• Anonym (Blad)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej! Gjorde mitt första äggplock igår. Tyvärr fick de bara ut 6 ägg (av 8 folliklar), så jag är inställd på att få göra om det... :( Sahlgrenska gör inga återföringar vilket betyder att alla ev. embryon måste frysas.

    Ville bara skriva att plocket inte alls var så farligt! Jag hade ställt in mig på att typ halvdö av smärta... Men icke! Barnmorskan sa till mig i torsdags att inte läsa runt på forum och så där. Då berättade jag att jag redan gjort det och var himla nervös över plocket. Hon sa att vissa kvinnor får väldigt ont, men att det ofta beror på ett underliggande tillstånd/sjukdom. Jag är frisk i övrigt och kände alltså inte att det var alls farligt! Att slå i lilltån i ett stolsben eller svanskotan i marken gör ondare! Haha.

    Vill såklart inte förringa andras smärta, men vill berätta om mina erfarenheter för att kanske lugna någon som snart ska plockas. :)

  • Anonym (Blad)
    Astrid40 skrev 2020-05-05 17:54:32 följande:

    Var det några ägg som blev befruktade?

    Mitt äggplock kändes men det blev bättre mot slutet. Spola äggledarna kändes mkt mer för mig. Äggplock skulle jag absolut kunna tänka mig att göra om ( men vill ju helst inte förståss :))


    Jag upplevde också spolningen som mycket värre! Jag gör gärna om plocket om det är det som behövs. Till och med spolningen... Haha.

    Jag fick aldrig reda på hur många ägg som ev befruktats. Jag blev väldigt besviken över antalet eftersom att jag tagit först 175 ie, för att sedan öka till 225 ie och vara hade 8 folliklar! Har visserligen högt BMI omkring 29-30 och fyller 30 om några veckor. Tyvärr har jag en riktigt dålig känsla kring allt det här... Känns redan nu som att vi aldrig kommer att få barn, trots att detta var vår första IVF och jag har varit gravid med min man för 9 år sedan (gjorde då abort). Hade högre BMI då.
  • Anonym (Blad)

    Idag ringde doktorn från Sahlgrenska och sa att inget av mina 6 ägg befruktats. de kan inte se något fel på varken äggen eller spermierna. Himla ledsen över detta nu... vi får påbörja nytt försök i augusti/september eftersom att man måste blött 2 gånger.

    Har vi några här som lyckats efter icsi?

  • Anonym (Blad)
    Clemmentina skrev 2020-05-06 13:07:08 följande:

    Åh nej vad ledsamt! Beklagar verkligen. Ska de testa icsi nästa gång istället?


    Tack. Det känns skitjobbigt nu... inte varit jättenoga med barn innan, men det finns inget man hellre vill när man vet att det inte går...

    Ja, de ska prova icsi... jag blev så paff av den här informationen så de frågade om de inte skulle ringa mig nästa vecka i stället för att planera nästa försök. Det blir i augusti/september eftersom att de stänger under sommaren. Fy, hur ska man orka detta? :(
  • Anonym (Blad)
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-06 19:22:19 följande:

    Hej

    Och tack! :)

    Grattis! Gu vad kul! Hoppas det går vägen nu!

    Jag har följt den här tråden sen start och har sett lite hur det gått från och till. :)

    Var på vul igår å visade 6 äggblåsor, så jag hoppas det kan räcka! Hur många hade du? Hur gick det med frys osv? Äggplock på måndag som jag är lite nervig inför...

    Gjorde så ont på spolningen å låg å grät...haha. Men det är inte på samma ställe har de sagt så förhoppningsvis får jag en bättre upplevelse och massa morfin...haha.


    Jag tyckte spolningen var värre än plocket.. :) hoppas på bra resultat för dig!
  • Anonym (Blad)

    Hej allihop! Längesedan jag tittade in här... Den 12/8 påbörjade min sambo och jag vår andra IVF, efter att brutalt ha misslyckats med den första i maj månad (6 ägg varav inget befruktades!) Jag började med gonal-f 300 ie den här gången (175 för att öka till 225 förra gången). När jag imorse kollade mina anteckningar insåg jag att jag missat att ta fyremadelen inte en dag, utan två! Jag hade fått för mig att jag skulle börjat med den idag (på dag 6) och har alltså antagligen redan börjat ägglossa. FIck panik och ringde Sahlgrenska där den bm som svarade blev orolig. Hon skulle prata med doktorn och återkomma. Han meddelade att jag skulle ta fyremadelen asap och även ikväll samt att jag ändå var välkommen på ul imorgon. De hoppas att jag inte börjat ägglossa än, men jag anar att det redan är på gång. :( Alltså missar vi ännu en månad i så fall! Jag är så besviken på mig själv. Så fort jag märkte detta fick jag rejäl ångest och nästintill självmordstankar. Kan jag inte ens hålla koll på två saker kanske man inte ska ha barn!?!?! Lycka till ni andra! 

  • Anonym (Blad)
    Söstrami83 skrev 2020-08-19 10:39:35 följande:

    Håller med föregående talare, Friger. Var inte så hård mot dig själv. Du är verkligen inte den första som råkar missa något av de många moment som IVF innebär. Själv missade jag "bara" en dos lutinus dagen efter återföring och blev då helt panikslagen att jag sabbat alltihop. Är övertygad om att du kommer att bli en fantastisk förälder.

    Uppdatera gärna hur det har gått på ultraljudet. Håller tummarna att allt ser bra ut.Bra skrivet! <3


    Tack till er båda! Så skönt att detta forum finns. Det känns bättre nu. Jag var nere i gbg 2 timmar före min tid, eftersom att jag var rädd att hamna mitt i rusningen (jag åker 10 mil..)

    Dr Ali lugnade mig och berättade att de sätter in fyremadelen ganska tidigt med tanke på ?såna som jag?, haha. Undersköterskan tyckte nog att han uttryckte sig lite klumpigt, men jag skrattade mest.

    Ingen ägglossning hade skett och jag hade nu 11 ganska stora ägg mellan 14-20 och lite ?smått? :) Känns mycket bättre än förra gången. Ska på nytt ul på lördag hos en annan doktor och troligtvis plock på mån/tis. Fortsätter med 300 ie.

    Man får tillbaka hoppet litegrann! Hoppas bara att inte mattan rycks undan innan själva plocket (eftersom att det var befruktningen som inte funkade förra gången).

    Tack igen för era fina svar! Jag försöker att ta till mig positiva tillrop.
  • Anonym (Blad)

    Ytterligare ett ul gjort! Nu hittade man 12 stora ägg(blåsor) mellan 12-20 mm. Bara ett fler än förra gången, men känns ändå okej. Äggplock blir hos Nona på Sahlgrenska på tisdag. Hon gjorde även mitt förra och jag kände mig verkligen omhändertagen och fick inte så ont alls. Hoppas att det går bra för er andra.

  • Anonym (Blad)

    Igår kväll när jag skulle ta ovitrellen inför plock imorgon så sköljde det över mig! Vad händer om även detta försök går åt pipsvängen? Tänk OM vi inte KAN få barn... vad blir det av mig då? Osv...

    Förra gången befruktades inte ens något av de sex äggen. Borde man inte undersöka både ägg och spermier närmare då? Det enda doktorn sa var att både ägg och spermier såg toppen ut... det gör mig så orolig! Någon som varit med om liknande?

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet