• Mudcakemonster

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-03 21:28:37 följande:

    Jag är glad om någon har nytta av allt jag tyvärr fått lära mig under dessa många år av skit och ivf och missfall som vi har bakom oss, någon nytta av det liksom! ;)

    Min klinik ville boka första UL till 7+. Senast såg jag det redan 6+4 (fick UL pga blödningar), men då var de väldigt noga med att på förhand säga att det kan hända att inget syns trots att allt är okej.


    Men allting kommer nog att gå bra till slut skall du se <3 det är skönt att du har lugnat ner mig med din visdom. Tack för det!
  • Mudcakemonster
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-07 13:13:49 följande:

    Ja det är olika har jag också märkt... Men du hade ju naturlig cykel så då är progesteronet egentligen onödigt då du haft ägglossning och kroppen kör på som vanligt, men många ska ta det ändå en tid för säkerhets skull, det gör ju inget illa heller. I princip skulle det väl inte behövas vid färskåterföring heller eftersom gulkropparna torde funka, där tar mitt minne/kunskap slut kring varför de ändå alltid tas efter ivf :) I exempelvis en konstgjord cykel så är det ju absolut nödvändigt för kroppen bildar inte progesteron själv då inget ägg lossnat. Jag tog det någon vecka efter plus tills paketet var slut vid färskåterföring. Nu i naturlig cykel har jag inte tagit progesteron alls (såååå skönt :D )


    Ja just de! Du har så rätt :) Har förresten ännu ?mensvärk? i ländryggen och ibland i magen. Man blir ju nojig men ändå nöjd att känna att nåt händer där inne.
  • Mudcakemonster
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-07 14:55:51 följande:

    Mja kanske inte längre nu när du frågar... Hade det för några dagar sedan senast tror jag. Nu önskar jag att jag hade lite mensvärk ändå :D Jag torde vara i vecka 7+ nu. Om man skulle veta om därinne finns nånting... Jag har egentligen inga symtom nu utom att brösten ömmar lite sen någon vecka tillbaka. Inget illamående eller annat som alla andra pratar om.

    Vi har flyttat till annan stad här emellan så jag kan inte gå på UL på gamla kliniken. Jag skulle ju kontakta nån klinik och be om att få göra ett privat UL men inte fått det gjort och det känns på något sätt svårt att ringa upp nån och försöka boka ett...sen är det liksom allvar, tänk om där verkligen inte är nånting! Önskar jag hade kunnat fortsätta på gamla kliniken och de bara hade bokat ett för mig, så det bara var att gå. Jag vill ju veta om jag är gravid men samtidigt så skrämmande att boka ett UL och ta reda på det. Vet inte om nån hänger med i mina konstiga tankar! :D


    Men klart att du är gravid <3 men kan förstå att det känns jobbigt inen ny stad. Ta itu med det imorgon. Du borde ju få göra ett UL nu om du är i vecka 7! Jipiii!

    Jag fick tid till ul den 27.4. Men dom sa när dom ringde att de kan hända att det avbokas ifall polikliniken stängen pga korona viruset. Då vet jag inte vad jag skall ta mig till!
  • Mudcakemonster
    Anonym (Louise) skrev 2020-04-09 03:15:47 följande:

    Hej alla ni som längtar!

    När är tidigast ni har tagit ert test och fått plus? Har känt igen mycket som beskrivs och nästan trott jag vart gravid. Sett så många som tagit tidig fes, så jag gjorde det. Visade att jag inte är gravid. Ska egentligen testa lördag.


    Såhär såg det ut för mig då jag plussade (är nu i vecka 4+5). :) Testat med billiga tester one step.

  • Mudcakemonster
    Anonym (Louise) skrev 2020-04-09 15:56:27 följande:

    Tack och grattis!! Hoppas allt går som det ska.


    Ja verkligen! <3 Hoppas du får ett plus på lördag!
  • Mudcakemonster
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-09 19:07:07 följande:

    Åååh äntligen, VUL idag 7+3 och ett litet hjärta som slog ihärdigt! :) Känns så overkligt. November då...?! Hur ska man klara sig till vecka 12 nu utan att veta vad som händer därinne :o


    Jippiiiii så härligt!!! Megagrattis!!! Blir så glad!!! Hoppas jag också snart får bekräftat att vårt lilla hjärta också slår. (Tid först 27.4) eeeeeevighet! :)

    Hur mår du annars?
  • Mudcakemonster
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-09 22:23:04 följande:

    Tack snälla, du kommer säkert se samma den 27e! :) Vad blir det för vecka då?

    Jag mår bra annars, inga symtom fortfarande dock.. Lite ömma bröst. Läkaren som gjorde VUL frågade först om symtom, illamående? Nej... Känslig för lukter? Nej... Känningar i magen? Nej...

    Men vågade ladda ner en gravidapp och ta reda på BF, det vågade jag inte innan. Hoppas allt fortsätter bra, känns som vilken dag som helst kan detta ta slut. Jobbigt, man borde ju bara vara positiv! Stämmer det att nästa UL är vecka 12? Önskar man kunde kolla på VUL att hjärtat slår varje vecka :D

    Hur håller ni andra ut?


    Ja det måste MÅSTE bli så för oss också <3 då den 27:e är jag i vecka 7+2 alltså väl vecka 8 säger man?

    Du skall absolut tänka positivt! Tänk så härligt att glida igenom graviditeten utan att må illa och ha andra skrämmande symptom. Jag har mensvärk heeela tiden så att gå på toa är alltid väldigt traumatiskt.
  • Mudcakemonster
    Alex1992 skrev 2020-04-17 20:19:55 följande:

    Är det någon av er som har gjort fet? Ostimulerad/stimulerad?

    Varje steg i ivf behandlingen så oroar man sig, nu är jag orolig att slemhinnan inte ska vara tillräcklig tjock...jag tar progynon 6 mg om dagen. Har aldrig tagit det förut och vet inte hur min kropp kommer svara. Jag har ingen egen mens/ägglossnings därför kör jag stimulerad. När slemhinnan är tillräcklig tjock ska jag ta Litinus i fem dagar innan insättning för embryot är 5 dagars.


    Jag är nu gravid med mitt första plus någonsin! :) går in i vecka 8 i morgon så det är nytt för mig. Detta var just genom ostimulerat FET. Det enda jag tog var gulkroppshormor kur som började en dag innan fet. När skall du på nästa vul för att checka ifall slemhinnan är tjock? Håller tummarna för dej <3
  • Mudcakemonster
    Alex1992 skrev 2020-04-18 18:42:05 följande:

    Åhh vad kul! Grattis :)

    Jag ska på vul 27/4, det ska bli spännande o se om det blivit något! Men fick veta att annars så ökar man bara dosen så det lär nog bli tillslut hehe!


    Jag har också vul på samma dag! :) här i endan hoppas vi på att få se en bebis.
  • Mudcakemonster
    GlitterLina skrev 2020-04-24 08:50:50 följande:

    Kroppen är verkligen konstig att den ej fattat att fostret är dött snyft :( :( tog ett test till idag för att se om det va på väg att försvinna men icke, testet va superstarkt & gravstrecket va starkare än kontrollstrecket.

    Jag är så ledsen :( & yngre blir man ju inte!


    Kramar om dej i mängd och massor!
  • Mudcakemonster
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 10:09:10 följande:

    Folks, hur orkar ni med ruvartiden? Tycker det känns väldigt svårt. Är på RD 5 nu med 2-dagars embryo. 

    Jag vet att man inte ska, men kan inte låta bli att googla saker mer än en timme om dagen. 

    Jag jämför symptom med den enda gång jag fick svagt positivt naturligt, och känner inte något nu, så min känsla att embryot redan gett upp (jag vet att det är helt ovetenskapligt och man behöver inte ha symptom när embryot är 6 dagar gammalt). Ändå har jag 1.5 vecka kvar till testdagen, så hur orkar man? Jag är rädd för att man blir mer och mer besviken med tiden när symptomen inte dyker upp, och ändå måste man vänta ut tiden. Kanske känner jag så här för att vi inte har embryon i frysen och har dålig prognos för fortsatt IVF.

    Förlåt för ett negativt inlägg. Men vad gjorde ni för att stå ut under ruvartiden? Och den frågan som jag previs lovade mig att inte ställa: När kom de första symptomen med 2 dagars embryo för er?

     


    Spännande!! Jag är gravid för första gången i mitt liv, nu i v 10 :) Jag hade egentligen inga symptom förutom gas i magen. Testade med billiga test som en galning, men det var spännande att följa med för jag testade svagt plus på rd 6 och sen var det spännande att följa med.

    Skall du tjuvtesta?

  • Mudcakemonster
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 22:58:35 följande:

    Nej, sks inte testa alldeles för tidigt i alla fall. För trött på tjuvtestandet och inbillningssträck från mina naturliga cykler ;) . Och desperationen som följer.

    Fast om du hade en blasto, så var ditt embryo 11-12 dagar gammalt när du började testa. Det kanske jag kan tänka mig göra.


    Jo man blir ju lite galen av alla späkstreck, men mig lugnade det ner och var spännande att följa med :) jag hade bara en tredagars, så det syntes tidigt ändå av nån orsak :)
  • Mudcakemonster
    Trädet91 skrev 2020-06-06 08:46:53 följande:

    Jag på 3dp6dt. Kan inte påstå att jag känner av så mycket. Försöker låtsas om som att ingenting har hänt men det är svårt att inte känna efter hela tiden. Testdag är dag 12, känns svårt att vänta så länge. Har du känt av några symptom än och när blir testdag för dig?


    Hiihhi jag orkade inte hålla mig alls och fick svagt plus på rd6 :) nu är jag i vecka 14! Helt otroligt!

    Lycka till!!

  • Mudcakemonster
    Trädet91 skrev 2020-06-06 16:50:06 följande:

    Så himla härligt! Grattis!!

    Nä om jag känner mig själv rätt kommer jag nog inte heller att ha disciplinen och hålla mig borta från att testa. Var det också en 6-dagare som du hade när du testade på rd6?


    Nej det var en 3-dagare som vi hade :) så syntes redan på test som 9 dar gammal.
  • Mudcakemonster
    Astrid40 skrev 2020-06-06 17:43:02 följande:

    Mudcakemonster

    Fick du bra värden på din kub?

    Jag känner att jag inte kan glädjas riktigt innan jag fått resultat på fostervattenprovet och det är ju några veckor dit. Läste på lite om havandeskapsförgiftning, det var inte heller nån munter läsning :)


    Jo vi fick jättebra resultat! Jag var mega nervös innan men sån tur helt i onödan.

    1,4mm bred var nackmåttet och vill minnas att risken låg på 1:90000 och trisomi 18 på 1:100 000

    När ska du på KUB?
  • Mudcakemonster
    Astrid40 skrev 2020-06-09 06:26:20 följande:

    Ja, det var ju jättebra siffror.

    KUB förra veckan. Ul, NUPP å trisomerna bra men DS 1:21 så ska göra fostervattenprov nästa vecka. Kan inte glädjas riktigt innan vi fått resultaten. Oro hela tiden. Gillar inte nålar + missfallsrisken med fostervattenprov, men vi vill veta så har inget val.


    Oj oj så tråkigt! Förstår att det säkert känns urjobbigt!!! Skall skicka extra tankar till er och hålla alla tummar och tår. Vet att det inte är lätt, men försök tänka såhär:Sannolikheten att allt är ok är ju ändå på er sida!

    Kämpekram!
  • Mudcakemonster

    Jag plussade svagt på rd 6 med ett tredagars :) så visst kan man plussa tidigt. Nu i vecka 16 <3

    Lycka till!


    Grilimy skrev 2020-06-24 21:14:07 följande:

    Jo jag vet morgonurin är bäst, men höll mig i två timmar i alla fall :) läst att de flesta som får femdagars plussar redan allt från rd4-8 och har inte sett nån som fått neg rd9 och ändå varit gravid. Men hoppas få höra någon som gjort det. :) Tänkte testa rd11 igen men är mest fundersam varför äl test gav utslag.


  • Mudcakemonster
    Astrid40 skrev 2020-07-09 12:41:44 följande:

    Lilltjejen visade upp sina bästa sidor idag på RUL så allt så normalt fint ut. En riktig sprattel-maja är det :D

    I em ska vi berätta för familjen på min sida. Mamma ska få en liten försenad morsdagspresent. :)

    På lördag ska vi till makens familj. Har beställt en rosa prinsesstårta som vi ska ha med:)

    Nu äntligen kanske man kan få slappna av lite och


    Ååh så underbart! Grattis! Vår lilla sprattlade på senaste ul så mycket så vi inte fick veta nåt kön ännu :) hihi så här finns också en livlig en.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet