• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-22 13:23:59 följande:

    Jag vet känslan. Man kan inte veta man måste våga tro :) Och inte oroa sig för mycket, det leder inte till något gott, tvärtom. Försök tro, hålla hoppet uppe! Du får säkert tidigt VUL så håll ut tills dess :)


    Försöker först å främst hålla ut till å göra gravtest :) vul har jag inte ens tänkt på.
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-22 19:41:05 följande:

    Ja det är första etappen så klart :D Håller tummarna!


    Hehe ;) tjuvtesta eller inte...det är de som är frågan just nu haha
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-23 09:44:30 följande:

    Vilken dag är du på nu då, hur många dagar är embryot? Jag tjuvstartade vilt så fråga inte mig om råd ;p :D


    Haha! :D

    Det är 12 dagar, rd 10.
  • Anonym (Funderare)
    Lillamiia skrev 2020-05-22 23:16:33 följande:

    Hej på er! Jag hoppar in här! Då är det dags för mig och sambon att göra ivf. Vi har försökt sedan augusti 2018. Letrozol behandlingar har vi gjort 7 st. Ska börja med sprutorna i helgen när mensen kommer, om mitt ultraljud ser bra ut då dom såg rester av en follikel som inte kommit ut med förra mensen. Annars kommer vi få vänta till augusti med start av sprutor. Hoppas att vi hinner en vända innan sommarstängt. Någon som gör ivf på Sophiahemmet?


    Jag gör på Sophiahemmet :)
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-23 13:00:37 följande:

    Ojoj, läs inte vidare om du inte har nerver av stål, jag fick plus då embryot var 11 dagar ;) På ägglossningstestet syns det ofta lite tidigare, det blir positivt.


    Haha! Läste vidare ;) vågar inte göra nåt test! Hade du 5dagars?
  • Anonym (Funderare)
    Lillamiia skrev 2020-05-23 10:41:05 följande:

    Åh vad kul att hitta någon mer som gör på samma ställe! Jag har inte läst tråden direkt men berätta gärna lite mer om din resa och hur du ligger till nu! Kram


    Oförklarligt barnlösa. Började försöka för drygt 2 år sen...olika hinder på vägen å för 7 mån fick vi missfall i v 7. Vår ansökan gick inte igenom å får vänta 5 mån för ansökning igen. Kör privat. Mina nerver klarade inte att vänta på att få vänta längre. Är som du ser på rd 10 av 2 dagars å vågar inte testa...haha.

    Berätta om er resa :)
  • Anonym (Funderare)
    Lillamiia skrev 2020-05-23 19:17:11 följande:

    Okej. Vad jobbigt att inte veta varför. Men skönt att du fått befruktade ägg och att ni nu har ett insatt jag skulle inte heller våga testa fastän jag skulle vilja haha, du får se när du ska testa då?! Ja man orka ringde vänta hur länge som helst! Gick ansökan inte igenom för att ni haft missfall?

    Hur många ägg fick ni ut och hur gick er ivf till? Är det första ivf försöket?

    Jag beklagar missfallet måste varit jättetufft vi har försökt sen Augusti 2018, verkligen försökt alltså! Som vi har legat i haha. Men de gick inte och utredningen visade att jag hade pcos äggstockar. Fick letrozol som ja tagit 7 ggr varav 6 gånger med dubbel dos. Har inte tagit sig. Senaste två gångerna även med ovitrelle. Aldrig haft ett positivt gravtest. Så nu hoppas vi på det bästa. Men kanske får ja inte börja med sprutorna förrän i augusti när dom öppnar igen för dom såg på ultraljudet att en fest av en follikel va kvar i äggstocken. Den skulle förmodligen komma ut med nästa mens som jag förväntar imorn. Då blir de nytt ultraljud om ett par dagar för att se om den är borta och då kan vi sätta igång!


    Ja jag tror jag väntar med testet, får se hur länge ;)

    Ja precis, man måste vänta ett år om man blir gravid på egen hand men missfall, förjävligt enligt mig.

    Haha...ja förstår! Man ligger verkligen i ;) inte det roligaste sexlivet kanske haha.

    Fick ut 5 ägg, 4 befruktade. 1 sattes in 2a dagen å 1 till frysen 5e dagen. Första försöket ja.

    Ja men pcos kan ju ändå vara bra för äggreserven å bättre med åldern om jag förstått det rätt.. så förhoppningsvis får du många fina ägg :)

    Ja man börjar ju sprutor på 2a eller 3e mensdagen så hoppas ni får göra ultraljud innan å att det ser fint ut så ni kan starta :)
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-23 16:57:31 följande:

    Ja 5-dagars, men det brukar inte ha någon betydelse, det enda som betyder nåt är åldern på embryot (enligt mig). Det har alltid synats på dag 11, riktigt svagt, men riktigt starkt på ägglossningstest samma dag, för mig. Tror absolut du vågar testa :) Om du vill veta tidigt med risk att det ändras.

    Var förberedd på att det lika bra kan bara negativt och då ska man ändå orka fram till testdag.. Eller att det kan vara positivt och sedan bli negativt. Men för mig har det varit viktigare att veta om något litet sker eller inget. Testa på egen risk ;)


    Hehe ja jag har tänk en del fram å tillbaka! Vill nog vänta lite till, får se hur länge...hehe svårt!! Väger för å nackdelar! :)
  • Anonym (Funderare)
    lillalillas skrev 2020-05-23 16:43:42 följande:

    Jag hoppar in här om det är ok. :) Är så tacksam för alla trådar här på familjeliv, känns skönt att inte vara ensam med alla frågor och funderingar och blir så glad när ni lyckas. Det ger en hopp. :)

    Jag och min sambo har försökt bli gravida i tre år och påbörjade IVF i februari som blev totalfrys pga risk för ÖS. Snart dags för FET 2. Är det någon som vet hur statistiken är angående tvådagars embryo jämfört med blastocyst? Ska göra min andra FET på måndag och då är det en tvådagars. Förra FET fick jag missfall i vecka 5 med blastocyst.

    Finns så mycket att läsa om blastocyster men inte om FET med tvådagars... Någon som lyckats med det i naturlig cykel? Tar inte några hormoner.


    Välkommen! Det är bara att hoppa in! :)

    Lycka till med FET 2! :)
  • Anonym (Funderare)

    Kan de va sant?! Gråter!! Kände mensvärkar igår kväll å kände att de var kört. Så behövde testa! Känner mig helt överväldigad :D

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet