• boshab

    BIM December 2019

    EllaLo skrev 2019-11-25 17:30:39 följande:

    Jag jobbar också inom vården, där det periodvis förekommer hög vårdtyngd. Är däremot mer rädd för t.ex. cytostatika och andra läkemedel som är dåliga vid en graviditet. Kommer berätta för min chef rätt tidigt just för att kunna undvika att arbeta nära vissa läkemedel. Kan kanske vara en idé för dig med så man på något vis kan komma överens om att du inte behöver ta den tyngsta biten när du är längre in i graviditeten? :)


    Några som skriver om sin jobbsituation så vet inte vem jag ska citera haha. Men kommer också behöva säga till min chef tidigt vid en eventuell graviditet, vilket känns halvjobbigt. Dels för att han måste säga till personalplaceraren, vill helst inte att det ska läcka ut så att hela arbetsplatsen vet. Framför allt eftersom jag måste säga det tidigt för att omplaceras :/
  • boshab
    EllaLo skrev 2019-11-25 18:48:13 följande:

    Jobbigt... Tänker att din chef bör väl ändå ha ?tystnadsplikt? och inte yppa något. Men personalplaceraren hmm, svårt det där...

    Insåg precis själv att jag endast kommer vara i 4+ några dagar när jag borde berätta för min chef för att slippa stationeras nära dåliga läkemedel, Känns tidigt!


    Kommer även säga att han inte ska säga till någon men förstår att han måste säga det till personen som sköter schema och placering.

    Ouch! Det är tidigt! Typ direkt efter ett plus. Men man måste ju göra det som är bäst för bebis. Jag kan nog vänta till v7/8 ungefär beroende på när under månaden det är! Så är väl inte jättetidigt men vissa kan ju dröja riktigt länge :)
  • boshab
    FruA2019 skrev 2019-11-25 21:25:31 följande:

    Bim på söndag. Mår rätt illa ikväll, antagligen något skit som går då det ännu är tidigt men hoppas gör man alltid. Ska testa imorgon på bim-5. Plussade med mina andra två på bim-4. Hur mår ni andra med BIM runt hörnet? :)

    Ang jobb, här är en till inom vården, hemtjänsten. Där man är på fötterna konstant. Med andra barnet kom foglossningen i vecka 10 så räknar med nått sånt igen. Får se hur det kommer gå att jobba. >.


    Klart man ska hoppas :) Spännande att du ska testa idag! Jag är på BIM-8 idag, känns som en evighet men känner mig på nåt sätt ändå lugnare denna cykel. Har haft jobbiga 2-3 månader och hoppas att jag har gråtit ut det jag behövt gråta haha.

    Kommer nog testa tidigt på BIM-4. :)
  • boshab
    FruA2019 skrev 2019-11-25 21:25:31 följande:

    Bim på söndag. Mår rätt illa ikväll, antagligen något skit som går då det ännu är tidigt men hoppas gör man alltid. Ska testa imorgon på bim-5. Plussade med mina andra två på bim-4. Hur mår ni andra med BIM runt hörnet? :)

    Ang jobb, här är en till inom vården, hemtjänsten. Där man är på fötterna konstant. Med andra barnet kom foglossningen i vecka 10 så räknar med nått sånt igen. Får se hur det kommer gå att jobba. >.


    Och på tal om symptom så har jag haft lite stickningar vid livmodern i några dagar och nu känns det konstigt vid livmodern. Det gör inte ont men känns. Vet inte hur jag ska förklara...

    Fick en rosa flytning i lördags också. Och har ömma bröst. Men vet inte vad som är pga vad haha :)

    Blev du sjukskriven med förra barnet eller hur länge kunde du jobba?
  • boshab
    EllaLo skrev 2019-11-26 06:46:41 följande:

    Känns lite väl va? Nä funderar nästan på att sjukanmäla mig specifika datum.. känns på tok för tidigt. 7-8 känns mer okej, men då hamnar man plötsligt vid jul ungefär..Spännande!!! Kan det vara en nidblödning tro?


    Ja, gör det som känns bäst. Men kan ju vara bra att säga till chefen också så att du slipper "förlora" pengar genom att sjukskriva dig.

    Vågar inte hoppas, men kan vara! Alla får ju inte nidblödningar heller. Jag tempar också, har inte fått någon extremdipp som man kan få vid implantationsdipp. Men är inte alla som får dem heller haha :)
  • boshab
    MW90 skrev 2019-11-26 08:40:36 följande:

    Så roligt med att några har symtom :)

    Själv var jag hos gyn igår för att jag har haft som mensvärk i ca 4 veckor nu.

    Han hitta inte orsaken till varför men antagligen så håller kroppen på att komma igång igen efter min operation nu i september för utomkveds.

    Det han hittade var att jag snart ska ha ägglossning (vilket jag redan vet) men han såg att det mest troligt är två äggblåsor som kommer spricka denna omgången.

    Jag hoppas bara att det ena släpper så inte båda två gör det. :)

    Lycka till ni andra :D


    Spännande att det snart är ägglossning på g! Är själv tvåäggstvilling och är livrädd för att själv få tvillingar haha. Lycka till!
  • boshab
    MW90 skrev 2019-11-26 15:41:26 följande:

    Ja jag väntar på att få känningar. Bara det att när jag får det så vill jag inte mer för det gör så grymt jävla ont på mig. Haltar mig fram i ca 2 timmars tid när ägget släpper ;(

    Oj, då finns ju risken att du kan få tvillingar själv ju.

    Eller ja risk eller chans beror ju på hur man ser det.


    Oj! Låter inte kul. Framför allt om det är två ägg som släpps. :( Inte hört någon som har så ont, kan knappt föreställa mig. Jag brukar ha väldigt ont vid sex just vid ÄL, brukar bara önska att sexet tar slut så förstår känslan av att inte vilja mer.

    Jo, risken är lite större. Läst nånstans att det är dubbelt så stor risk - men risken ligger på typ 2% eller nåt sånt. Självklart skulle jag omfamna en tvillinggraviditet, men det känns läskigt.
  • boshab
    MW90 skrev 2019-11-26 19:39:39 följande:

    Nej jag har heller aldrig hört någon som har så ont.

    Jag behöver ju inte ta ägglossningstest precis för att kolla när jag har ägglossning ;)

    Ja att ha ont vid sex just vid ägglossning har jag hört att vissa har o även jag då.

    Ibland vill man bara gråta för att det gör så ont ;(

    Ja men precis, man vill bara att samlaget ska vara över o få det överstökat.

    Sist fick jag ta morfin för att jag hade så ont o inte mannen skulle misstänka att jag hade ägglossning för då kanske han inte hade kunnat leverera så att säga. O han vill såklart inte att jag ska lida mig igenom ett samlag.

    Vi försöker istället ha sex dagen innan o dagen efter så jag slipper den värsta smärtan.

    Oj dubbelt så mycket?! Shit så läskigt ;)

    Jag har en vän som hade trillingar, men två av dom dog i tidig graviditet o bara den ena överlevde, men när hon berätta så blev jag så chockad. Trillingar liksom. O hon är själv tvåäggstvilling;)


    Det är sant, klart det finns fördel också! :)

    Precis, det är hemskt. Samtidigt "måste" man hålla det inne så att sambon inte kan komma för att han märker att det gör ont. Brukar ju försöka med ställningar som inte blir lika påtagliga, och efteråt kan jag säga att det gör ont.

    Inte tänkt på det men det klart - ska försöka pricka in mer sex före ÄL :)

    Undra varför vissa får så mycket mer ont vid ÄL och annars inte har ont genom cykeln.

    Åh herregud! Trillingar! Får be till högre makter att jag inte har genen att släppa fler ägg ;)
  • boshab
    MW90 skrev 2019-11-27 12:44:48 följande:

    Skrev ett inlägg igår eller när det nu var att jag hade varit hos gyn o han sa att jag kanske släpper två ägg.

    Idag skickar min storasyster o skriver att hon väntar tvillingar :D snacka om en chock. Hon o jag hade skojat om detta i måndags när jag såg hennes mage. Den var så stor för att vara i vecka 13.

    Sen berätta jag om mitt besök hos gyn.

    Så det är verkligen så att vi bär på den genen! Herre jävlar!!

    Jag hoppas jag endast släpper ett ägg nu alltså haha!!!


    Men wow! :D haha! Vad sjukt! Vore ju sjukt coolt om du skulle bli gravid med tvillingar nu alltså :D
  • boshab

    Vad roligt att två redan plussat! :) Grattis till er! Nu hoppas vi att det trillar in fler allt eftersom :D

Svar på tråden BIM December 2019