Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Köpa sperma på nätet

    Alltså om det är du som föder barnet blir du ju mor oavsett hur sperman införskaffats med alla de skyldighter och rättigheter som det innebär.

  • Drottningen1970
    Barnlängtande skrev 2019-11-23 10:07:39 följande:

    Kanske var otydlig där.

    Jag är alltså mannen i förhållandet, det är min fru som skulle vara gravid och föda så att hon blir mor är ju ingen tveksamhet, frågan gällde mina rättigheter i och med att det är uppenbart att jag inte haft något biologiskt finger med i spelet.

    Min huvudfråga gäller lagligheten kring att köpa sperman (för att förtydliga det gäller det sperma köpt från spermabanker och levererade i frystankar), och sökte i andra hand mest erfarenheter från andra regnbågsfamiljer hur det gått till med faderskapet om de gjort på detta sätt.


    Om inte graviditeten blir till via assisterad befruktning på godkänd klinik utan sker på eget bevåg sas så behöver du adoptera barnet för att bli förälder/far juridiskt om jag förstått saken rätt. Det är tämligen snårigt.
  • Drottningen1970
    Anonym (...) skrev 2019-11-23 10:51:49 följande:

    Men om de är gifta så får man ju automatiskt föräldraskapet fastställt, då borde han bli registrerad som far automatisk?

    Som gifta så utreds man ju inte alls gällande faderskap, utan det är ju bara om man är ogift.


    Tror inte det gäller om någon bytt kön.
Svar på tråden Köpa sperma på nätet