Forum Övrigt - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Skärbräda - Hur mycket smulor från brädan kommer till maten?

    Tis 19 nov 2019 07:24 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
    Tis 19 nov 2019 07:24

    När man skär på skärbräda så blir det ju lite repor på den, kommer det inte några smulor till maten egentligen?

    Finns det några bra brädor där det inte blir repor alls? Jag märker ju att det kommer lite bitar och så...Även om man skär försiktigt....

    Tack för svar!!

  • Tis 19 nov 2019 07:38 #1

    Spelar roll..

  • Tis 19 nov 2019 07:39 #2

    Det är givetvis omöjligt att säga och beror helt på typ av bräda och kvalitet/skärpa på kniven.

  • Tis 19 nov 2019 07:47 #3

    Du kan hu ha en skärbräda av polerad granit om du vill, där blir det nog få repor. Däremot kommer dina knivar att bli slöa efter en vecka.

    TIPS:Tvätta skärbrädan noggrant med jämna mellanrum så får du inte bakteriertillväxt.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll