• Biet

    Köpa sperma på nätet

    Vad jag vet så är det som du skrev i början olagligt att som privatperson köpa nedfrusen sperma utomlands och ta in till sverige (för att bli gravid med).

    Det är endast lagligt för företag som utför assisterad hjälp till ensamma kvinnor/par att göra detta.

    Får du någon på en klinik att skriva på detta för att kringå lagen är det högst troligt att någon begår ett brott för detta.

    Oavsett om du inhandlar sperman utifrån eller tar hjälp av en privat donator här i Sverige så brukar det vara bäst att göra en närstående adoption för att den icke födande skall få bli juridisk förälder.

    Detta gäller inte om det är ett hetrosexuellt par som är gifta, där räknas fadern automatiskt som pappan.

    Om jag förstått det rätt är du TS nu en man men föddes som kvinna varvid det omöjligt (idag) att vara den andra genetiska halvan till ett barn.

    Hur det funkar enligt lagtexten då blir lite snårig. Juridiskt sett är du en man nu och är ni gifta så är lagen lika för alla, du skulle automatiskt bli fader. Men med tanke på ditt födelsekön så är det omöjligt....

    Hmmm, undra hur de tolkar det.

    Kan bara hoppas någon annan svarar som kanske har kunskap om detta.

    På svar om vad man får via en privat donator är ju att kräva att den har testat sig osv. Ibland kanske den donatorn är någon man känner eller någon man lärt känna i det syftet. Har själv hjälpt till som donator.

Svar på tråden Köpa sperma på nätet