• Koncen­tratio­n
    Tue 19 Nov 2019 07:24
    445 visningar
    3 svar
    3
    445

    Skärbräda - Hur mycket smulor från brädan kommer till maten?

    När man skär på skärbräda så blir det ju lite repor på den, kommer det inte några smulor till maten egentligen?

    Finns det några bra brädor där det inte blir repor alls? Jag märker ju att det kommer lite bitar och så...Även om man skär försiktigt....

    Tack för svar!!

  • Svar på tråden Skärbräda - Hur mycket smulor från brädan kommer till maten?
  • Tue 19 Nov 2019 07:38
    #1

    Spelar roll..

  • Tue 19 Nov 2019 07:39
    #2

    Det är givetvis omöjligt att säga och beror helt på typ av bräda och kvalitet/skärpa på kniven.

  • Tue 19 Nov 2019 07:47
    #3

    Du kan hu ha en skärbräda av polerad granit om du vill, där blir det nog få repor. Däremot kommer dina knivar att bli slöa efter en vecka.

    TIPS:Tvätta skärbrädan noggrant med jämna mellanrum så får du inte bakteriertillväxt.

Svar på tråden Skärbräda - Hur mycket smulor från brädan kommer till maten?