Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Det började som en carbonara variant pga avsaknaden av flera ingredienser, och blev nått annat och detta.


    Lök, vitlök, chili(rätt stark ska det vara), 10 kvistar av min timjan ute i ett knippe(tas bort i slutet), fräses 20min på låg värme.
    Svartpeppar korn 2tsk, grönpepparkorn 1tsk, krossade till pulver med ½krm kummin, var av lite får vara med i lökfräset.
    Fräser bacon på låg värme med, med mer av svartpepparn ca15-20min.
    1 msk torkade kantareller hackade nästan till pulver, 1tsk worcestersås, 2tsk japansk soja, fjärdedels kub nötbuljong, 2tsk skåns grov senap, 2tsk tomatpuré, resten av svartpepparblandningen och grädde ca1dl(man kanske får ta lite mer eller mer pasta vatten senare.)


    Koka pastan 1-2 min mindre, och får koka klart i såsen, när spagettin åkt i, 50g parmesan följer kort efter.
    Detta motsvarar en portion, ökar man så får man ha koll på saltet, pastamängd 100-140g.


    Detta är inte en rätt för de som inte gillar högkoncentration av svartpeppar och hetta.
    Och slutresultatet hade inte mycket med carbonara variant ens att göra, men var väldigt väldigt god.
    Och som grönsak hade jag bara tjockskivad och delad färsk gurka att bryta av, kanske tomat också kan funka eller bägge.

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-12 18:02:42 följande:
    Det låter starkt.
    Ja, både peppar och chili Cool
  • klyban
    Aniiee skrev 2020-12-13 20:37:52 följande:
    Helstekt kyckling, ris och currysås.

    Mmmm, det gjorde alltid min mormor när vi var små.
    Men även currystekta bananer fick vi också, fick en härlig dejavu och nostalgikänsla när jag läste om din mat.


    Gott som satans kan jag tänka mig :D


    Och tänker alltid på deras riskula de hade, och har själv börjat koka ris mer som pasta på senare år och ger bättre resultat på vissa rissorter.

  • klyban

    Svår svullning idag, en massa rostbiffskivor, pommes som sen gratineras med rejält med ost, och sen deglasera stekpanna, men lite kantareller som legat i vatten, lök och soja.


     


    Det var galet gott att äta, men nu har man istället matkoma och "ånger" ;)

  • klyban
    Tow2Mater skrev 2020-12-18 16:16:01 följande:
    Provade något nytt; brockoli-avacado-soppa.
    Det var ju ätbart, men lät godare och såg godare ut än det var. Hackade pistachionötter, vitlök, buljong, salt och peppar gav inte tillräcklig smak, något saknades kändes det som.

    Syra, sött och hetta brukar piffa upp det mesta, soja, tomat svamp är en öka umami.
    Rosta pistagen.

  • klyban
    Tow2Mater skrev 2020-12-18 22:26:48 följande:
    Det ser gott ut tycker jag, men som sagt, det saknades något.

    Har du även receptet och länk till det?
    Så kan jag se över vad som kan saknas eller för att göra det bättre?


    När jag tittar på recept, så tittar jag ofta på bilder, men efter tittat recept så inser jag minst 50% är inga bra recept då de ofta saknar nått eller inte är nått speciellt.


    Broccoli älskar ost och tomat, och avokadon älskar vitlök, lök, och tomat.

  • klyban
    Tow2Mater skrev 2020-12-18 22:44:44 följande:
    Jag kommer inte prova igen ;) , men här är det:

    www.food4less.com/r/broccoli-avocado-soup-rec...

    Kanske ost skulle vara en forbattring, eller nan slags hetta, men knappast tomat.

    Jag skulle ha skippat avokadon(Då denna är för svag i smaken mot broccolin), och sen gratinerat med tomat och ost typ Västerbottenost eller cheddar.

    Hetta om man gillar detta förbättrar denna rätt helt klart, men tror på vitlökskrutonger kan ta den ett ytterligare steg.
    Yamasa(Japansk soja)gör den helt klart bättre, men färgen blir då gråaktig, men är nog ingen fara med broccoli.


    Ska du göra en avokado variant utan broccoli, så skulle nog receptet vara mer stilrent och inte behöva nått direkt.
    Kanske en pico de gallo som topping, kan förbättra den varianten med avokado.
    Men grundreceptet så håller jag med, gör inte den mer och nått du redan kommit fram till.


    Denna är en mycket god soppa.
    www.allrecipes.com/recipe/29575/big-eds-cajun-shrimp-soup/3 cups tomato-vegetable juice cocktail  gör du din egen eller köper Graninis grönskasjos eller 7-vegetables(men den får man göra själv)
    Man kan fuska med deras tomatjos eller Friggs tomatjos.


    Här har du en annan god soppa, tofu går byta ut med både fisk och kött eller ha kvar med dessa två.
    www.japancentre.com/sv/recipes/225-stark-koreansk-misosoppa
    Vill du plocka upp det ett steg, så chili och så starkt du gillar.

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-21 20:02:31 följande:
    Lasagne

    Mums!


    Idag blir det en nudelwok med kyckling, chili, lite grönt och en satans massa vitlök.

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-23 20:23:07 följande:
    Janssons frestelse

    Smygsmakar du Flört


    Men mums :D

Svar på tråden Vad blir det för mat?