• Anna60

    Är min 2 åring otrygg? Snälla kom med era erfarenheter/tankar.

    Oj vad svårt. Vi benar upp lite: Hur sover han? Att sova 1-2 timmar dagtid låter mycket för en tvååring. När vaknar han och när tänker ni er att han skall somna på kvällen?

    Att han inte pratar är inte ovanligt för en 2-årig kille. Min egen son samlade på sig språket i huvudet och började prata ganska rinnande när han var tre. Innan dess klarade han inte många ord. En mognadsfråga kan jag tänka. 

    Det andra är desto svårare ang närheten och maten. Närheten är ju något han är van vid. Och blir lite halv när han inte har nån vuxen med sig. Barn är individer, och jag tycker det är oförskämt av förskolan att klanka ner på det. Barn som är två år skall inte lämnas själva utan vuxna i närheten kan jag tycka. Vuxna är ju hans stora trygghet! Inget fel i det. 

    Få barn leker med leksakerna i sitt rum när ingen vuxen vistas där. De bär ut sakerna dit mamma och pappa är: köket, vardagsrummet, arbetsrummet. Inget konstigt. 

    Maten - svårt. Be att få tips hur du skall göra från BVC. 

    Men viktigt är sömnen. Man får inte förvänta sig att en 2-åring sover två timmar om dagen och sen tolv timmar på nätterna. Däremot 11-14 timmar TOTALT per dygn. Jag generaliserar nu - vi pratar om individer. Så där kanske ni får öka på nattimmarna för att minska på dagen. Sova 19.00-06.00 och så en halvtimme på dagis?

    Detta ovan är bara förslag. Ni känner ett barn bäst - men något otryggt barn tror jag inte ni har. 

  • Anna60
    Anonymsju skrev 2019-11-13 21:10:34 följande:
    Åh tack, det var jätteskönt att läsa det här!

    Upplevde du att den frustration berodde på att hon inte pratade så mycket då?
    Misstänker själv att mycket av min sons frustration handlar om det just nu.
    Barn som inte talar visar sin ovilja och frustration på andra sätt. Mina klöste och rev och slogs också innan språket kom. Det handlar om ren och skär frustration.  Så DET ska du inte oroa dig för, men du bör hindra honom eftersom det faktiskt inte är okey att göra andra illa. Och faktiskt visa att du blir arg när han gör så. Ett rejält nej, och flytta på handen och visa att man klappar fint. Ja, du vet. 

    Du har nu trotsåldern att se fram emot. Också! 
Svar på tråden Är min 2 åring otrygg? Snälla kom med era erfarenheter/tankar.