Forum Familjejuridik-Vårdnadstvist - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stämd igen av exet

  Tis 19 nov 2019 08:23 Läst 0 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av Kjell2 - Visa alla inlägg
 • Tis 19 nov 2019 08:23 #3
  Anonym (Uppgiven pappa) skrev 2019-11-19 07:30:31 följande:

  Hej.

  Jag har två barn som bor växelvis idag. Vi ska flytta och båda barnen vill flytta med oss men deras mamma sätter stopp. Hon har stämt mig för andra gången nu. Innan stämde hon mig för att hon ville ha dem hos sig på heltid. Jag tror hon vill ha pengar. Barnen struntar hon egentligen i. Hon är extremt manipulativ, otroligt trevlig och snäll när andra ser på men när dörren stängs är hon kärlekslös, kall och kontrollerande. Hon bor ihop med en kille som barnen inte gillar. Han har ett trassligt förflutet med droger och festande. Jag är tjänar väldigt bra och när jag och exet var tillsammans hade hon en helt annan standard. Hon kan inte acceptera att hon fått det sämre sedan vi skiljdes. Hon är grymt avundsjuk. Vi pratar inte med varandra över huvudtaget. Hon skrämmer barnen till tystnad. En gång var vi på samtal med socialen i samband en orosanmälan som jag gjort när hennes kille varit hotfull och våldsam mot sin son i barnens närvaro. Barnen var knäpp tysta och sa att allt var bra hemma hos mamma. Socialen ifrågasatte mig istället och och tyckte att jag borde ha konfronterat mammans kille. Skolan bryr sig inte. Barnen törs knappt vara med mig för de vet att deras mamma hatar mig och gör henne besviken om dem har kul tillsammans med mig. Ibland gråter dem och har ångest. De brukar säga, snälla kör hem mig till mamma snälla om vi ska iväg på något kul tillsammans. Hon vill inte att vi åker på semester och har försökt stoppa det varje gång. Hon duperad domstol, skola, social osv. Om man träffar henne för första gången så faller man direkt för hennes charm. Hur försvarar jag mig i domstolen?


  Du anlitar ett bra ombud. Överväg att betala ditt ex för att hitta en vettig överenskommelse. Kan vara värt det i slutändan.
 • Tis 19 nov 2019 09:15 #5

  Hur gamla är barnen?

 • Tis 19 nov 2019 09:16 #6

  Är flytten så pass lång att den skulle innebär ny skola, dagis, fritidssysselsättning och kompisar?

 • Tis 19 nov 2019 11:06 #8
  Anonym (T) skrev 2019-11-19 11:02:26 följande:
  På vilket sätt hjälper han?

  Min kompis är i samma situation, barnen lever i missär (har bett på kroppen från djur/kvalster i sängarna) mamman har fått så sjuuuukt mkt sosanmälningar på sig från skola, sin egen familj, dagis osv men hon pratar omkull alla! Pappan är förtvivlad och nu har det gått så

  Långt att största barnet blivit hjärntvättat av mamman och försöker skada de yngre syskonen.

  Vad 17 ska man göra???
  Man ska anlita ett bra ombud man har förtroende för och överväga att stämma för vårdnad, umgänge och boende till tingsrätten.


 • Tis 19 nov 2019 12:20 #12
  Anonym (T) skrev 2019-11-19 12:08:22 följande:
  Tror inte han har råd med det tyvärr då alla pengar han tjänar går till att betala hennes gamla skulder (som han snällt försökte hjälpa henne med när dom var gifta) sen sket ju hon i att betala. Dessutom måste han betala underhåll till henne :(
  Man stämmer själv.


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll