• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Gosan28 skrev 2020-06-01 11:44:28 följande:

    Men äh vad skönt att det är fortsatt positivt för dig :)

    Finns det några risker med att göra ultraljudet tidigare? alla kliniker verkar ha olika riktlinjer en del redan i vecka 6 har jag hört!

    Jag får åka hem från sjukhuset nu! Fortfarande dålig såklart men får höra av mig om jag skulle bli sämre så får jag komma tillbaka helt enkelt. Så skönt att få komma hem och bara vila och gosa med min pojkvän, saknat honom så. Ensamheten på sjukhuset har nästan varit det värsta!


    Tror inte det finns några direkt risker med tidigt ultraljud nej.

    Har också hört från vecka 6 men man vill ju se ett hjärta om det går så frågan om när?! :)

    Åh vad skönt! Då får du bara ta det lugnt nu då? Men skönt ändå att det vart de värsta å inte det fysiska ;)
  • Anonym (Funderare)
    kazoo skrev 2020-06-03 08:10:51 följande:

    Hej,

    Har precis reggat mig på familjeliv, men följt den här tråden ganska länge.

    Jag och min man blev godkända för IVF för ett år sedan och började behandling så pass lagom att vi hann göra en insättning (som inte fastnade) innan corona och vår mottagning stängde ner.

    Nu har de precis öppnat igen och planen var att vi skulle få göra insättning vid nästa ägglossning, ungefär i mitten på juni. Nu har jag dock lyckats bli gravid på naturlig väg ändå! Det känns naturligtvis helt fantastiskt, men samtidigt är detta första gången jag lyckats bli gravid och har en stor rädsla att det kommer sluta i missfall.

    Jag ska ringa vår mottagning och berätta men jag vet inte vad de kommer säga. Kommer vi bli utskrivna från mottagningen på en gång? Tänk om det blir missfall (risken är ju rätt hög trots allt) och så lyckas vi inte bli gravida på egen hand igen. Då måste vi alltså börja om hela karusellen och dessutom vänta i ett år till. Eller är man fortsatt inskriven tills det faktiskt blir en bebis?

    Är det någon som vet hur det här fungerar?


    Jag är inte säker på hur det funkar i ditt fall men vi fick missfall efter 1,5års försök och var tvungna att vänta 1 till år för ivf. Nu är du redan inskriven så vet inte hur det funkar.

    Jag hade väntat att höra av mig och om de blir missfall så hade jag inte gått till gynmottagning eller liknade för då står det i journalen. Ångrar att jag gjorde det, men vad visste jag. Hela systemet är dåligt tycker jag för man borde kunna få hjälp när man fått missfall utan att bli straffad för det. Nu när ni redan är i svängen så vet jag inte hur det funkar. Och ni behöver nog berätta att ni är gravida förr eller senare, men vänta så länge det går är mitt tips..kanske man kan säga att man vill ha en paus?

    Lycka till!
  • Anonym (Funderare)
    kazoo skrev 2020-06-03 12:26:17 följande:

    Tack så mycket! :D

    Ja det är ju det jag är rädd för, att ett eventuellt missfall kommer göra att vi inte får fortsätta med IVF utan måste vänta över ett år igen.

    Förstår hur du tänker, att inte prata med mottagningen, men jag vill samtidigt få bekräftelse från vården att allt står rätt till, få göra ett tidigt ultraljud och det som man annars får om man blir gravid efter IVF :(


    Det finns ju alltid det privata alternativet, och läste att ni har två blastocyster i frysen så då blir det kring hälften. Alltså runt 20000kr att sätta tillbaka. Ja det är bara att gå privat å göra vul.

    Går nog bra så du slipper oroa dig! :)
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-06-03 12:55:51 följande:

    Hej på er igen!

    Hoppas ni mår bra :) enligt min app jag laddade ner gick jag in i vecka 5 idag. Känns helt overkligt att redan vara i vecka 5 haha.

    Min mage är fortfarande gigantisk och jag kämpar på med smärta och allt därtill. Men har en liten fundering nu när solen är framme.... säkert jättedum fråga, men kan man sola efter en ivf behandling och tidigt i graviditeten?


    Ligger i solen å läser detta ;) har inte hört något kring sol iaf! :)

    Härligt!
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-06-03 15:53:10 följande:

    Åh vad härligt! Då ska jag också våga mig ut här i dagarna! Så blek och glåmig haha.

    Hur mår du nu då? :)


    Jag mår bra! Är bara lite trött, kan ta en tupplur lite när som! Molvärk kommer när jag är still å aldrig när jag rör mig. är på 5+1 idag så drygt en vecka framför dig :)

    Man ska ju få i sig d-vitamin så tänker att lagom sol är bra ;)
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-06-03 16:12:59 följande:

    Fy. Precis varit på KUB, NUPP och ultraljud. Lilla pyret såg ut att må bra på alla sätt inkl NUPP men 1:21 sannolikhet för DS :( Erbjuden utökad test iom under 1:50.

    NIPT kollar bara 3 kromosomer så vi fick även erbjudande att göra fostervattenprov eller moderkaksprov. Vi skippar NIPT och väljer fostervattenprov direkt istället. Det ger lägre missfallsrisk än moderkaksprov. NIPT kommer egentligen inte ge tillräckligt med info och tar typ 2 v att få svar på.

    Visste att sannolikheten för DS skulle bli rätt hög pga min ålder (41) men inte SÅ hög.

    Har tid 16 juni för provtagningen.

    Aldrig får man vara riktigt glad


    Åhh!! Va jobbigt att man inte kan gå med en glad känsla därifrån?! Förstår att det är jobbigt. Undra hur de räknar ut en sån siffra exakt?! Är det alltså ca 5% risk? Inte så hög ändå...eller? 95% chans till inte DS! Försök hålla modet uppe till den 16e, får man veta på en gång?
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-06-03 17:35:28 följande:

    Tröttheten känner jag igen också. Sover så mycket! Väldigt skönt att ha en ursäkt att få ta en tupplur när som helst haha. Hade du fått datum för ditt ultraljud föresten?


    Haha eller hur!! Ja när jag ringde in i måndags!, den 17juni. V7+1 om exakt 2 veckor! Såå nervigt! Sa jag att jag testade digitalt i morse å den visade 3+ ?! Hade en kvar så tänkte att jag lika gärna kunde testa! Är ju på v3 å 2 dar enligt deras räkningar! Så det känns iaf bra mot förra gången när den inte kom upp mer än 1-2v. Vet att det egentligen inte säger mycket om framtiden men just nu känns de bra iaf! :)

    Hur gör du nu? När ska du meddela? Eller vet dom redan? Har du fått tid?
  • Anonym (Funderare)
    Gosan28 skrev 2020-06-03 21:23:09 följande:

    Men wow vad spännande!!! Så kul att du fått en tid. 2 veckor kommer gå superfort :) Så himla kul att följa dig. Hoppas att allt fortsätter i rätt riktning nu.

    Min klinik vet redan eftersom att jag har överstimuleringen. Men har min testdag på fredag så är det fortfarande positivt då (vilket det ska vara!!!!) Så ska jag ringa för att boka tid om 3 veckor antar jag då. Någongång i vecka 8 där också :). Tänkte att jag ska fråga dem om vad som kommer hända med min överstimulering.... vill bara att det ska försvinna men känner mig oförändrad sedan i helgen... :(


    Ja hoppas 2 veckor går fort! :)

    Ja du kanske ska ringa å fråga redan nu om vad som händer med ös, om det finns någon plan om det är oförändrat. Ja det samma att följa dig :)

    Asså jag tror jag redan börjar få nån sorts foglossning...nu har det börjat ila å göra ont runt svanskotan å rumpan liksom...kommer å går å ilar till!! Är det nån annan som upplevt det? Läste att de kan komma tidigt, trodde alltid de kom senare. 2 av 10 får det. Nån här som känner igen sig?
  • Anonym (Funderare)
    kazoo skrev 2020-06-04 08:06:32 följande:

    Ja det känns både superkul och nervöst!

    Det är ju lite det som är kruxet, hade kliniken varit stängd för återföring en månad till hade det känts lättare att avvakta, men nu var ju planen att jag skulle ringa ändå för att säga att mensen kommit och förbereda för återföring om ett par veckor...

    Känns ju lite ledsamt att man som vårdtagare ska känna ovilja att ta kontakt med vården i rädsla att bli nekad framtida hjälp, när det här borde vara något glädjande.

    Har inte bestämd mig för hur vi ska göra, mannen är halvt övertygad om att de speciella omständigheterna som varit med corona gör att eventuellt missfall inte räknas mot oss, men jag tror att vi förbrukat den möjligheten eftersom det ju hade räknats om vi inte redan var godkända. Så svårt att veta!


    Svårt att veta ja men ta det säkra före det osäkra å säg att ni vill ha paus. Gå på vul privat. De följer ju vissa regler å vet inte vad som gäller när man är inne i systemet. Men jag vet att om man lyckats på egen hand oavsett om det tagit 2 år å man får missfall så kallas det sekundär infertilitet och man får inte ivf tills det går ett år till och om man får missfall igen inom ett år så får man vänta ett år till. Så man kan få vänta väldigt många år om man går via landsting. Nu har ni ju två i frysen så de kan ni ju annars använda för halva priset :)

    Men tänk på att detta kommer funka å pausa det andra! Mitt råd iaf ;) hoppas de håller hela vägen!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet