• Andreaaaa

    Är min 2 åring otrygg? Snälla kom med era erfarenheter/tankar.

    Ingen närhet ni har gett till honom "slår tillbaka" - man kan inte skämma bort barn på det sättet. Släpp genast det! Genast!

    Släpp också det som jag upplever är ett "dåligt samvete" för hur din son är på förskolan, det är pedagogernas jobb. Om de känner sig överväldigade av ett barn som (tillfälligt eller på sikt) kräver lite mer kan de be om en resurs. Det vet de om.

    Vår son var också 3 ggr så mycket som alla andra barn. Det är han fortfarande, men sedan han fyllde 3 år och började prata med är det successivt lättare och lättare, och han är också 100 ggr roligare än en genomsnittsunge  Även er son kommer att få det lättare när talet kommer igång mer. 

    Han är säkert lite övertrött och lite oroligare än vanligt nu eftersom att han inte har hunnit "landa" på dagis än, sånt kan ta tid. Men landa kommer han att göra. be om ett extra samtal med pedagogerna om ni vill, det kanske hjälper under tiden.

    Och slutligen, släpp alla skuldkänslor om att du borde vara mer tacksam - det är svårt att vara det i stunden när ungen är skitjobbig och det är bättre att vara ärlig mot sig själv och erkänna att de är en pina ibland. Men man älskar ju dem ändå och mer och mer ju större och mindre kaotiska de bli, jag lovar )

    Lycka till nu, och kämpa på tills det har lugnat ner sig lite!! 

  • Andreaaaa

    ..och apropå närhet och vila, kan tillägga att när min son var i din sons ålder behövde en pedagog dagligen ligga och (!) hålla fast honom (!) samt klia rygg när han skulle sova för att han skulle slappna av. De skrattade lite åt det men kliade på. Och nu har det förstås också gett med sig  

Svar på tråden Är min 2 åring otrygg? Snälla kom med era erfarenheter/tankar.