• Zarch

    Varför tycker så många mammor och bonusmammor illa om varandra?

    Först och främst så tror jag att orsaken till att bonusfarsorna har det lättare är för att kvinnan/mamman oftast är den dominanta och har sin ?shit ihop? eller vad man ska säga. Hon ger honom plats i sitt och sina barns liv utan att be om tillåtelse från exet om man säger så. Tyvärr har män sämre förmåga till detta skulle jag säga om man ska generalisera, män kastar snarare in sina nya kvinnor in i lejongropen där hon får slåss för sin egen plats i hierarkin.

  • Zarch
    Akidoki skrev 2019-11-12 13:12:00 följande:

    Att använda begreppen biomamma och bonusmamma är säkerligen ett nästan idiotsäkert recept mot katastrof. Det finns bara en mamma och det finns bara en pappa.

    Förutom naturligtvis i samkönade relationer.

    Det är inte så konstigt att föräldrar reagerar om en annan vuxen visar tecken på att nedvärdera förälderns roll, för att därmed höja sin egen status. Biomammor är ett begrepp som av allt att döma ofta används i syfte att provocera. Mamma räcker bra. I heterogena relationer finns en, i homogena kan där finnas två. De har förnamn och kan särskiljas.

    Så förvirrande kan det inte vara för någon. Att som ny kvinna till en man med barn sedan tidigare kalla sig bonusmamma tyder på mentala problem i normalfallet.


    Nu har jag inte hört uttrycket biomamma och bonusmamma utanför det här forumet men det är rätt så humor hur triggade några av er blir.

    Verkar vara lika bra att kalla den andre för kärringjävel, subba eller häxa än just biomamma och bonusmorsa. Betydligt mindre provocerande.
  • Zarch
    Akidoki skrev 2019-11-12 13:56:12 följande:

    Okej. Jag känner mig inte särskilt triggad. Jag förstår mekanismerna dock, utifrån mänskligt beteende, men då jag själv inte har någon erfarenhet av problemet är det svårt att uppleva känslan.

    Av ditt inlägg att döma kände du ett behov av att förlöjliga Ändra kvinnor. Varför det?


    Vad har det med andra kvinnor att göra? Älskar att förlöjliga män också, jag hatar alla!

    Men om jag ska vara seriös. Jag har nu gått in i några trådar och sett spaltmetrar med sidor där folk verkar gå upp i falsett över speciellt uttrycket biomamma. Det är klart att jag själv inte benämner mig eller andra morsor som det men är det verkligen nödvändigt att plocka fram luktsaltet? Är vi så kåta på att gå runt och känna oss så himla kränkta i dagens samhälle?
  • Zarch
    Akidoki skrev 2019-11-12 14:26:32 följande:

    Det är din tolkning av skriven text att jag plockar fram luktsaltet och triggas. Du tror inte då att det ligger mer hos dig varför du uppfattar det så?

    Att vara förälder till sitt barn är väl den mest känslo- och driftstyrda roll vi har under våra liv? Är det då konstigt att det är känsligt då familjer bryter upp och någon annan kliver in och benämner sig mamma till dina barn? Särskilt om relationerna inte fungerar optimalt.

    Du får naturligtvis hata vem du vill. Det är bara omoget.


    Jag har bara läst om dessa uttryck här på familjeliv, ungefär på samma sätt som det diskuteras ÄL och BIM. Inget jag hör att folk går runt och säger ute i ?det verkliga livet? så varför bli så upprörd?

    Men ja, kvinnor och män (de sistnämnda verkar ju inte provocera folk, bonuspappor är alltid likvärdiga som papporna självs) som inleder relationer med folk som har barn sedan innan och som är relativt smarta bör kalla sig för mammas kille eller pappas tjej. Allt för husfridens skull!
  • Zarch
    Akidoki skrev 2019-11-12 14:55:26 följande:

    Jag har absolut hört uttrycket utanför familjeliv. Dessa människor rör sig ute i verkligheten.

    Eftersom jag inte är upprörd blir det svårt att svara på frågan varför jag är upprörd. Det blir mer en halmdocka från din sida.

    Hur pappor känner angående exets nya tror jag skiljer sig en hel del från hur kvinnor känner angående mannens nya. Till viss del (Svårt att säga hur mycket) handlar det sannolikt om könsroller.

    Jag är av åsikten att det är korkat generellt att kalla sig för mamma eller pappa till någon annans barn i normalfallet. Den som gör det hamnar med stor sannolikhet i en konflikt.


    Där är vi helt överens. Som sagt, pappas sambo/fru/flickvän funkar alldeles utmärkt.
Svar på tråden Varför tycker så många mammor och bonusmammor illa om varandra?