• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Gosan28 skrev 2020-05-20 17:31:40 följande:

    Hej,

    Hittade denna tråden och känner att den passar mig väldigt bra just nu.

    Gjorde ET idag (min första ivf) så är väldigt pirrig och förväntansfull! Någon annan som är ungefär i samma tid som mig? Ska ta graviditetstest den 5/6.


    Åh vad härligt!

    Har testdag den 1/6 men kanske testar tidigare...höhö..
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-05-20 17:45:23 följande:

    Åh det är ju ganska nära i alla fall! Hur många ivf försök har du gjort?

    Så spännande!


    Första efter 2,5års väntan. Första för dig med? Läste runt lite...manlig faktor? Körde ni ICSI då? Hur många ägg vart det? Hoppas guldägget finns där för dig! :)

    Ja spännande! Fram å tillbaka för mig nu! Försöker tänka positivt! Bra med pepp här! :D
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-05-20 18:01:59 följande:

    Oj, hur kommer det sig att ni väntat så länge för första försöket?

    Ja det är första för mig. Min kille hade lågt antal spermier så de gjorde ICSI. Plockade ut 15 ägg varav 10 var mogna och alla blev befruktade. Fick tillbaka ett ägg idag på odningsdag 2. Så nu ska de odla vidare de andra 9 och hoppas att det blir några som går till frysen! Antar att jag får brev om detta nästa vecka. Hur gick det för dig?


    Ska stå att vi försökt i 2 år. Massa grejer, ett missfall tex så vi får vänta längre till landsting så nu kör vi privat istället.

    Härligt att alla blev befruktade!

    Hade 5 ägg, 4 befruktades. En sattes in å fick brev idag att en kunde frysas.
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-05-20 18:15:20 följande:

    Håller verkligen tummarna för dig att det är det där perfekta embryot du fick i magen nu! Behövs inte mer än ett!

    Vilken klinik gör ni det på? Och vet ni anledningen till varför det är svårt för er att bli gravida?

    Vi bestämde oss också för att göra privat (ett försök) för de sa till oss att det kan ta tid nu att få det godkänt via landstinget för alla som jobbar där nu (på karolinska sjukhuset) att de jobbar med corona nu istället. Och vi ville så gärna göra ett försök innan sommaren.


    Precis! Nej vi vet inte anledningen, oförklarlig barnlöshet.

    Jag gissar spontant att det är åldern för vart gravid i yngre dar.

    Ja okej, när skickade ni in remissen då?
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-20 22:33:04 följande:

    Puh , tack!

    Du har rätt men blir såklart nojjig. Det stör mig att det står alkoholfri när det inte är det...borde inte få vara så. Det får bli vatten, juice eller läsk nästa gång jag går ut och käkar. Tog ju cider för att smälta in lite mer...


    Tror de räknar 0,5% som alkoholfri...för det står ju alkoholfri på flaskan. Jag kommer tänka så iaf. Tror inte du behöver va orolig för det. Man måste nog dricka hur många som helst för att ens känna av något av 0,5%. Hoppas det känns bättre! Kram
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-05-21 08:19:25 följande:

    Ah jag förstår! Jobbigt att inte få en förklaring till varför det inte går sig... Men härligt att ni är igång nu i alla fall!

    Hur har du känt dig då under dessa ruvardagar? Vad tar du för progesteron?

    Vi kommer skicka remissen när de öppnar igen efter sommaren om detta försöket inte tar sig. Men det hoppas och tror jag. Försöker ha en positiv inställning. Mitt mantra just nu är "jag är gjord för att göra barn" . Hoppas det hjälper oss!


    Åhh vad skönt att du har så positiv inställning! Jag försöker också!, men svårt för mig just nu. Tror ditt mantra är bra! :)

    Har känt mig trött, haft ont i magen av å till men speciellt molvärk i ryggslutet...idag känns det lite bättre men kanske kommer till kvällen. Sen tror jag alla spruthormoner har påverkat mig en del. Gått upp i vikt å vill bara börja träna igen..ska köra igång sakta nästa vecka med det..men blev rådd att ta det lugnt första veckan. Jag tar lutinus 3 ggr per dag. Du då?
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-20 23:33:06 följande:

    Förstår det :) Nästa gång har du säkert hunnit berätta redan ;) Minns då vi hade julbord och jag inte berättat om min graviditet och försökte väsa åt bartendern ?vad har ni som är alkoholfritt?? Så kom han med juice, läsk... Jag bara ?nej men nåt som inte skiljer sig klart åt, en cider, vin..?!? Han med hög röst så alla kolleger hör: varför skulle någon vilja dricka vin eller cider utan alkohol!? Jag förstår inte??!! Ta en cola då? Gud hade lust att vrida nacken av honom........! Vilken idiot till bartender har aldrig träffat en gravid kvinna som inte vill göra stor sak av att hon inte dricker alkohol....


    Haha!! Covern avslöjades direkt! :D
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-05-21 09:31:19 följande:

    Det är svårt att vara positiv hela tiden, känslorna är ju överallt. Men en bebis ska det bli!!!

    Jag tar också lutinus, har ju hört att de ska ge ganska mycket symptom. Har megaont i brösten! Men det har jag haft sedan dagen innan jag tog ovitrellen så haft ont i 5 dagar nu. Är ju bara på ruvdag 2 så antar att symptomen från en eventuell graviditet och lutinus inte börjat kicka in ännu. Hur tidigt började du känna av hormonet från dem?

    Ja, de rekommenderade ju att ta det lugnt första veckan... Jag tänkte ta min första promenad på över en och en halv vecka. Blev så sjukt svullen av hormonerna så kunde inte röra mig ordentligt.


    Haft lite ont i brösten men släppt mer å mer.

    Skulle säga runt 3 dagen...uppsvälld å ont i magen. Hård å även lös..haha. Ja vad gör man inte för en liten knodd! ;)

    Jag tror rörelse är bra men inte vridningar, hopp å studs i början. Det kan ju inte trilla ut men har för mig att det har att göra med äggstockarna/äggledarna att de inte ska vrida sig runt sin egen axel...

    Spännande att följa dig! :)
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-21 14:22:32 följande:

    Jag har tagit det jättelugnt med träning. Känt mig jättetrött och fått hjärtklappning när pulsen höjts för mycket. Har lyssnat på kroppen. Gjorde mkt hopp och studs tidigare men inget sånt nu. Känt både i äggstockar, ligament och sammandragningar, då har jag stoppat. Powerwalks är långsammare nu också iom hjärtklappning och flåsar :)

    Känner mig dock lite mer på G denna veckan så hoppas att jag framöver ska få till en bra träningsrutin


    Verkar bra att testa sig fram! Kroppen känner oftast bäst!

    Har inga symptom å känns bara som det inte gått...känns tungt.
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-21 22:09:56 följande:

    Hehe, jag är i vecka 13 utan symtom fortfarande, det betyder absolut ingenting att du inte har symtom innan testdag ;) Håll ut! Lycka till!


    Åhh jag vet...men hur ska man kunna tro...

    Tack!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet