jäsa i ett dygn blir så otroligt mycket godare än följa normal jäsning ala typ 40-50min jäsning.(Kräver dock att man minskar jästen till en bråkdel mot man normalt använder, kanske 5-25gr beroende på temp i ens hem och då jäser jag i rumstemp, sommaren är 5g nog för 3-5dl vätska.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Nandez skrev 2023-12-14 22:20:04 följande:
    Jag är inte så jätte förtjust i mögelost. Kanske du är ensam om denna procedurGlad

    Det jag lärt mig själv och också inte direkt förtjust i mögelost, så blir såsen rätt god ändå.
    Dock är detta första gången jag hört någon silar såsen och i syfte för ta bort möglet i osten.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blev planerat i affären allt eftersom man gick och blev sugen på.
    Så det blev potatismos med kycklinglår filé, och tillbehör grillad paprika, rostad röd paprika, kokt broccoli och en kycklingfond sås.


    Det blev mums, och glömde rostningen i ugnen, så dessa blev riktigt svarta, men också en fantastisk smak på dessa.


    Så bra att jag nog ska ändra mig och köra så i fortsättningen, men får vara med mer, så det inte börjar brinna.
    För det såg rätt oroande ut när man tog ur formen och man såg oljan skicka upp droppar som tog eld Förvånad


     


    Jo, sen fick kycklingen efter stekning i grillpanna, få bada i joserna av tomaten och när jag efter körde dom i ugnen för genomtillagning.
    Och det gav dessa en mycket god och rätt unik smak kycklingen också.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Hönökaka med ost och rökt skinka och ett gäng gurkskivor, med salt och peppar på.
    Och ett glas apelsinjuice eller två, även enkelt är mycket gott Skrattande


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Dagens rätter.
    Dumplings två sorters fläsk varianter, med 2-3 såser som jag inte hittat på n.
    Oxfilesås med grön paprika, kantareller och sherry, egengjord pasta.
    Crema Catalana, med lite blåbär.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-01-01 12:58:50 följande:

    Jösses vad gott alla åt på nyårsafton. Blev riktigt sugen på mycket av det där. Vår meny var inte helt fel heller men blev sugen på er andras meny också :P

    Idag blir det jättelätt, stekt grillkorv och spagetti.

    God fortsättning :)


    Idag blir det rester, då man alltid gör lite mer så man kan mumsa lite gott idag med Glad
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Idag, chorizo hög procent för kött i den, lök sköljd i vatten, senap och ketchup.


    Och vi alla här älskar detta, för det är så gott.


    Jag älskar en massa massa lök på, och lite rostad lök.


     


    Mums, hoppas ni andra har lika god mat ikväll och oavsett vad ni gör Skål


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?