Inlägg från: Barnlängtande |Visa alla inlägg
  • Barnlängtande

    Köpa sperma på nätet

    Hej!

    Som många säkert identifierar sig med så är det dryga månader i väntan på nästa insemination/IVF-försök.

    Den landstingsfinansierade kliniken vi går till i Sverige har julstängt just när vi kan göra nästa försök, och det blir det tredje uppehållet som hamnar mitt i våra försök (så är det väl för alla som håller på länge, men sååå drygt). I vilket fall så blir det vårt sista skattefinansierade försök, och sen blir det Danmark för vår del.

    MEN för att då inte slösa bort en fin cykel tänkte vi att det kanske gick att beställa sperma på nätet för att göra en heminsemination, liksom bara för att åtminstone göra något den månaden, men det verkar lite snårigt.

    Jag tolkar det som att det nog kanske är olagligt, men har läst andra tolkningar om att det ändå är lagligt om det är för privat bruk.

    Oavsett - det behövs ju att sjukvårdspersonal skriver på, vid köpet av sperman. Innebär det då att den personen riskerar sin legitimation om den skriver på?

    Och följdfråga, om någon vet, jag är transperson. Kan jag få någots lagliga rätter om det görs på det här viset? (Jag får ju det om det görs på klinik, men vet inte om det är någon skillnad).

    Tacksam för era erfarenheter!

  • Svar på tråden Köpa sperma på nätet
  • Barnlängtande

    Kanske var otydlig där.

    Jag är alltså mannen i förhållandet, det är min fru som skulle vara gravid och föda så att hon blir mor är ju ingen tveksamhet, frågan gällde mina rättigheter i och med att det är uppenbart att jag inte haft något biologiskt finger med i spelet.

    Min huvudfråga gäller lagligheten kring att köpa sperman (för att förtydliga det gäller det sperma köpt från spermabanker och levererade i frystankar), och sökte i andra hand mest erfarenheter från andra regnbågsfamiljer hur det gått till med faderskapet om de gjort på detta sätt.

  • Barnlängtande

    Ah, så lagändringen kanske sätter käppar i hjulen?

    Någon där ute med egen erfarenhet?

    Och framförallt, någon som vet om detta faktiskt är lagligt/hur lång tid/svårt det är att få tillstånd från socialstyrelsen om det nu är det som behövs?

Svar på tråden Köpa sperma på nätet