• AndreaBD

    Varför är kvinnlig blottning okej men inte manlig?

    Är du seriös? 

    Tror du att kvinnor står i en park och blottar sig för män? Det brukar inte hända, helt enkelt. 

  • AndreaBD

    Poängen är ju också att kvinnor är rädda att om en man blottar sig, så har han kanske tänkt göra mer också. De är rädda för våldtäkt helt enkelt. Vilken man skulle vara rädd för att en kvinna står i nån park, blottar sig och våldtar honom? ! Och sedan är hon kanske också starkare än han? Och slår honom? 

    Allt sånt har ju kvinnor inte gjort hittills. Men att kvinnor är rädda för att män gör så - det finns ju anledning till det! 

  • AndreaBD
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 14:17:06 följande:
    Om det skulle hända då? Det har säkert hänt någon gång.
    Då finns det lagar man kan använda sig av. Då fanns det säkert misshandel, hot, olaga tvång m.m. med. Så man kan alltid straffa personen tillräckligt mycket om man verkligen drar till med allt som finns. 
  • AndreaBD
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 14:41:50 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnkRz1/tv4-stjarna-domd-for-blottning

    "Hon blottade brösten för en vilt främmande man i Humlegården i Stockholm.

    Nu har TV400:s programledare Nour El-Refai dömts till 10 800 kronor i böter, enligt Metro.

    Mannen tog väldigt illa vid sig, och trots löften om att inslaget inte skulle sändas polisanmälde han händelsen. Nour El-Refai ångrar sig inte.

    ? Nej, för jag har inte handlat fel på något sätt. Och jag har ju bett om ursäkt. Däremot kan jag tycka att det är sorgligt att en människa känner sig kränkt.

    ? Det var inget sexuellt över det. Det är därför det är så befängt.

    På fredagen fälldes Nour El-Refai för ?nakenchocken?. Hon dömdes till 10 800 kronor i böter. Meter Television, som stod bakom humorprogrammet, har beslutat att överklaga domen.

    Nour El-Refai lämnade under hösten TV 4 för Strix Televison. TV4:s kanalchef Tora Heckscher har förklarat att beslutet var El-Refais eget."


    Kanske blev han mest skrämt att någon bara hoppade fram så där. Man kan ju också tänka att någon som blottar sig  - och dessutom en kvinna, vilket är ovanligt - kanske drar hon en kniv också. Det vet han ju inte. Så det är ju inte konstigt att han kände sig påhoppad.  

    Och det blir ju också polisanmälan, så vad klagar du över?
  • AndreaBD
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 14:52:04 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/VRG7xr/kvinnor-blottar-sig-pa-internet

    "Kvinnor ligger mycket sällan bakom de fall av blottning som anmäls till polisen. Men erfarenheter av den nationella hjälptelefon som invigdes i våras, dit personer som har svårt att kontrollera sin sexualitet kan ringa, visar att kvinnor med samma blottningsbeteende förekommer. Det menar Niklas Långström, forskningsledare inom Kriminalvården.

    ? De är mindre benägna att gömma sig bakom en buske i ett bostadsområde, utan blottar sig oftare i webcam-format på internet.

    Den absoluta majoriteten av faktiska blottare är män. Undersökningar från Brottsförebyggande rådet pekar samtidigt på att kvinnor som begår sexualbrott i lägre utsträckning anmäls.

    Närmare 90 procent av dem som har utsatts för sexuella gränskränkningar anmäler det inte. En av faktorerna som påverkar är om förövaren var en kvinna. Var det en man stämmer det bättre med hur vi tänker oss en gärningsperson, säger Långström.

    Per tvekade inte och polisanmälde blottaren. Som läkare är han van vid att se nakna människor. Men det hjälpte inte när kvinnan ryckte upp sin röda rock och visade sina bröst."


    Det är väl en himla skillnad om de gör det över nätet! Då kan man ju klicka bort personen. 
Svar på tråden Varför är kvinnlig blottning okej men inte manlig?